Reply To: Samoanaliza
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Samoanaliza › Reply To: Samoanaliza
tadej pretner wrote: Premlevanje, “zakaj se nam je nekaj zgodilo” je tipična reakcija ega, ki sprememb ne želi in skuša vse razumeti, da bi skozi razumevanje našel varnost.
Ne morem “ne pogledati” nazaj . V naši kulturi in ob naši vzgoji (prepričana sem, da to ni le moja izkušnja!) je ego-ozaveščanje pomembna stopnica na osebni razvojni poti. Potopiti se v svet energij IN informacij – najsi bo s karmično diagnostiko ali drugim načinom iskanja varnosti IN smisla – je POMEMBNO.
Pomembno je zaradi “dotikanja” in “odpiranja” h globini realnosti, ki ni le to, kar v procesu odraščanja spoznamo kot “edino, znanstveno dokazano” realnost. Ego ukvarjanje je vendarle delovanje, ki prej ali slej predre našo “jajčno lupino”.
Da ego najprej išče varnost skozi svojo verzijo varnosti je povsem naravno in sprejemljivo. Kajti vzporedno z odstiranjem “varnosti” narašča ZAUPANJE. Le-to pa daje “zeleno luč” za hotene spremembe…
tadej pretner wrote: In da je mera polna, ob tem mislimo, da stvari ozaveščamo. Na ta način ozaveščamo le zgodbe svojega ega.
Zato sem tudi vajo samoanalize predstavila na forumu. Dojeti njegovo moč in način delovanja v nas samih je pomembno spoznanje, da sploh lahko (analitično-logično vzgojeni in naučeni) preidemo po malem tudi na “desno stran” možganov in hkrati v SRCE. Tako počasi ozaveščamo svojo lastno trojnost
tadej pretner wrote: Resnično ozaveščanje temelji na tem, da se zavedamo problemov (situacij, v katerih konstantno izgubljamo energijo) in ozavestimo modele vedenja, ki jih takrat uporabljamo.
Ja, iz osnovne šole napredujemo v srednjo
tadej pretner wrote: Osnovno pa je, da ni ničesar, kar “bi se nam zgodilo” – vse kar se nam dogaja je projekcija našega uma.
In na faksu spoznamo, da smo potrebovali vse tri ravni “izobrazbe” – za osebni razvoj in rast. Različni kot smo, smo se na posamezni ravni potrebovali zadrževati različno dolgo z različno intenziteto…
In sedaj lahko znani izrek: ” Vse poti vodijo v Rim ” z zaupanjem v varnost in voljnostjo za spremembe pretvorimo v ” Vse poti vodijo v Mir”