Reply To: Praznina

tadej pretner
Moderator

Nataša wrote: Moja izkušnja je takšna, da je čiščenje prvih, zunanjih plasti zelo osvobajajoče, in te celo napolni z energijo. Imaš občutek, da si premaknil ne vem kaj in nekaj časa pluješ na najvišjem valu. Ta vrsta čiščenja traja nekaj časa, potem ko se pa začne globlje delo, pa vse skupaj ni več tako zelo lahko. Najprej faze utrujenosti in večkrat brezvoljnosti, pri meni tudi precej joka, ko pa zakoplješ še globlje, pa je včasih tako hudo, da ne veš, ali bi živel ali umrl ConfusedDead No, mal se hecam, samo sama opažam, da dejansko postaja vedno težje. Trenutno sem v eni takšni fazi in moram rečt, da mi huje ni bilo še nikoli. Ampak nimam kaj, zdaj moram pustiti času čas … tudi to bo minilo in kmalu bom spet jahala na valu Smile

Tole ni bilo mišljeno, da bi komu voljo vzelo, je pač moja izkušnja, in je čisto mogoče, da pri drugih proces poteka drugače.

Nataša

Kaže, da ne bo odveč, če na temo utrujenosti po tovrstnem delu rečemo še kakšno. Razlogi za utrujenost najpogosteje sodijo v eno od naslednjih treh tipov:

– Na višjih ravneh je prišlo do korenitega premika (recimo integracija večjega problema) in ta integracija je povzročila večjo skladnost fizičnega in energijskih teles ter duha. Recimo, da se je prej, preden problem ni bil integriran, to navzven odražalo z neko nezdravo navado (recimo droga). Ker si sedaj usklajen, potrebe po drogi na višjih ravneh več nimaš, vendar pa jo “zahtevajo” tvoje celice, saj so nanjo navajene. To se lahko odrazi kot občutek utrujenosti.
-“Nezdrave” navade niso le substance, ki jih vnašamo v telo, ampak tudi delovanje v določenih nizkovibracijskih poljih (glej T. Pretner – Celostna bioterapija). V takšnih primerih je utrujenost trik uma. Tisto, kar delaš (proces integracije, rebirthing…) je v nasprotju s hotenji nekaterih nizkovibracijskih polj (imajo lastno inteligenco), zato ti v želji, da bi te še vedno posedovala, sugerirajo, da si utrujen(a), da bi s tem dosegla, da s tem početjem ne bi več nadaljeval.
– Pri integraciji torej pridejo na plan med drugim vzorci, ki smo jih v preteklosti potisnili v podzavest. V podzavest pogosto potisnemo tudi fizično utrujenost (hiperaktivneži – to sem jaz včasih bil). In v tovrstnih procesih se osvobaja tudi ta potisnjena utrujenost, kar se odraža v adekvatnem počutju.

Tiki wrote:
Predlagam, da bi praktične opise objavljal v novi temi (mapi ali
kakorkoli ti temu rečeš), da so lepo zbrane na kupu, v drugi pa se
zbirajo komentarji, vprašanja, itd, saj bo sicer sčasoma nastala
nepregledna kača sporočil, v kateri se bomo tisti, ki želimo prebrati
samo praktična navodila, povsem izgubili.

Sem v startu razmišljal o tem, a potem ne bi bilo mogoče citiranje. Bom zaradi preglednosti vedno, kadar bom opisal novo vajo, začel z velikim naslovom, pa bo pregledno.

Lepo je če deliš