Reply To: Nebuloze 1,618

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Nebuloze 1,618 Reply To: Nebuloze 1,618

zlati rez
Član

Hejga,

je lepa luna….ane…..sem se včeraj zvečer kar neki časa lunčila….hahaha…..kuker sončila……..pol sem pa pogruntala, da, če jest posteljo mal obrnem………juhuhu….pol pa lohk čist komod spim večina noči v luni……na luni…….sploh sem sama luna…..hahahaha…..tk, da, jest sm dons uuooornk nalunčena…..pa tale sonček mi paše…..pa še pihlja glih prou…….juhuhu…..pa tale moja studenčnica, ki si jo prinesem vsake dva dni mi tud glih prou dene………na zdravje…..

Pa tkole premišljujem zdele o tem krščanskem prazniku velika noč…..saj, če tkole pogledamo…….ko, je človek živel še v raju, je bil torej v povezavi z bogom, z naravo, sam s sabo……..torej ni bilo kaj za pisat…..nobene zgodovina……vse kul……..raj zgleda pomeni bit povezan sam sabo, s sočlovekom, z naravo , z bogom……živel je po božji volji…….super……mega…..se pravi, da se je zgodovina začela pisati s padcem človeka……..izgonom iz raja, z nastankom dualizma…………tud prou…čestitam…..hahahaha…..to je pač evolucija naše reprodukcijske vrste…..hahahahaha……in, če tkole premišljujem pravzaprav do Kristusa ni imelo krščanstvo nobenega zapisa od o kakšnem odrešenju človeka…….samo spizdi iz raja…..kle nimaš več kej delat…..evo……tkole jst kot norc tole štekam…..hahahaha…..torej lohk rečemo, da je odrešenje postalo dostopno kristjanom šele z rojstvom Jezusa………ni druge……, za verujuče je Jezus iz Nazareta Kristus, se pravi odrešenik…..oziroma človek-bog……se pravi Jezus se rodi Jožetu in Mariji……raste, se vzgaja in pri določenih letih se njemu “zmeša”……gre iz svoje vasi…..in začne potovat po svetu in učit ljudi odnosa do sočloveka, odnosa do Boga…..odnosa do zemlje – materialnosti…….pokaže jim s svojimi dejanji, da je treba svoj križevpot nositi brez obtoževanja in zaupati……..in, da je treba opustit vse zemeljske odvisnosti, da si vreden božjega kraljestva…….pokazal jim je, da je treba pospraviti v bistvu z neko samovoljo….in, če se zdele tkole spolnem svojih prebranih knjig…..patestvari…..teologija tretira Adamov greh v stari zavezi kot samovoljo, v mističnih in duhovnih teorijah pa velja, da je v bistvu vzrok vsakega greha pač samovolja………in, če razpredam dalje svojo misel…..pač pomeni samovolja da je življenje iz sebe in za sebe…..torej je teoretično vsak človek, ki živi iz samovolje je v stanju greha, pol je pa čist vseeno a je navzven zdej nadmoralen ….pa te zadeve……se pravi, da gre v bstvu v Jezusovem nauku zato, da se človek ukloni božji volji in sprejme torej božjo voljo in opusti – spregleda samovoljo lahko rečemo svojega zmaterializiranega egota………….

Super, pol lahko rečemo, da je Jezus živel v stanju dematerializiranega egota……v praznini……z nepogojenim umom v pogojenem svetu…….in, zdele se spolnim, da je rekel tkle nekak…zdele se mi ne da citata iskat……” Zapolnite se…, vse stvari, ki jih delam jaz, lahko delate tudi vi in boste delali …in še veliko več…..”””” se pravi, da gre pri vsej stvari za stanje zavesti…..za Kristosovo zavest…….za Krišnovo zavest…….za Budino zavest……..za Tollejevo zavest…

Hahahaha……kolk je pa men fajn, k sem en norc…….hahahaha………se pravi, da, ko človek zavestno stopi na pot duhovnosti…..se zaveda, da njegove misli in čustva ustvarjajo njegovo zunajo resničnost…….in se samospoznava, spoznava svoje odvisnosti, ki se mu kažejo največ skozi želje…in skozi jezo….kajti …..hahaha…..za jezo sem ugotovila, da ni druge…..hahahaha…..kot, da daje sama sebi stanje zadovoljstva……hahahahahah……se človek zjezi….hahaha…..pa je kuj bolj ….se pravi, da daje sama sebi zadovoljstvo…….hmmmmm…..pol jo je pa res čist brez veze vzdrževat…..hja….tale moja logika…..hahahaha….sem hotla povedat…..hahaha…..da, ko človek zavestno stopi na pot samospoznavanja…..je po moji logiki stopu zavestno na pot umiranja……hahahaha…..in to čist zavestno je stopu na pot umiranja svojega zmaterializiranega pogojenega egota……..hahahaha….čestitam……jest sem en norc ……hahaha…..pa vam za tole pot umiranja čestitam……zdej pa vemo…..umiranje je delovanje…….smrt je pa ………hahaha…..akcija in reakcija skupi……..v sočasju……hahahaha…..jest sem en norc……hahaha…….

Tk, da Velika noč simbolično pomeni čas vstajenja nove zavesti…..Kristosove zavesti……..
Ne pozabit, da je bog ustvaril moškega in žensko po svoji podobi, se pravi, da je presegel spolne opredelitve in ne pozabit, da je edenski vrt simbol harmoničnega ujemanja bi lahko rekli triade Bog/kozmus/človek……včasih se z navodili našega Kristusa, kako doseči nebeško kraljestvo res nisem strinjala……pravzaprav sem pljuvala po njih……danes se pa pa čisto in popolnoma strinjam z njimi…..njegova navodila so…..

Ljubi boga z vsem srcem in z vso dušo in z vsem mišljenjem in ljubi svojega bližnjega, kot samega sebe………

Bravo Jezus, navodila ne bi mogla bit boljš…….sam…..da jih mi prou počas prevajamo v moderni jezik……pa ne rata glih kuj….ker so tolk enostavna…..sej…..vem, da nas razumeš……in bi nam dal marbit drugačna navodila, sam verjeten nisi imel mobitela, da bi poklical koga v ta čas……pa jebiga……mamo mi zdej vso tehnologijo…..bomo pa ja dešifriral že enkrat te tvoje preproste besede……pa itak je zdej taprav čas…..pa vsi nam pomagate……..hvala….hvala….hvala…….vem, da se bo izšlo……..hahahaha

slišmoHeartHeartHeart

Lepo je če deliš