Reply To: Politika-usoda naroda

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Politika-usoda naroda Reply To: Politika-usoda naroda

Robert
Član

Pozdravljena tintina , vesel sem , da se je našel nekdo , ki ima podoben pogled na situacijo v državi kot jaz. Kar se pa Glasa in Strelke tiče , se mi pa , še posebej glede na to , da imata naziva kot sta mojster in guru zdi zanimivo predvsem to , da jima je všeč žaljenje in poniževanje človeka in da se nad tem tako lepo naslanjata. Meni ni bilo všeč , niti malo in niti za sekundo. Za moje pojme je tisti
zaključek voditeljice , nad katerim se navdušujejta , povedal veliko več o njej
sami , kot o gostu , ki ga je gostila. Glede na to , da je Janša trenj v
peti levičarskemu postkomunističnemu režimu in da je v svojem drugem
kratkem mandatu predsednika vlade , uvajal protikrizne ukrepe, ki so
bili hkrati tudi protimonopolni , bi ne izkljuceval možnosti , da je
tarča maščevalnosti t.i. stricev iz ozadja. Kdor pozna primer JBTZ ,
četverice , ki je sprožila upor ljudi proti takratnemu enopartijskemu
oz. totalitarnemu režimu – komunizmu , lahko potegne vzporednice s
sedanjo gonjo proti Janezu Janši. Redki so bili , ki so se takrat javno upali zavzemati za demokratično ureditev ,
politične svoboščine in vladavino prava in biti kritični do takratnega režima. KPJ je do takrat imela v rokah
vse
veje oblasti , vse vzvode , pravice in privilegije v državi. (resnici na ljubo jih ima še vedno , samo da so sedaj večina v paradržavni obliki stričevskega ozadja) Janez
Janša je bil eden izmed tistih , ki so se borili proti takratnemu
sistemu in sedaj izgleda , kot da se sistem bori proti njemu. Komunizem ni nikoli umrl.
Pomaknil se je v ozadje. Do neke mere še vedno obvladuje tok dogodkov pri skorajda vseh pomembnejših državnih vprašanjih ,
predvsem pa obvladuje tok kapitala , ki se preko državnih podjetji , v imenu
državnega interesa preliva v žepe ljudi iz ozadja. Ljudje ki so bili v času komunizma nastavljeni na najvišje in najvplivnejše državne položaje , so z nekaj izjemami ostali tam vse do danes.
Da ne bo pomote ,
čeprav mu ne želim slabega in mu , za razliko od nekaterih , ne privoščim kalvarije , sem takoj za
to , da vrne premoženje , ki ga ne more dokazati kot legitimno lastnino ,
vendar se bojim , da bo to le delček promile kapitala , ki
je odtujen državi na takšen ali drugačen nelegitimen način. Skratka ,pričakovanja
ljudi , da bo z ukinitvijo Janeza Janše iz političnega prostora nam v
sloveniji boljše , je površno razmišljanje skregano z nekaterimi dejstvi ,ki so zaradi interesov določene skupine ljudi odrinjeni stran od obče javnosti. Res pa je , da bo
bistvebo boljše
levici , njihovim kapitalistom , lobistom in tajkunom v paradržavnih
omrežjih.
Glede na to , da
sta Glas in Strelka proti Janševi vladi oz. njemu osebno , vama verjetno ni znano , da
je bil v času njegove prve vlade daleč najvišji BDP v zgodovini samostojne
Slovenije , pa da je brezposelnost v mandatu 2004-2008 upadla na
najnižjo vrednost dotlej , da smo bili 2008 minimalno zadolžena država z
dolgom komaj 22% BDP-ja , da smo bili do leta 2008 po IMD-jevi lestvici
konkurenčnosti , ki jo vodi Švicarski inštitut za razvoj menedžmenta ,
najhitrejše rastoča država. V letu 2009-2010 , pa pod vodstvom vlade g.
Pahorja padli največ od vseh ostalih držav in sicer za 20 mest. Pa še
kaj bi lahko napisal , pa sem te stvari itak že bolj podrobno opisal v
svojih blogih na: http://suntajsrobert.blogspot.com/ , in si jih lahko , kdor želi ,ogleda direktno na naslovu.
Državne obveznice so bile na kritični meji. Segale so že preko 7% , ko je
Janša drugič prevzel krmilo. V enem letu mu je uspelo narediti velik
preobrat , kateremu so se
čudili tudi tuji strokovnjaki. Donosnost je padla na 4,5% , nujno
potrebno zadolževanje je zopet postalo vzdržno. S prihodom nove
marionetne vlade g. Bratušek , pa se je zopet približalo 7 odstotkom , 6,69 , če
smo natančni in se je šele po tem , ko so obrnili ploščo in začeli zagovarjati ukrepe prejšnje vlade malenkost izboljšalo. Pod novo vlado so začele padati bonitetne ocene na
zgodovinsko nizko raven , v finančnih krogih takšnim obveznicam pravijo
špekulacijske obveznice oz. smeti. Poslabšale so se tudi napovedi iz Bruslja , denar , ki je bil predviden za leto 2013 , pa je pošel že sredi Junija 2013. Tu so še raznorazni davki , ki jih pridno uvaja nova vlada , pa še marsikaj bi se našlo , kar bi
nakazovalo , da se ne gre preveč veseliti izrinitvi Janeza Janše iz
slovenskega političnega prostora. Za moje pojme je bil edina resna
protiutež levičarskim poizkusom po enopartijskem totalitarnem režimu ,
kakršnega smo imeli za časa komunizma in je zgovoren primer , kaj se zgodi s človekom , ki se postavi po robu monopolnim združbam in lobijzmu stricev iz ozadja. To je tudi glavni razlog zakaj ni več predsednik vlade , zakaj je brez dokazov obtožen v zadevi Patrija in zakaj na drugi strani Alenka Bratušek ni plagiatorka , ampak predsednica vlade.
Če se motim , dam za pijačo!

Lepo je če deliš