Reply To: Prepustiti se Življenju

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Prepustiti se Življenju Reply To: Prepustiti se Življenju

snowcat :)
Participant

strelka wrote:

Strelka, igračkanje s besedami ne odvzame splošno odgovornost za večino misli, dejanj, navad …in torej za polsedice. Zavestno ali nezavestno. Zato je fajn biti čim več zavesten, da kadar ,,sh*t hits the fan,, da lahko ,,uživaš,, v dejstvih :-) A sem to bolje več na slovenski način razložila ??
snowcat

To ni igračkanje ..samo povedala sem , da pri večini oz. ljudeh , ki razumejo slovenski jezik …večinoma sproža tak odziv …Verjamem pa, da tisti ,ki jezika ne razume in se mu pred tem ne razloži pomen-torej besede ne razume bo do te besede reagiral drugače.Morda ..zvedavo ..le kaj to pomeni …In paziti na to kar nonstop delaš ..sproža v nas napetost …temu se po domače reče stres … je pa res SAMO MOJE MNENJE ..lahko da drži lahko da tudi ne.
Strelka,
Zato imajo tiskana medija različne sorte časopisov. Za ene, za katere beseda ima samo eden pomen in načeloma imajo besedilni zaklad max 500 besed in za tiste, ki imajo besedilni zaklad več od 500. To tudi določa dolžino stavkov in uporabo gramatike – primer – samo enkrat negativa in nič pogojnikov itd. Pač medija že vejo …. Na tem fotumu pa jaz PREDVIDEVAM, da pri vsej tej kilometrini in brskanju po nettu, je JASNO, kaj je bilo povedano s citatom Talmut.
Drugače povedano – delaj kaj misliš in potem nesi posledice. Če tebi to ponuja občutek strahu – pač imaš zato razloge. Jaz dosti časa nazaj sem imela močno reakcijo na vse, ki je dvomilo v svobodno voljo. Danes pa vem drugače :-)
snowcat

Lepo je če deliš