Reply To: Denar~energija~duhovnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Denar~energija~duhovnost Reply To: Denar~energija~duhovnost

snowcat :)
Participant

glas wrote: …. Zakaj bi terapevt sploh zapravljal čas z ljudmi, ki ne znajo ceniti njegovega znanja, časa in sposobnost? Dober terapevt, ki želi imeti svoj prostor, delati 8ur to kar je razvil, kar je dopolnjeval na dolgoletnih šolanjih, si ne zasluži plačila za svojo uslugo.., zakaj??

Od kod pa bo dobil denar za prostor in življenje?

Potrebno si je razjasniti pojem ,,zdravilec,,, da ne pride do še hujše pomote – jaz govorim o osebi, ki ,,uporablja,, energijo. Ne govorim o akupunkturi, masaži, ….

Zdajle pa:

1/ (večinoma) ludje kadar grejo k zdravilcu nimajo pojma in niti jih ne zanima katero šolo je končal

2/ (večinoma) ludje kadar grejo k zdravilcu imajo sam en interes – ozdravitev ali pomoč pri ozdravitvi ali olajšanje

3/ (večinoma) ludje kadar grejo k zdravilcu se nanašajo na priporočilo druge osebe /ne oglasa/

4/ (večinoma) ludje kadar grejo k zdravilcu ne dajo posebne pozornosti prostoru niti nimajo posebnih pričakovanj glede prostora

Zdravilec /po mojem/ ne dela nobene usluge /uslugo razumem kot nekaj, ki lahko narediš za nekoga drugega, ampak tebi osebno to nekoristi in tebi ni dejansko potrebno tega narediti/ če za to zahteva plačilo. Delo zdravilca poteka na zelo subtilnih nivojih in se dogaja odnos med vesoljem in zdravilcem in stranko in celotno zavestjo vseh bitji. Tako, da to ne more biti o denarju. V zgodovini vidimo, da je bil prispevek, ne plačilo. Šele cerkev je uvedla kasneje desatke za svojo ,,uslugo,, /krščanska vera/.

Naj gre kopat krompir v italijo za ne-vem-koliko-evra na uro….bo prispeval v vesolje več na ta način.

snowcat

PS: kadar sem bila na I.stopnji pri Zdenko Domančiču, sem si mislila, da je mož aroganten, nesramen, vzvišen, poln ega in totalno brez elegance. Kadar sem prišla na II.stopnjo in ko sem že imela malo /beri zelo malo, dejansko samo namig/ lastnih izkušenj, sem čutila globoko spoštovanje in počaščenost, da se lahko učim pri njemu.

Take it or leave it.

Lepo je če deliš