AURA
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › AURA
- This topic has 15 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 14 years, 4 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
4. 4. 2010 ob 22:24 #2172MarinaČlan
Tadej a mi lahko odgovoriš na tole vprašanje, danes sem brala tvojo celostno kjer pišeš o auri a mi nekaj manka.Eterično telo,astralno, mentalno…….Če imam napačno videnje in razmišljanje me prosim popravi.
Eterično telo približno1-5.cm to drži ali pa po moje ne v celoti saj sem pri otrocih videla modro tako veliko kot opisuješ pri mentalnem telesu oblike so različne .Strinjam se pri mentalnem telesu le eterično nevem kaj naj rečem. Ker ne vidim vsega me zanima oziroma mi lahko razložiš razliko, ki je še ne ločim lahko si predstavljam eterično telo nevem pod kaj spada pa tole( če pogledam svoje roke so modre vndar pod tem se lepo vidi kot, da bi mi občrtal vse prste sem skjoraj prepričana z vijolično to je pa drugače pod kaj se obroba uvršča oz. imenuje .Pravzaprav me zanimajo odstopanja ali je to možno očitno se bom morala spustit v literaturo , sori če ga slučajno fiksam.5. 4. 2010 ob 11:25 #2173tadej pretnerModeratorMarina wrote: Tadej a mi lahko odgovoriš na tole vprašanje, danes sem brala tvojo celostno kjer pišeš o auri a mi nekaj manka.Eterično telo,astralno, mentalno…….Če imam napačno videnje in razmišljanje me prosim popravi.
Eterično telo približno1-5.cm to drži ali pa po moje ne v celoti saj sem pri otrocih videla modro tako veliko kot opisuješ pri mentalnem telesu oblike so različne .Strinjam se pri mentalnem telesu le eterično nevem kaj naj rečem. Ker ne vidim vsega me zanima oziroma mi lahko razložiš razliko, ki je še ne ločim lahko si predstavljam eterično telo nevem pod kaj spada pa tole( če pogledam svoje roke so modre vndar pod tem se lepo vidi kot, da bi mi občrtal vse prste sem skjoraj prepričana z vijolično to je pa drugače pod kaj se obroba uvršča oz. imenuje .Pravzaprav me zanimajo odstopanja ali je to možno očitno se bom morala spustit v literaturo , sori če ga slučajno fiksam.Zanašati se a priori na barve, ki jih vidiš, je precej problematična zadeva. Sam lahko recimo avro vidim na dva načina in glede na način, ki ga uporabim, ni enaka. Poleg tega obstaja pri teh stvareh še nekaj vplivov – predvsem barva oblačil in osvetljenost ter oprema prostora, kjer se “gladanje” dogaja. Pojem svetlobe in s tem barv, je precej zapleten že v sami osnovi, saj lahko po eni strani dokažemo, da je svetloba elektromagnetno valovanje, ob le nekoliko spremenjenih izhodiščnih pogojih pa to, da so nosilci svetlobnega toka svetlobni kvanti (fotoni). Vidna svetloba pravimo tisti, ki jo zaznavamo s prostim očesom, gre pa za svetlobo valovnih dolžin 380 do 770 nano metrov – oko in procesi v možganih pa interpretirajo barve le pri izredno visokih frekvencah (v hercih približno 1 in petnajst ničel). Tisto, kar vidimo kot barve, je torej zgolj svetloba določene valovne dolžine (zaznavanje se zgodi v očesu, zavest o njej pa v možganih). Objektivno torej barve ne obstajajo. Pri tem pa je zanimivo to, da največ svetlobe in barv, ki nas obdajajo (in nam dajejo neko določeno energijo), ne izhaja iz sevalne svetlobe neposredno iz Sonca – večina svetlobe se razprši po nebu ali pa odseva od telesnih površin. Gibljemo se torej po prostoru polnem svetlobe, ki je posledica medsebojnih prekrivajočih se svetlobnih sevanj. Ta svetloba okolja se nekoliko razlikuje od bazične svetlobe v fizikalnem pomenu – dr. Anton Trstenjak jo v svojem delu “Človek in barve” imenuje “ekološka optika”.
Nedvoumno sicer lahko ugotovimo, da posamezni deli človeka (kot tudi energijski centri) sevajo določene barve, a zaradi vplivov ekološke optike je izredno težko ugotoviti, za kakšne barve točno gre. In če opazujemo človekovo avro preko luminiscenčnega zaslona, bo ta različna, glede na to, kako je soba osvetljena!!!!
Pa še en štos je prisoten – če gledaš recimo eterično plast avre, greš s “pogledom” pred tem skozi višje plasti, ki so drugačne barve kot eterična plast in vplivajo na to, kako eterično plast vidiš. In potem včasih v literaturib pri določanju barv posameznega dela telesa ali energijskega centra (čakre) preprosto posplošujemo. Primer – klasična barvna razdelitev čaker ( prva čakra rdeča, sledijo orenžna, rumena itd.,) je v resnici takšna le tik
nad fizični telesom in povprečno okoli šest centimetrov nad njim – sicer
so v čakrah tudi druge barve.Predlagam ti, da se lotiš opazovanja avre vedno v približno enakih svetlobnih pogojih in potem boš skozi izkušnje počasi začela štekat, kaj določena barva pomeni.
Evo, probaj ob priliki narediti eno vajo.
-V našem energijskem polju vlada električna napetost okoli 70 mV, ki tedaj, ko zbolimo, pade na 20 – 30 mV. Tedaj nam zelo oslabi eterično telo, ampak obstaja finta, kako mu lahko zelo hitro popravi. Ko bo kdo od bližnjih bolan, poskusi opaziti njegovo eterično telo. Če je bolezen hujša, bi moralo biti zelo tanko. Potem pa mu za cca 10 minut položi levo roko na teme glave, desno pa na trtico. Po desetih minutah bi moralo biti eterično telo bistveno močnejše. Poskusi to opaziti.
Mi se bomo pa naslednji vikend itak učili enga fajn načina gledanja avre.
5. 4. 2010 ob 11:26 #2174MarinaČlanNo bom dodala še to čeprav verjetno ne paše sem.Eterično telo načeloma ob bolezni slabi slabi pa ga naprimer tudi zloraba alkohola .Ko je dovolj načeto lahko začnejo v fizični svet alkoholika vdirati bitja iz astralnega sveta. Pa me zanima zakaj so za alkoholike tako značilne bele miši to največkrat slišim sem pa to že videla pri ljudeh ko so to doživljali ljudje so mi zaupali veliko takšnih zgodbic vndar nevem zakaj prevladujejo bele miši kakšno povezavo naj bi imele .
5. 4. 2010 ob 11:50 #2175MarinaČlanDefinitivno sem prepričana da nimam težav vem kako pogledat tukaj ne gre zato al vidim al ne saj so barve lepo vidne. Lahko vidim izmenično utrip barv lahko ločim barvni spekter ki se preliva v drugačne barve samo opazovanje aure pa je prišlo tako da ko sem se pogovarjala z osebo sem se takrat zamislila v nekaj tako se je zgodilo vedno kasneje pa sem pogled sproščala tako kot takrat ko nič ne razmišjamo se pravi zamislimo. Edini problem ki ga imam je da ne morem videti osebo v kompletu ampak le do prsi . Sem preverjala barve kadar so ljudje različno oblečeni , sebe , ponoči in podnevi tudi ko je otrok bolan sem se čudila spremembi nisem pa nardila kar ti praviš bom sprobala. Tadej vem da imaš prav kar si napisal morda se pa motim . Odtenki so drugačni glede na svetlobo , men je fajn če je oseba malce odaljena ni mi pa pomembo kje stoji in kakšno je ozadje vem da to ni veliko od videnja prave aure toda nemorem zavreči par let morda pa ti kdaj pokažem slike da bom vedela pri čem sem.
6. 4. 2010 ob 10:25 #2194tadej pretnerModeratorMarina wrote: No bom dodala še to čeprav verjetno ne paše sem.Eterično telo načeloma ob bolezni slabi slabi pa ga naprimer tudi zloraba alkohola .Ko je dovolj načeto lahko začnejo v fizični svet alkoholika vdirati bitja iz astralnega sveta. Pa me zanima zakaj so za alkoholike tako značilne bele miši to največkrat slišim sem pa to že videla pri ljudeh ko so to doživljali ljudje so mi zaupali veliko takšnih zgodbic vndar nevem zakaj prevladujejo bele miši kakšno povezavo naj bi imele .
Astralni svet ni nekaj objektivnega. Imam izkušnjo z zavestnim astralnim potovanjem in dejstvo je, da na astralu “srečuješ” bitja, ki so v skladu s tvojimi podzavestnimi prepričanji, strahovi … Torej – glede na to, da so za delirium tremens značilni tudi občutki gomazenja po telesu, mislim, da bolnik na podlagi teh telesnih senzacij sam skreira miši, pajke ali kakšna podobna bitja, ki jih potem kao zaznava. Je pa seveda to le mnenje.
Marina wrote:
Definitivno sem prepričana da nimam težav vem kako pogledat tukaj ne
gre zato al vidim al ne saj so barve lepo vidne. Lahko vidim izmenično
utrip barv lahko ločim barvni spekter ki se preliva v drugačne barve
samo opazovanje aure pa je prišlo tako da ko sem se pogovarjala z osebo
sem se takrat zamislila v nekaj tako se je zgodilo vedno kasneje pa sem
pogled sproščala tako kot takrat ko nič ne razmišjamo se pravi
zamislimo. Edini problem ki ga imam je da ne morem videti osebo v
kompletu ampak le do prsi . Sem preverjala barve kadar so ljudje
različno oblečeni , sebe , ponoči in podnevi tudi ko je otrok bolan sem
se čudila spremembi nisem pa nardila kar ti praviš bom sprobala. Tadej
vem da imaš prav kar si napisal morda se pa motim . Odtenki so drugačni
glede na svetlobo , men je fajn če je oseba malce odaljena ni mi pa
pomembo kje stoji in kakšno je ozadje vem da to ni veliko od videnja
prave aure toda nemorem zavreči par let morda pa ti kdaj pokažem slike
da bom vedela pri čem sem.Marina, v prejšnjem postu sem ti omenil, da lahko gledam avro na dva načina in da jo vidim različno. Ker se tako seveda pojavi problem “objektivnosti”, sedaj pač uporabljam način gledanja, pri katerem boljše vidim strukturo avre in se nanjo (vrtinci …) tudi osredotočam. e moreš sice zanemariti barv,če gre za kakšn res intenzivno, sicer pa so mi manj pomembne.
tadej pretner2010-04-06 10:25:35
6. 4. 2010 ob 13:28 #2196MarinaČlanJa hvala Tadej za odgovor pa naj dodam še to, če prav razumem gre pri alkoholikih al pa kje drugje itak za samouničenje . Toda tukaj se mi zdi da zgolj prevladujejo neki strahovi, konec koncev je pri vseh kar vidijo prisoten strah. Pa če naštejem samo tri ,prvi vidi bele miši, ki so vsepovsod pod nogami in res lezejo sem in tja prisoten je velik strah, drugi se znajde nekje v vojni kjer ga napadajo letala nekdo mu govori da ga bo ubil, tretji vidi da mu hočejo poklat otroke vsepovsod pa je prisoten strah in vsi bežijo letajo skačejo. Kaj se v bistvu zgodi s to hiperaktivno energijo oz.drugače da so tako aktivni ali to pomeni beg v alkohol zaradi strahov ki se kasneje pojačajo. Sem razmišljala ,da so nekako podobni shizofrenikom kakšna je potem razlika na drugih ravneh.
6. 4. 2010 ob 13:29 #2197MarinaČlan -
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.