Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › aktualnosti iz politike/ekonomije › Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
Le katero lastnost v slovenskem nacionalnem karakterju pritiska Hilda? Vsaj en clanek o tem sem pricakovala v sobotnih prilogah….od kaksnega Ihancija ali Mazinija….pa nic! Nasproti temu…..psiholoski profil Hilde, zgrazanje, fuj in fej, na grmado z njo….
Okej, stekam, kriza, ona pa simbol pohlepa, goljufij, izkoriscanja folka……Ampak!!! Jankovic je pocel popolnoma isto, preko hisnega gradbenega podjetja je z javnim denarjem gradil Stozice, to podjetje ni placevalo podizvajalcev, znani so primeri samomorov, folk na cesto…..je pa to podjetje placevalo podjetjem sinov Jankovica…..ki pred ocmi vseh Slovencev zivita razkosno. Itak je bil pa Jankovic v veliko poslih s Hildo…..pa je gradbenistvo samo del njegove druzinske ekonomije….Rezultat? Folk bi ga se enkrat izvolil za zupana Ljubljane. Potem Cernigoj….kdo sploh ve, kdo je to? Pa je obtozen istih dejanj kot Hilda, enakih razseznosti…
Moja teza je, da se slovenski nacionalni karakter lazje upre mami kot fotru. Za upor fotru potrebujes preprosto vec libida…..in slovenci nikoli nismo opravili tega zrelostnega testa…..Poleg tega presojamo zenske z drugimi vatli, predvsem, ce gre za lastnosti, ki jih pa zenska ne more imeti: pohlep, npr. Slovenska zenska je cankarijanska mati, ne pa Hilda…. Da bi se pa znali poenotiti okoli tega kaj sploh hocemo..kje pa! Znamo se poenotiti v gnevu in sovrastvu, v primeru Hilde npr….a se tega si vecinoma razdelimo, na tiste, ki sovrazijo rdeco in tiste, ki sovrazijo crno golazen.
Vseeno se mi zdi za slovensko samozavest kljucno, da vsaj en sodni proces pri eni barabi pripeljemo do konca….da odsedi….pa ce Hilda, pa Hilda.
PS
Kdo ve, kdo je Danilo Kovacic? Tista baraba iz Hita….edini, ki je bil pravnomocno obsojen, potem ga je pa Drnovsek pomilostil. Pa smo slovenci butli na to naklonjeno gledali. No, vcerajsnja novica: evropsko sodisce je razsodilo, da mu mora drzava Slovenija placati odskodnino.
Ceres2013-05-26 06:57:32