Reply To: Namakanje oreškov, zrnja, semen in stročnic

Forum Duhovnost Forumi Zdrava prehrana Namakanje oreškov, zrnja, semen in stročnic Reply To: Namakanje oreškov, zrnja, semen in stročnic

nai
Član

Ceres wrote: Ce prav razumem, je potem potrebno vodo, v kateri se namakajo semena uporabit….saj vsebuje informacijo?

Živjo Ceres! :)
Tudi Nedeljski dnevnik je danes vseboval informacijo, pa ga nisem pojedel (in ne samo zato ker mi ni bila všeč naslovnica).LOL

Vse je odvisno od tega kaj želim. Stročnice v vodo spustijo prav tisto, česar si ne želim jesti. Zato vodo menjam (saj veste da mamce vodo fižolu še med kuhanjem zamenjajo). Nekateri so zelo strogi glede taninov, fitinov in podobnih inov, jaz pa si rečem: Če je moje telo preživelo puberteto, potem bo zmoglo tudi en fitin ali dva. Se pravi fitat. Glavno da je fit :P

Voda v kateri sem fermentiral je probiotik že sama po sebi.

Kadar pa sem se odločil da vode ne bom uporabil za hrano, z njo zalijem moje prijateljice. Njim so take vode zelo všeč (voda v kateri smo par dni namakali koprivo je ooodlično gnojilo).

Glavno je, da svoje početje spremljam zavestno in se učim na lastnih izkušnjah. Tako je vsaka ‘napaka’ koristna, pa ne le koristna, neprecenljiva je.
Zaupaj si in bog ti bo zaupal Tongue

nai2013-05-20 16:00:22

Lepo je če deliš