mački

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori mački

Prikaz 1 prispevka (od skupno 46)
  • Avtor
    Prispevki
    Ceres
    Participant

Meni se vedno bolj zdi, da so macki naravni zdravilci. Pa ne samo za kaksne psiholoske zadeve ala macek je domaca zival, pa pomirja….ampak za cisto fizicne zadeve. Spomnim se, da mi je moja stara mama (ki jo itak sumim, da je imela carovniski potencial) v posteljo, ko sem zbolela, prinesla macka. Res, da sem sama tezila, ampak naceloma jih je podila s hise, ko pa sem zbolela, pa se je znalo zgodit, da mi ga je tudi brez tezenja prinesla.

Macki so v Egiptu veljali za bozanstvo. Se ne cudim. Njihovo predenje je alfa zvok in cloveka naravno vrze v alfa stanje. Mene macek v narocju vrze v meditacijo. Nic mi ne pomaga tako hitro v drugo stanje zavesti….mogoce narava. Z reikijem se vec kot toliko ne ukvarjam, sem pa prebrala, da so macki naravna antena za reiki energijo. Japonski poslovnezi so znani po tem, da imajo po pisarnah macke. In mini zen vrtove. Kar je neke vrste ekvivalent.

Macek je sposoben neverjetne koncentracije, ki po mojem mnenju presega zgolj zivalski nagon, ko gre npr za opazovanje plena. Izklopi ves balast, koncentrira se na opazovanje necesa pac in iz okolice pobira samo tisto, kar mu je pomembno, nenadne zvoke npr. Pri tem mu sploh ne gre zgolj za prezivetje, ampak igro. Prestavo. Ki jo dovrsuje v lastnem ritmu. In te koncentracije je sposoben ure in ure.

Sposobnost koncentracije po drugi strani za seboj potegne sposobnost sprostitve. Po tem so seveda macki znani. V nekem poskusu so merili mozganske valove ljudi ob prikazovanju raznih slik. Najbolj sproscujoce so na ljudi delovale fotografije mackov v svojih polozajih sproscanja. Macek na cloveka dobesedno seva relaksacijsko frekvenco, ce se prede, te vrze v alfo. Na to sem se spomnila, ko sem brala Kinslowa, ko pravi, da najboljse stvaritve izhajajo iz globoke sprostitve v zavesti. Kot puscica, ki bolj, ko jo potisnes nazaj, dalj bo letela. Stalna povrsna usmerjenost na nepomemne zadeve, ki nam jih vsiljujejo drugi (odlicen primer nekriticnega buljenja v tv) pa rezultira samo v zmedo. Macki so mojstri kombinacije totalne pozornosti in globoke sprostitve. Pri cemer je videt, da imajo konstantno aktiviranega notranjega opazovalca. Ker me macek tako neverjetno vrze v meditacijo in pomaga naredit torzijsko polje, sem naredila poskus: zraven njega, ko je predel, sem postavila veternico in pred tem zaprla vsa okna. Veternica se je vrtela. In se vrti vsakic, ko to ponovim. Ne cudi me, da so v simboliki macki vedno poleg carovnic.

Velja se nekaj: za pse pravijo, da imajo gospodarja, macki pa si v ljudeh poiscejo staff – osebje. Se en rek: psi gledajo na cloveka od spodaj, macki zviska, samo prasici cloveku zrejo naravnost v oci kot sebi enakemu.

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Prvo vprašanje, ki se mi je porodilo ob branju tvojega posta je bilo – “Le zakaj pravimo, da imamo takrat, ko smo po pijači sesuti (day after), mačka?”Confused

Lepo je če deliš
    Ceres
    Participant

Po moje, ker se zdravimo.

Za macke pravijo, da gredo na mesto, ki ni kul za cloveka. Jaz bi rekla, da transformirajo pac tako energijo. Plus minus. Meni se tudi macek pripopa najbolj, ko sem najmanj razpolozena. In me definitivno pozdravi.

Lepo je če deliš
    v3sn4
    Član

Ah,zanimivo..sem že sama razmišljala,da mora bit nekaj na tem. Meni mačka sama od sebe pride ležat na boleča mesta-npr. poškodbe,zaštekan hrbet,muskelfiber..

Če izvajam torzijsko polje ali meditiram pa vedno zaspi nekje v bližini,nikoli ne teži ali skače po meni..
    Lepo je če deliš
    Nataša
    Član

Ceres wrote: Meni se vedno bolj zdi, da so macki naravni zdravilci.

Tudi jaz se s tem strinjam in se vedno na novo čudim mačjim potencialom. Sicer je mene že od nekdaj fasciniral pogled v mačje oči, ker imaš vedno občutek, da te muca vidi direkt v dušo. Nekatere ljudi ta pogled izjemno moti in trdijo, da imajo zlobne oči in podobne neumnosti. Mislim, da so to samo ljudje, ki prikrivajo veliko stvari in muca jim samo pokaže podobo v ogledalcu, potem pa jim to, kar vidijo, ni niti malo všeč.

Sicer so pa muce tudi neverjetne emotivke. V soboto sem svojo peljala k veterinarju, ker je že tretji dan kazalo, kot da hoče ves čas bruhat, pa ni imela kaj. Kar naprej je spala, bila čisto apatična in sploh čudna. Veterinar ni ugotovil prav nič, rekel je, naj jo opazujemo in da če ne bo bolje, bo šla na dodatne preiskave krvi. Potem pa sta se včeraj otroka vrnila s počitnic in je v trenutku oživela. Sploh je ni bilo za prepoznat. Sicer ji je še tu in tam šlo na bruhanje, ampak brez primerjave s stanjem, kakršno je bilo.

Lepo je če deliš
    Ceres
    Participant

Moj macek definitivno ni emotivc. Najraje se crklja, ko so otroci od doma, pa tudi sicer raje sam izbira cas druzenja. Druga natalna karta….ali pa preprosto dejstvo, da je od Natase zenskega spola, moj pa moskega.

Lepo je če deliš
    Nataša
    Član

Ceres wrote: Druga natalna karta….ali pa preprosto dejstvo, da je od Natase zenskega spola, moj pa moskega.

Ja, moja je punči. In glede na to, da smo jo dobili na začetku maja, ko je bila stara tri mesece, bi morala biti rojena tam nekje februarja, torej je ribja punči. Pojasni zadevo, ne? Smile

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 46)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.