Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina PROCES PRISOTNOSTI Reply To: PROCES PRISOTNOSTI

tadej pretner
Moderator

Irena wrote:

Izjava namena – jaz sem jo izrekla in napisala le 1. dan 1. tedna. Zdaj se z njo ne ukvarjam več. Jo je treba vsak dan obnovit?

Irena, v resnici sploh ni potrebna. Gre za to, da nekaterim začetnikom misli tako begajo, da jim jih pomaga utišati, v resnici pa ni treba niti izjave niti vizualizacije tiste vode. Za tiste, ki zmorejo je optimalno, da enostavno vzdržujejo zavestnost v celem telesu in notranjost telesa opazujejo.

Irena wrote:

No, nikakršnega vzorca – v obliki misli ali spomina mi v 13.dneh ni uspelo ozavestiti. Če se kaj “topi” – pojma nimam Confused Nikjer nič ne boli, ne skeli – ne v telesu, ne v psihi. Opažam malce povečano zaspanost.

Ne vem, če te razumem. Zame je ozaveščanje to, da se zavedam svojih hib in kvalitet. Hibe se odražajo na življenjskih področjih, v katerih ti ne laufa. Poskus ugotovitve, zakaj je temu tako, pa je potreba lažnega jaza, ki se mu neznansko fino zdi, če kaj pošteka. Žal je ponavadi tako, da se “obesi” na tisto, kar je poštekal in prezre kup ostalih stvari.

Pri vsem skupaj je pomembno, da se s problemi soočiš. In v procesu prav to počneš – a na energijski ravni. Napetosti, ki jih imaš v sebi, so namreč link do traum, identifikacij … in ko jih predihaš, identifikacije/traume guznejo. Naenkrat opaziš, da ti paše druga hrana, da se v nekaterih situacijah odzivaš drugače, da je manj nervoze, strahov …

Irena wrote:

In še nekaj – tejle zapisi v 2. tednu so mi prav “odveč” . Tooolk mentalne telovadbe o nesprejemanju življenja… saj je vseen, če nekaj hočeš (pa nimaš) ali nekaj nočeš (pa imaš).

Se še javim ,

Irena.

Tudi glede tega ti bom rekel isto kot zgoraj – te stvari pomagajo večini totalnih začetnikov. Potrebne pa niso. Le dihaj, bodi zavestna in opazuj dogajanje.

Še to – zadeve se procesirajo na različnih ravneh. Pri ljudeh, ki se zelo obremenjujejo z vsakdanom, pogostokrat zelo dramatično (jok, čustveni izbruhi). Pri ljudeh, ki se v lajfu kaj dosti ne sekirajo, pa povsem neopazno. Jaz sem recimo imel občutek, da se ne dogaja nič, potem pa naenkrat opazim, da nisem več alergičen na pik čebele, da se mi več ne mašijo ušesa, da mi naenkrat več ne paše pivo ipd.

Lepo je če deliš