Reply To: Denar~energija~duhovnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Denar~energija~duhovnost Reply To: Denar~energija~duhovnost

snowcat :)
Participant

Robert Zupančič wrote:

Po moje je vec razlogov za brezplacno pomoc.

1/ ce je zdravilec odvisen od prisotnosti /beri placila/ strank, podzavestno se izpostavlja nevarnosti zelje po strankah, torej po obstoju bolezni beri krsitev zakonov vesolja, ustvarjanje negativne karme/.

Vse, kar si povedala v tem in spodnjih alinejah vsekakor bolj ali manj drži, če si imela v mislih ZDRAVILCA, če pa imaš v mislih izvajalca alternativnih oblik zdravljenja (ALTERNATIVCA), je zadeva povsem drugačna. Ampak najprej si sploh poglejmo razliko med alternativno medicino in zdravilstvom: 1. alternativna medicina uporablja metode DIAGNOSTICIRANJA in zdravljenja, ki niso uporabljene v uradni medicini (Kirlianova kamera, bioresonanca, iridiodiagnostika, homeopatija, kiropraktika, energetsko zdravljenje itd.),2. zdravilstvo pa je ljudska medicina določenih držav in območij (masaže veh vrst, zeliščarstvo itd.) Če se torej ukvarjaš z zdravilstvom, kot je definirano zgoraj, se verjetno res izpostavljaš nevarnostim, ki jih omenjaš, sicer pa ne, ker je za profesionalnega alternativca pomembna t.i. MENTALNA HIGIENA oz. nenehno “delo na sebi”. Tudi to namreč sodi v njegov “delovnik” in sprotno procesiranje “odpadnih” energij, ki jim je izpostavljen pri delu s klienti – bolniki.

snowcat :) wrote: 2/ ce je zdravilec odvisen od placila, je posledicno odvisen od rezultata in je v nevarnosti, da mu potreba /beri ego in nemoznost postavitev potrebnega stanja sproscenosti/ po rezultatih onemogoci zdravljenje

Profesionalni alternativec bo k delu pristopal profesionalno, opravil bo energetsko DIAGNOSTIKO in na osnovi tega določil TERAPEVTSKI NAČRT zdravljenja, predvsem pa bo REALEN in OBJEKTIVEN. V tem primeru se mu ne bo potrebno zatekati k blefu in praznim obljubam, zato pa tudi ne bo odvisen od rezultata. Že takoj bo namreč znal klientu pojasniti, kdo je pravzaprav v resnici odgovoren za rezultat…

snowcat :) wrote:   3/ ce stranka placa, odpira se moznost, da podzavestno to dojema kot pomoc od zunaj, brez svojega lastnega prispevanja ozdravitvi in s tem posledicno ovira ozdravitev

Menim, da je ravno obratno, kot je pozneje pojasnil tudi Glas: profesionalni alternativec, ki se s tem ukvarja PROFESIONALNO, torej ŽIVI OD TEGA, ne, da se gre “popoldanski fuš”, že s svojim SISTEMSKIM delom pri klientu ne bo ustvarjal vtisa, da lahko kupi zdravje z denarjem, saj ji bo že pri snovanju terapevtskega načrta JASNO DAL VEDETI, kaj je klintova vloga v procesu zdravljenja. 

snowcat :) wrote:   4/ to da se stranka sama odloca o placilu in visi placila ali nacinu placila omogoca stanje hvaleznosti, ki je pomebno za pomoc procesu ozdravitve

Ta alineja pa predvsem dokazuje, da nisi “na terenu”, ampak pišeš “na pamet” oz. teoretično, ne iz prakse. Slednja je namreč ravno obratna, kot pišeš: VEČINA ljudi, ki obiskuje zdravilce, ki ne zaračunavajo po ceniku, izkazuje izrazito NEHVALEŽNOST s tem, da jih močno podplačajo oz. celo višini plačila pogojujejo z doseženimi rezultati. Izkaže se, kar je tudi dobro, da večina takšnih zdravilcev, ki ne zaračunavajo svojih storitev po ceniku, životari oz. zapre svojo prakso. Kdor dela po sistemu “paberkovanja” tudi kaže svoje NEZAUPANJE samemu sebi in se NE CENI, saj drugače ne bi delal za “miloščino”, ki mu jo “v klobuk” vržejo mimoidoči klienti, ki pridejo “po energijo” in “malo boljše počutje”… Strinjam se, da zdravilec, ki dela na tem nivoju, tudi nima kaj zaračunavati… Malo boljšega počutja in “malo več energije” res ne moreš zaračunavati ljudem. Ko pa se ukvarjaš z ALTERNATIVNO MEDICINO (ne zdravilstvom ali mazaštvom), pa je zaračunavanje storitev SAMOUMEVNO, in to sprejemajo tudi klienti, ki se prijavljajo na takšne storitve.

snowcat :) wrote: 5/ ce stranka sama odloca omogoci moznost odprave ,,dolga,, na svoj nacin in s tem se sprosti odnos do zdravilca na osebni ravni

Ja, odpravo “dolga” na način, da sploh ne plača nič… In to čiste vesti, saj vendar “ni nič čutila” med terapijo, saj ni nič boljše, kot DVA, TRI DNI PREJ itd. Kot rečeno: na nivoju alternativne medicine ni nikogar, ki bi ne zaračunaval tako ali drugače (tudi pristojbine za t.i. souporabo prostora je “prisilno” plačilo, da ne omenjam šolanja novih “terapevtov”, ki pa bi sploh po tej logiki lahko bilo in bi celo MORALO BITI brezplačno, se ti ne zdi?), na nivoju drugorazrednih “zdravilcev” pa je seveda “svega i svašta”… In vsak poišče tisto, kar mu najbolj ustreza in je v tistem trenutku zanj najbolj potrebno. Kdor išče instant rešitve, poišče “instant zdravitelje”, ki povrhu še delajo za “miloščino” in vsi so zadovoljni: klient, ker je plačal drobiž za “malo več energije” in malo boljše počutje ter “zdravitelj”, ki je v imenu “višjih vzgibov” takšno storitev opravil skoraj brezplačno. Omenjala si STRAH: ja, strah je osrednje čustvo pri teh “zdravilcih”: strah, da ne bi bilo več niti tistih klientov, ki mu mečejo “v klobuk” kolikor sami hočejo… To so “mestni postopači” in ulični glasbeniki zabavljači, ki obvladajo nekaj akordov, beri zdravilsko tehniko, ki so se jo naučili na vikend seminarju, in znajo vzbuditi nekaj pozornosti pri naivnih (recimo “obvladajo” psihokinezo in zvijajo ljudi “kot preste”), kot je poudaril tudi Marjan Ogorevc: “Ljudje imajo radi, da nekdo maha okoli njih, ko sedijo, plačajo in gredo. In saj veste: reveži in bedaki so najbolj veseli obljub Takšni se seveda niti približno ne morejo primerjati s profesionalci, ki imajo lastno ozvočenje in za pravi denar igrajo na velikih odrih…Sprašujem se, kdaj se bo že prenehala razprava o tem, ali naj bi alternativec zaračunaval svoje storitve, ali ne! Med tem, ko je to sicer odločitev vsakega posameznika, pa je jasno, da JIH BO ZARAČUNAVAL, če je “normalen”, ker vendar živimo na zemlji, v materialni realnosti in v ekonomskem gospodarstvu. Seveda v duhovnem svetu ne zaračunavajo, pa ne zato, ker bi bili tako dobri, pač pa, ker ne operirajo z denarjem… Dajte to že počasi dojeti in ne mešajte med sabo različnih svetov. Res ne vem, v čem bi bila alternativna medicina kakorkoli drugačna od kateregakoli drugega storitvenega poklica: zakaj pa vi ne hodite v službo zastonj? Storitve opravljate za svojega delodajalca: morda mu hlapčujete kot tajnica, računovodkinja, prodajalka, frizerka, avtomehanik, bančnik… Zakaj torej tako vneto čakate na desetega ali petnajstega v mesecu, da Vam nakaže denar na račun? Ne bi bilo veliko bolj “pošteno”, da bi delali zastonj? Kje je v tem primeru Vaša ljubezen do ljudi? Kje je v tem primeru Vaša “duhovna čistost”, ki naj bi jo imeli alternativci, Vam pa tega ni potrebno? Mar ni tudi želja po zaslužku v službi stvar ega, ko si mislite, da si ZASLUŽITE, da Vam plačajo za opravljeno delo? Lepo Vas prosim! Ne bodite takšni kot tisti, za katere je Jezus dejal: “Gorje vam… hinavci! Da ste podobni pobeljenim grobom, ki se odzunaj zde lepi, znotraj pa so polni mrtvaških kosti in vse nesnage.” (Mt. 23:27)Za brezplačno pomoč je samo en razlog: nezaupanje v svoje sposobnosti. Če bi mi pleskar ponudil pleskanje stanovanja po sistemu “prostovoljnih prispevkov”, bi ga zavrnil, ker mu ne bi zaupal. Mislil bi si, da ne more biti kaj prida, če ni zmožen psotaviti poštene cene za svoj storitve…Je pa še en razlog: nevoščljivost pri tistih, ki nimajo dovolj posla, da bi se najedli belega kruha niti kot “paberkovalci” in “od spodaj” gledajo na tiste, ki jim gre dobro kljub temu, da zaračunavajo svoje storitve. Seveda so slednji v njihovih očeh pokvarjeni, nemoralni, grdi, fuj… Raje poskrbite, da boste lahko svoje storitve sploh komu prodali, pa boste videli, da Vas bo v hipu minila želja po “paberkovanju”…ROBERT ZUPANČIČ

Hm, ….nekje vam je padla ven ena
malenkost in to je rezultat. /vezano na vaš priljubljen komentar Marjana Ogorevca/ Druga malenkost pa je, da rezultat je manifestacija vseh udeležnikov procesa zdravljenja /3 vparašanja via Tadej/. Naslednja malenkost pa je /moje osebno mnenje/, da vse je vibracija. VSE. Da nima veze prostor, šola, tehnika sama, ozvočenje, mali ali velik oder, ampak namera stranke in namera zdravilca. To pa velja /moje osebno menje/ ne glede ali pikate igle ali ribate hrbet ali dajate tabletke iz zelišč ali mahate s rokami. Ta namera pa pripelje to ,,konkretno,, stranko k ,,konkretnemu,, zdravilcu.

Denar je sredstvo. Predmet. Do njega si ustvarimo odnos /pričakovanje, sistem doseganja, izguba, količina, standart, …./. Preko denarja pa se ,,pripomamo,, na družbeno razumevanje odnosa do denarja /če ne daš – ne dobiš/. Jaz osebno samo lahko povem, da šele kadar sem začela delat ZA denar /plača 18tega/ so mi ga pobrali. Do takrat sem delala karkoli in kjerkoli in sem delala s veseljem in zmeraj sem imela denar. Toliko o denarju.

STRAH pa je vezan na moje zelo intimno razumevanje realnosti in samega sebe v tej realnosti. Intimen odnos uma /razumevanje/ in zavesti. Eno je vedenje in drugo je domnevanje. Relativna in absolutna informacija. Moja mama je zmeraj govorila ,,za vprašanje nič ne daš,, Vi Slovenci imate pa ,,beseda ni konj,,. Skozi življenje pa sem pogruntala, da je res, da za samo vprašanje nič ne daš, ampak včasih odgovor ima svojo ceno.

snowcat

Lepo je če deliš