Reply To: Praznina
Forum Duhovnost › Forumi › Šola osebne rasti › Šola osebne rasti › Praznina › Reply To: Praznina
Karla wrote: Tadej, meni se vedno tam proti koncu vaje pojavi to vibriranje, pa me zanima, ali naj zato podaljšam meditacijo?
Ker imam ob jutrih za opravit tudi rasa tehnike, se mi je danes po “tvoji” meditaciji med rasami ta občutek vibriranja v dlaneh tako svinjsko okrepil, da mi je prste kar samo premikalo, imela sem filing, da mi iz vsakega prsta lije snop silovite energije, tako da sem čutila podaljšane roke do neba pa potem nisem vedela, kaj naj s tem počnem, kaj to pri bogu sploh je?
Podobno sem že čutila pri Marjanu ob rebirtnigu (samo da je tam vibriralo, bilo v krču vse telo) in pa parkrat doma, ko sem delala na transf.vzorcev.
Hvala in LP
Mislim, da tiste vibracije niso nič drugega, kot okrepljeni pranski pretoki in so sami po sebi o.k. Zanimivo je, da se Brown nekoliko distancira od tega, kaj naj bi se med procesom dogajalo – pravzaprav pravi, da je vse, kar se dogaja, o.k. Ampak v praksi človek vidi, da se stvari dogajajo nekoliko različno glede na to, kako tehnično vaje izvaja in potem seveda avtomatično začne razmišljati, kaj je najbolj prav. Ne vem, če obstajajo originalne Brownove delavnice, ki bi jih vodil on ali ljudje, ki jih je sam usposobil. Redno pa se slišim z enim tipom, ki je v skupini, ki “dela” ozaveščanje po Brownu in oni so izpostavili glavno prioriteto, s katero se strinjam. Če je recimo pri rebirthingu glavni cilj integracija dislociranih čustvenih form, do česar prihaja nekoliko hitreje in intenzivneje, če dihaš nekoliko intenzivneje – posledica tega pa so močni pranski pretoki, so tile fantje izpostavili nekoliko drugačno prioriteto, za katero pa sem prepričan, da je skladna z Brownovimi- tehniko dihanja izvajamo nekoliko nežneje, tako, da cilj ni le integracija vzorcev, ampak čim bolj zavestno izkušanje praznine. S tem namenom so nekoliko prilagodili tudi vaje in recimo v eni delajo celo s specifičnim zvokom, kar pri Brownu ni slučaj. Kot sem že napisal Gregatu – ker nimamo možnosti vprašati Browna za kak nasvet, bodo nekatere vaje nekoliko modificirane, skladno z izkušnjami in opažanjimi tistih, ki so skozi proces šli. Kar se tiče tvojega kroženja prane – to je o.k., dokler ni tako intenzivno, da te ne odpelje v neke sfere, v katerih nimaš več občutka praznine – to je prioriteta. Če te odfurava, torej nekoliko blažje dihaj.
Napsha wrote:
Irena, cez eno uro grem na neko pot in v sebi mocno cutim, da se bodo
dogajale spremembe. Mene je cist zagrabil, vsi odrazi strahu. Pa sm se
zacela pogovarjat s svojim egom, ja, ja, vem strah te je, pa ni ti vsec,
pa pritozeval bi se, pa skrbel, vse je vredu, cist razumem, sprejmem,
sprejmem, sprejmem………….Zlo mi je pomagal, res me je
obsel nek mir, pogovor je res fajn, pozdravcek
Ma ja. V biti gre pri celi stvari za sprejemanje …
tadej pretner2010-03-24 11:14:33