Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Avtentičnost biblijskih zgodb › Reply To: Avtentičnost biblijskih zgodb
Robert Zupančič wrote:
Kako tudi ne, ko pa UPRAVIČENO velja za NAJVEČJEGA ČLOVEKA, kar jih je bilo kdaj na zemlji. Hočeš dokaz, ne obljube? Po čem sploh merimo človekovo veličino? Po njegovih vojaških sposobnostih? Telesni moči? Umskih odlikah? Zgodovinar H.G. Wells je nekoč rekel, da lahko človekovo veličino merimo po tem “kar kdo zaseje za sabo in po tem, koliko ljudi je navedel na to, da še po njegovi smrti z nezmanjšano vnemo premišljujejo po novem, drugače kot prej.” Well, ki se sicer ni imel za kristjana, je priznal: “Po tem merilu se Jezus uvršča NA PRVO MESTO.” Aleksander Veliki, Karel Veliki in Napoleon Bonaparte so bili vsi mogočni vladarji in vojaški stretegi. S svojo navzočnostjo so imeli velik vpliv na vse pod sabo, pa vendar je Napoleon nekoč rekel: “Jezus Kristus vodi in vpliva na svoje podanike, NE DA BI BIL VIDNO, TELESNO NAVZOČ.” Seveda pa nekateri sploh dvomijo v njegov obstoj. Ker razprava o tem presega meje te teme, bom v zvezi s tem navrgel le trditev uglednega zgodovinarja Willa Duranta, ki je dejal: “Da bi si nekaj preprostih ljudi moglo v času enega samega rodu izmisliti tako mogočno in priljubljeno osebnost s tako vzvišeno etiko in s tako navdihujočo vizijo o vseljudskem bratstvu, bi bil že čudež, bolj čudežen od kateregakoli čudeža v evangelijih.” Ali bi lahko nekdo, ki sploh ni živel, imel tako velik vpliv na ČLOVEŠKO ZGODOVINO? ….
ROBERT ZUPANČIČ
Čemu dejansko sledijo ?? Igrajmo se s idejo entitet …. Človek je na križu, človek trpi kot žival, človek nekaj verjame, človek tik pred smrtjo podvomi, človek itak umre…. Kaj se je zgodilo ?? Kaj pa, če se je sprostilo nekaj iz astralnega telesa in se je prelilo v oboževalce in je s tem dobilo prostor za obstoj in energijo ?? In da še do danes se šopa s to energijo ?? In ne samo na nivoju posameznika, ampak na nivoju generacij in dežel ?? Kako vsi ti ljudje vedo, da to ni ,,samo,, entiteta, astralno bitje, ki rabi energijo ?? Kaj dejansko dobijo ??
Tako, da jim ni bilo potrebno si nič izmišljevati, je bilo izmišljeno za njih in na njih.
In glede dokazov – hm, veste, jaz sem živela v državi, kjer so nam govorili, da je sovjetska zveza rešila Evropo…. Dokazov koliko ste hoteli. Bum se je zgodila revolucija in vse je bilo drugače. In to govorimo o pičlih 50 letih. Zdaj vi mi boste govorili o dokazih iz 2500 let nazaj ??
In tisto s človekovo veličino – to pa je res dobro. Temu jaz rečem EGO na kvadrat v neskončnost….
Snowcat
PS: se ne gre za strinjanje. Izmenjujemo mnenja