Reply To: duhovno zdravljenje
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › duhovno zdravljenje › Reply To: duhovno zdravljenje
ozelot wrote: Nujen? Kako misliš nujen? Za tovrstno operacijo? Vem še za enga švicarja ki je medij za take zadeve le da skozi njega delajo 3 entitete. Skozi Turoffa ki hodi na bled pa menda 18 entitet.
Verjetno bom zdaj za koga spet špil ferderber, a po branju tele teme so se mi spontano pojavila nekatera vprašanja.
Začenjam s pojmom duhovno zdravljenje, kot ga sam razumem. Duh je zavest. Duhovno zdravljenje je torej zdravljenje z zavestjo. Krščanski izrek pravi: »Tvoja volja naj se zgodi, ne moja.« In v skladu s tem izrekom je recimo zdravljenje, pri katerem vzpostaviš torzijsko polje in greš v praznino, s čimer »dovoliš«, da torzijsko polje usmerja univerzalna zavest. To je visoka stopnja duhovnega zdravljenja, pri kateri namere ne vpletaš.
Stopnja duhovnega zdravljenja, pri kateri je vključena naša namera pa je, ko se recimo osredotočimo na nek svoj problem in ga okopamo s torzijskim poljem, usmerjanim z nasmehom a tako, da pridemo v stanje, kjer smo »iz sebe« (to seveda ni edina metoda). Nimam pa za duhovno zdravljenje ciljane metode ozaveščanja in procesiranja ujetih energij.
Zdaj pa – kaj me v prebranem v tej temi žuli?
Ozelot, kot prvo opažam, da te pritegnejo stvari, ki mene odbijejo. Ampak to je pri vsem skupaj nepomembno. Ampak ob omembi osebe John of God se vprašam:
– Ali ni to, da si nekdo nadene ime John of God igra ega?
– Kaj je z njegovim osebnim razvojem, razvojem/prizemljevanjem njegove duše, če deluje in si izgrajuje image kot medij, skozi katerega deluje toliko in toliko entitet?
In potem dilema:
– Bojim se, da pri delu z entitetami ne gre za duhovno zdravljenje. Naj vzamem za primer dva človeka, skozi katera sta delovali entiteti dveh znanih zdravnikov – anglež G. Chapman je bil gostitelj astralnega fragmenta za življenja uspešnega oftamologa dr. W. Langa, Brazilec Ze Arigo, pa se je bavil s psihično kirurgijo pod vodstvom entitete preminulega nemškega zdravnika dr. A. Fritza. Najprej, kaj je v tem kontekstu entiteta? – Gre za astralni fragment pokojnika, ki po njegovi smrti ni razpadel. Ko gre za zdravnika/zdravilca, izhaja vzrok, da do razpada ni prišlo, iz nekega močnega čustva, povezanega z zdravljenjem v času, ko je bil zdravnik/zdravilec še živ. To je lahko častihlepje ali recimo blazna želja, da pomagaš ljudem, a upam si trditi, da gre zelo velikokrat za častihlepje.
Kdo je torej v tih dveh primerih zdravil? Univerzalna zavest že ne; zgolj astralni fragment (entiteta), ki takšno delovanje prek nekoga rabi, da dobi energijo za preživetje. In mislim, da ni pri tem Johnu of Godu nič drugače – entitete, ki so nastale na osnovi častihlepja verjetno celo pumpajo njegov ego in povsem mogoče je (sam v to verjamem), da je sila daleč od samega sebe.
Na to, da ne gre za duhovno zdravljenje, za moje pojme kaže tudi postopek »odstranjevanja šivov«, ki mi je čista smešnica.
Ampak ve se, kako delujejo polja realnosti. Če te fantje, kot je po mojem John of God prepričajo, da je to to, so te potegnili v polje realnosti, v katerem je ozdravitev mogoča.
Seveda se nikomur ni treba z mano strinjati, ne ljubi pa se mi niti kogarkoli v karkoli prepričevati ali se s kom o tem preklati. Povedal sem pač, kaj si o vsem skupaj mislim in to je pač to.