Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi
Forum Duhovnost › Forumi › Kristali › Kristali – vprašanja o konkretni uporabi › Reply To: Kristali – vprašanja o konkretni uporabi
Tiki wrote: Tadej, mi lahko kaj več poveš o Moqui marbles? Nekaj sem si sicer prebrala že na netu, nisem pa zasledila razlage zakaj se uporabljajo v paru? Ali je pomembno, da je eden v paru okrogel, drug pa z obročastim reliefom, kot jih vedno prikazujejo slike? Kaj je pri nastanku povzročilo krožno obliko? Magnetni privlak vidim tudi pri kovinskih predmetih, je to ok? Uporaba?
Hvala že v naprej !
Tisto o kroglasti in/ali nal oglati obliki je finta pri boji stones, ne pri moqui marbles (zato, ker je v sredini boji stonesov FeS, ki se pojavlja včasih kot pirit, včasih pa kot markazit). V paru jih uporabljamo zato, ker so kot kamni, ki temeljijo na SiO2 in železu idealni za pospeševanje energijskih tokov v telesu (načeloma lahko za isti namen uporabljamo tudi dve kameni streli, s tem, da mora biti pri njih konica v negativni roki obrnjena navznoter, v pozitivni pa navzven).
»MOQUI MARBLES«
Rombični FeOOH + trigonalni SiO2
Trdota: 5–5,5
Gostota: 3,0–3,5 g/cm3
Element: ogenj-zemlja
Rjave kroglice, ki jih poznamo pod imenom »moqui marbles«, so limonitno-kremenove konkrecije.
Izvor imena: Imenujejo se po Indijancih plemena Moqui. Slovenskega imena zanje še nimamo.
Nahajališča: Ta kamnina je bila najdena najprej v Utahu (ZDA), kasneje pa tudi v Nemčiji in Angliji.
Možnosti zamenjave: Možna je zamenjava z »boji stonesi«. Kroglice »moqui marbles« so običajno nekoliko večje od »boji stonesov«, njihova površina pa je bolj gladka.
Ponaredki: Ni mi znano, da bi to kamnino ponarejali.
Tradicionalna uporaba: V svojih magijskih obredih so jih uporabljali vrači indijanskega plemena Moqui.
Uporaba danes: Podobno kot »boji stonesi« so tudi kroglice »moqui marbles« v zadnjem času med zdravitelji izredno popularne. Uporabljamo jih v paru. Na telo delujejo regenerativno, krepijo imunski sistem, spodbujajo absorbcijo železa in nastajanje krvi. Našo pozornost usmerjajo na telo in fizično zdravje; vplivajo na delovno vnemo in miren sen. Naše delovanje postane bolj zavestno in pragmatično, dotakne pa se nas tudi pomembnost družbe, udobnosti in užitkov. Ta kamnina je sicer primerna za programiranje, vendar se običajno za to ne odločamo.