Premik točke zavesti

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Premik točke zavesti

Prikaz 1 prispevka (od skupno 30)
  • Avtor
    Prispevki
    tadej pretner
    Moderator

Boštjan, najprej se ti opravičujem – temo sem hotel prenesti iz e pogovorov semle, a sem jo po nesreči zbrisal. Ampak tekstovno ni izgubljenega nič:

Boštjan wrote:

Tadej živjo, spomnim se, da si pred časom predaval o premiku točke
    zavesti, pa me malo zanima več od tega. Če bi rajši, lahko to vprašanje postavim tudi na
    forumu.

Namreč:
    prejšnji teden sem imel 6 dni 39,5 vročine in od
    tedaj naprej imam občutek, kot da svet dojemam na
    drugačen način. Zanima me, ali je možno, da bolezen, vročina, spremeni način
    dojemanja? Občutek je tak, kot da vse dojemam globlje, da so meje realnosti bolj
    zabrisane. Tudi v odnosih z ljudmi se vezi vzpostavljajo na
    drugačen način. Svet okrog se mi zdi tko malo
    “odbit” in tudi stvari se mi dogajajo na en tak način.
    Zanima me, ali si že imel kakšno podobno izkušnjo oz. si že srečal kaj
    podobnega? Sicer je občutek takšnega dojemanja “odbit”, ampak zanima
    pa me vseeno, ali je tak premik/sprememba način zavedanja
    začasna (povezana z boleznijo) ali trajna? Zanimivo se mi tudi zdi, da
    kognitivne možganske funkcije (hitrost in sam
    način logičnega razmišljanja) niso
    okrnjene – razmišljam čisto normalno oz. celo boljše, kar
    opazim/testiram pri programiranju.

lp,
    Boštjan

V predavanju o
    percepciji smo govorili o “vrstnem redu” zaznave. Najprej telo
    prestreže vibracijo, sledita pa čustveni in miselni odziv. Če
    gremo v ta mehanizem globlje, se dogaja tole: Na površini vsake
    celice je tisoče receptorjev, ki nam med drugim omogočajo, da prek
    njih interpretiramo okolico. Delujejo na podoben način, kot stikala
    – odzivajo se na dražljaje okolice in v skladu z njimi prilagajajo
    biologijo telesa, čustvene in miselne odzive. Kako in kateri
    receptorji se bodo vklapljali, je odvisno od prepričanj. Bruce
    Lipton (Biologija vjerovanja) pravi, da je to krmiljenje 95 – 99%
    podzavestno. Kaj torej to pomeni? Ko pride do nekega dražljaja, se
    na celični ravni sprožijo odzivni mehanizmi in možgani pravzaprav
    zadnji izvejo, kako smo se odzvali. Sliši se smešno, a je tako. Del
    tega ustaljenega mehanizma percepcije se seveda lahko “čez noč”
    spremeni (trauma, zavestno sprocesiranje nečesa, igranje s
    torzijskim poljem. …). Če si recimo dobro razpoložen za delo s
    torzijskim poljem in so idealni dnevni pogoji za njegovo
    vzpostavitev, to lahko povzroči takšne spremembe programov
    (strukture nevronskih mrež …), ki vplivajo na vklapljanje celičnih
    receptorjev ob dražljajih in s tem percepcije, da to predstavlja za
    telo šok in se odzove z vročino. Reči hočem, da je v tem primeru
    vročina posledica spremembe percepcije in ne vzrok. Ni pa sploh nujno da se ti je pred nastopom vročine zgodilo nekaj res dramatičneka, kar bi peljalo v to percepcijo. Nekateri pristopi osebne rasti namreč delujejo podobno, kot bi sekal drevo – dolgo se ne zgodi navidez nič, potem pa drevo pade. Lahko se ti je torej zgodilo nekaj, ali pa si počel nekaj, kar je dalo le piko na i tvojemu prejšnjemu “početju”.

tadej pretner2013-05-17 12:59:27

Lepo je če deliš
    diva
    Član

… pa je možno, da se telo na take spremembe odzove tudi na druge načine (ne ravno z vročino), npr. simptomi kot pri virozi ali pa nižja toleranca do ljudi in okoliščin?

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

diva wrote:

… pa je možno, da se telo na take spremembe odzove tudi na druge načine (ne ravno z vročino), npr. simptomi kot pri virozi ali pa nižja toleranca do ljudi in okoliščin?

Absolutno.
    Hkrati s procesiranjem “teles bolečine” seveda slabiš tudi kontrolne mehanizme, ki čustveno energijo, ki si jo nekoč v preteklosti potisnil(a) v podzavest tam tudi zadržujejo. Ko ti kontrolni mehanizmi slabijo, je precej normalno, da so recimo odnosi katalizator za to, da si ta potisnjena energija začenja utirati pot na površje. Zato smo v nekem vmesnem obdobju resnega dela na sebi lahko nekoliko nestrpni, “popadljivi” …
    Lepo je če deliš
    glas
    Participant

tadej pretner wrote:

Tadej živjo, spomnim se, da si pred časom predaval o premiku točke

zavesti, pa me malo zanima več od tega. Če bi rajši, lahko to vprašanje postavim tudi na

forumu.Namreč:

prejšnji teden sem imel 6 dni 39,5 vročine in od

tedaj naprej imam občutek, kot da svet dojemam na

drugačen način. Zanima me, ali je možno, da bolezen, vročina, spremeni način

dojemanja? Občutek je tak, kot da vse dojemam globlje, da so meje realnosti bolj

zabrisane. …

.lp, Boštjan

Imam podobno izkušnji ko sem bil star 13.let.. neznane bolečine v trebuhu, visoka temperatura, postavljena diagnoza vnetje slepiča..

Sledi operacija slepiča, izkaže se da slepič ni bil sploh vnet, no odstranili so ga vseeno, če so že bili pač tam , po operaciji se je visoka temperatura nadaljevala in se višala iz dneva v dan.. Dobival sem intervenozno za nižanje temperature a vseeno nič ni prijelo, koliko se spomnim je temperatura na termometru bila do konca gor..

Vglavnem počutil sem se malo čudno, mogoče celo zanimivo na trenutke.. In ko sem gledal čez okno sem videl ene take pikice, ki so se premikale v nekem kaotičnem redu (ter ”lezle po oknu”), in kot da so se pojavljale iz niča in tja izginjale, a vseeno jih je bilo vedno isto število..

Takrat sem umsko sprejel, da od te visoke vročine že pikice vidim..

Nato so mi po enem tednu te vročinske zgodbe prišvercali v bolnico bezgov sok, ki sem ga zvečer popil in sem naslednje jutro imel vročino na normali, toraj mi je padla iz tam ene 41 -42 na skoraj normalo 37.. čez noč

No te pikice so izginile, a čez kakih deset let sem jih v določenih globokih stanjih začel zopet videti..

Vglavnem začel sem gledati ”na ta način” razne materiale, razne predmete, razne barve itd.. Največ ”pikic” prane sem vidim v naravi pri pogledu v nebo itd.. Na raznih umetnih materialih pa teh ”pikic” ne vidim a vseeno je neka oblika sluzaste energije se vleče, a znatno drugačna stvar..

Vglavnem ta prana (pikice) kot jo zdaj opažam je vsepovsod in ta ”pogled” lahko vklapljam in izklapljam..

In zdi se mi, da to lahko počne vsak..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

glas
    Participant

… Obstoj izvira iz geometrijskih vzorcev, ki usmerjajo energijo, ta pa ustvarja popolna elektromagnetna polja in prek tega omogoča izvor, manifestacijo in evolucijo Življenja samega in Vsega-Kar-Je …

vir:Harwitum

Lepo je če deliš

glas
    Participant

..kaj se dogaja ženski na lsd-ju med eksperimentu 1956.. prava doza lsd-ja odprira pri človeku njegovo omejeno škatlo prepričanj.. lahko se tudi ugleda prava lepota.. nekateri bodo rekli, ”bila zadeta in je halucinirala” in doživljala iluzijo,.. lahko se tako dojema, ampak ravno vse stare kulture tako vidijo ”moderno družbo”.. vidijo jo kot čisto iluzijo!, halicunacijo uma ali tudi kot sanje iz katerih se je treba prebuditi… ampak vse to je možno doseči tudi takšnih in drugačnih substanc, lahko pa seveda pomagajo pri začetnem experimetiranju,..

http://thespiritscience.net/2014/06/18/housewife-takes-lsd-on-camera-for-the-government/

Lepo je če deliš

tadej pretner
    Moderator

glas wrote: ..kaj se dogaja ženski na lsd-ju med eksperimentu 1956.. prava doza lsd-ja odprira pri človeku njegovo omejeno škatlo prepričanj.. lahko se tudi ugleda prava lepota.. nekateri bodo rekli, ”bila zadeta in je halucinirala” in doživljala iluzijo,.. lahko se tako dojema, ampak ravno vse stare kulture tako vidijo ”moderno družbo”.. vidijo jo kot čisto iluzijo!, halicunacijo uma ali tudi kot sanje iz katerih se je treba prebuditi… ampak vse to je možno doseči tudi takšnih in drugačnih substanc, lahko pa seveda pomagajo pri začetnem experimetiranju,..

http://thespiritscience.net/2014/06/18/housewife-takes-lsd-on-camera-for-the-government/

Kar se LSDja tiče, sem osebno prepričan, da spreminja mejo med zavednim in nezavednim. Gre za drogo, ki so jo številni eminentni psihologi in psihiatri preizkušali tudi na sebi. V eni od številk revije Nexus izpred cca leta in pol, eden od njih piše, da predstavlja zanj LSD stik z bogom. Hkrati pa je treba reči, da gre za drogo, ki absolutno ni za vsakega. Na tem forumu je bilo že precej govora o ozemljitvi in dobri strukturiranosti prve čakre – v glavnem, če to dvoje ni prisotno, je lahko uporaba LSDja pot v trajno norost. Osebno poznam najmanj dva, ki zaradi LSDja “nista več ista” in to v negativnem smislu.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 30)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.