Reply To: Kristali in minerali.

Forum Duhovnost Forumi Kristali Kristali in minerali. Reply To: Kristali in minerali.

tadej pretner
Moderator

ozelot wrote: Ma gledal sem trgovino: http://www.eyeglasses.com/glasses/brand/casa-crystals–jewelry.html http://www.eyeglasses.com/glasses/casa-crystals–jewelry/pendant-12mm-round-faceted.htmlCitrinovi obeski so pa neverjetno dragi! Je to sploh možno? Tam dol v Braziliji kamor grem imajo veliko kristalov ki so cenejši kot pri nas pa malo gledam kaj bi kupil.

Ozzie, ne bo ti všeč. kar bom napisal. V linku je omenjen John of God, cene pa so pošastne. Nekje pa si omenil tudi kako drago plačal film. Evo, to so, poleg blagoslovljene vode, tisti paralelni posli s katerimi naredijo orenk denar, da je potem lahko zdravljenje kao zastonj.

Mislim, da je možnost, da gre res za zeleni obsidian, skorajda nična.

Kar pa se tiče citrinov, pa so citrini lepe rumene barve zelo redki in temu primerno dragi (največkrat pa še dodatno obsevani, s čimer jim okrepijo barvo). V glavnem, v Jaipurju (Indija) sem pred dvemi leti in pol gledal v štacuni en citrin velikosti dobrega oreha, ki je bil tako drag, da si ga nisem mogel privoščiti. Prodajal pa ga je en musliman, od katerega sem kupil precej robe in ga 14 dni srečeval vsakodnevno. Na koncu sva bila dovolj povohana, da mi je priznal, da je kamen obsevan. Tako je tudi z večino prasiolitov (zeleni ametist).

V glavnem, da se vrneva v Brazilijo – v štacunah takšnegale tipa in štacunah v večjih mestih (Rio …), namenjenih turistom, lahko pričakuješ prevlado ponaredkov. Prave kamne dobiš v notranjosti Brazilije.

En moj frend ima tudi Brazilsko državljanstvo in je vsako leto vsaj nekaj mesecev v Braziliji. Zna njihov jezik in kamne dejansko kupuje v notranjosti Brazilije, tako da so garant pravi. Če imaš kakšne posebne želje, vaju povežem – boš vsaj dobil pravo robo, čeprav bo draga. Tip ima res vrhunsko robo, a jaz od njega ne kupujem, saj so cene za moj želodec preprosto previsoke.

Lepo je če deliš