Reply To: Ponižnost
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Ponižnost › Reply To: Ponižnost

No pol pa dejmo drugače poizkusit. Kaj je kontra ponižnosti, (napuh, vzvišenost, prevzetnost,..)od kje izvira, kam pelje in katera lastnost ima na svet boljši vpliv? Glede čutenja boga kot dela zavesti katere del si sam je precej nevarno. Človeška zavest je precej drugačna od božje. Lih danes smo imeli predavanje na to temo kako so lahko celi narodi ujetniki neke zavesti in se dobesedno ne morejo ozdraviti na noben lahek način več. Lahko se samo še s kolektivno katastrofo ki jo povzroči ali Zemlja s cunamiji ali čem podobnim. Bilo je govora o ljudeh ki živijo v San Franciscu. Rešilci in policaji s sirenami vozijo sem ter tja a to ne pritegne nikogaršnje pozornosti da bi vsaj v mislih poslal pozitivno misel človeku v rešilcu ali policaju mirno rešitev situacije. Nikomur ni mar če se dva sred ulice kregata ali pa celo tepeta. Ta zavest obremenuje duše teh ljudi in sami se niso sposobni preobraziti ali ozdraviti. In zato ni za trdit vsepovprek kako smo del boga ali sami mali bogovi. Mogoče božji iztrebki pravkar prilezli iz riti nikakor pa s svojim nazivom “del” še ne nujno svetimo božje kvalitete. Kristusova zavest ali zavest Krišne, Bude,.. ni to za enačit s smogom kolektivne zavesti ljudi ki teptamo po zemlji. Ker če bi mi že bili mali bogovi v čeem bi bil smisel duhovnega dela, napredka, stremenja po ljubezni,..
Nekateri bi se radi bogu približali z mano vred v smislu dojemanja sveta. Rad v sebi razvil neke kvalitete katere še nimam razvite pa naj bo to odpuščanje, brezpogojna ljubezen, sočutje, prijaznost, milost,… Verjamem da s tega stališča gledano velik del sveta niti približno ni del boga in še prekleto rabi ponižnost. Če pa misliš da te kvalitete ž v 100% sevaš potem pa si bog. Prej si pa samo toliko bog kot nekdo ki kot lenuh hoče socialno podporo ker zakon tako veleva.
Mene res zanima kje sem.
ozelot2013-09-19 21:23:07
Vedno znova vse po starem