Reply To: Praznina
Forum Duhovnost › Forumi › Šola osebne rasti › Šola osebne rasti › Praznina › Reply To: Praznina
grega wrote:
Ti bom v petek prinesu na delavnico. Na začetku delavnice je nekaj uvoda, nato pa konkretno gre na prvi teden in daje navodila za vseh 10 tednov. Na koncu so vprašanja udeležencev delavnice in Brownovi odgovori. Zanimivo mi je bilo to, ko pokaže na kakšen način dihamo pri tej vajah…kr globok vdih in izdih….dokaj glasen…pravi, da je to zato, da se ga še bolj zavedamo in še bolje sledimo vdihu in izdihu…ni lih tko kot pri rebirthingu, je pa kr globoko…vsako ima svojo naravno dihanje, katerega ritem je s temi vajami dobro ujeti, na to cilja. Drgač pa vsekakor zanimivo za poslušanje. Sem pa iz Ljubljane, pa še dokaj blizu tvojega petkovega mesta delavnice Equilibriuma.
Fajn Grega, hvala. Ko pa že omenjaš equilibrium – tehniki sta več kot kompatibilni. Če človek načrtno dela recimo equilibrium brez namere, ki ima pravzaprav enake cilje, kot tale proces, je zkakšen dan vmes prou fajn zadevo popestrit s temle dihanjem.
mojka wrote:
mene pa muči to- česarkoli takega se lotim, postanem čez nekaj minut
nenormalno zaspana. pa sem poskusla najrazličnejše ure, popolnoma
spočita. tudi tukaj sem bila po nekaj vdihih in izdihih v tistem bebavem
stanju, kot da me ni.obstaja kaka finta proti temu? ker volji ne
uspeva.
Če zgolj dihaš na ta način, se prav lahko “izgubiš” in zaspiš. Pri vsem skupaj je pomembno, da imaš aktivno zavest in opazuješ, kaj se v tebi dogaja. Ampak ravno zaradi težave, ki jo opisuješ, je za večino dobro, da v začetku ponavlja izjavo prebujanja tudi med samim dihanjem. Takšne izjave kasneje, ko malo bolj štekaš stanje, ki ga pravzaprav skozi ta način dihanja “iščeš”, niso več potrebne in zgoraj omenjeni fantje, ki izvajajo ta proces, so eno vajo popestrili tako, da prehajajo v praznino tako, da v njej sledijo zvoku shakuhachi zen piščali.