Reply To: Pasti na duhovni poti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Pasti na duhovni poti Reply To: Pasti na duhovni poti

Ceres
Participant

Pri Zelandu sem mislila na vaje, kjer usmeris veckrat tekom dneva pozornost na dva energetska tokova skozi sebe okoli hrbtenice, enega od zgoraj navzdol, drugega od spodaj navzgor. Ze s tem, ko usmeris pozornost na oba hkrati, naredis rahlo torzijsko polje, ki omogoca spremembe in pa dostop do energije…..ki je sprva ne obcutis, ker te oblike energije nismo navajeni.

Potem je v receptu za manifestacijo tudi ena mera sproscenosti, sproscenost pa zahteva eno vrsto humorja….tudi tisto na lasten racun, ne cinizem, ki zategne, nekaj, s cimer samega sebe ne jemljes tako prekleto resno……ampak spet je potrebna prava mera in zavedanje, da je humor lahko spet nova obramba……vcasih za sproscenost pomaga, da naredis kaj prvic…..nekaj nepredvidenega, s cimer se malo igras s svojim kontrolnim mehanizmom, ali egom, ne kar ga vzdrazi do mere, da se bolj prime kontrolo (zacet ravno z odnosi se mi zdi tukaj prevec). Ta sproscenost sploh omogoci, da namera stece skozi organizem…..za transformacijo podzavesti tudi ni boljsega kot sproscenost. Zdaj me plis ne narobe razumet…..ampak ljudje ugotavljajo, da ko so bili npr zadeti, pijani…..da jim je ful ratevalo. Pri tem je treba vedet, da si lahko to obliko sproscenosti samo sposodis in pomaga samo, ce to ne uporabis spet kot beg. V bistvu s tem znizas tisto pomembnost, o kateri govori Zeland in pogasis kaksno nihalo…..on da primer humorja na lasten racun in heca pred izpiti…..opazujem tudi poslovneze pred cim pomembnim…..takrat delajo vse, da pri sebi zminimalizirajo pomembnost, resnost….se enkrat…do mere da to ne postane nov oklep, ki zategne.

Sicer pa…..bogatasi pravijo, da je bilo najtezje zasluzit prvi miljon, sportniki, da je najtezje dobit prvo medaljo, mafijci, da je najtezje ubit prvega cloveka…….potem pa zalaufa.

Lepo je če deliš