Reply To: Praznina
Forum Duhovnost › Forumi › Šola osebne rasti › Šola osebne rasti › Praznina › Reply To: Praznina
tadej pretner wrote:
O praznini sta dve divergentni miselni poti.Tole tukaj, kar sedaj vadimo, je ideja Vzhoda – praznina znotraj budizma pomeni tudi odsotnost osebe, sebstva, duše ; skratkega na koncu tudi našega stalnega/večnega dela.Irena, s tem se pa ne morem strinjati. Napetosti v telesu so posledica dejstva, da ne prepuščamo (sprejemamo) različnih nizkovibracijskih polj. Ta polja temeljijo na prostoru in času.Njihova prisotnost pa je vzrok, da delujemo po modelih vedenja/odločanja in prekrivajo našo bit – dušo. Ko govorimo o praznini v tem kontekstu, jo skušamo doseči tako, da se zavestno postavimo v sedanji trenutek, s tem pa poljem vzamemo eno glavnih opor – čas. Ko se umaknejo, ko v sebi doživljamo praznino, pa pride na plan tvoja resnična bit. Ta se s procesom nikakor ne zabriše.
Irena wrote:
Jaz pa sem še vsa prepojena s tradicijo Zahoda. Zahod poudarja odsotnost praznine v Naravi.Jaz pa mislim, da pogostograt fragmentov, v katerih zahod govori o praznini prav ne razumemo. Če mene vprašaš, je govora o praznini, ko recimo Jezus pravi, da “nastavi še drugo lice.”
Irena wrote:
In Bog me – narava res ne da prostora praznini. Vse zapolni. In če gledaš transurfing, tehnike take in onake, pa tudi karmično diagnostiko – vedno na “zasedeno mesto” umestimo nekaj drugega.IrenaČe mene vprašaš, Zeland v svojih knjigah ni pokazal, da razume nivo kreacije. Pot do tja vodi le skozi praznino. To so sicer počeli že okultisti (imenovali so jo astralna svetloba), a tako kot Zeland, so skušali v njej delovati z egom.
Vaaaaauuuuuuuuu…….Tadej……….tole se pa totalka strinjam…….ne more bit boljš napisan………