ozelot wrote:
Videov in raznih zapiskov na temo UFOlogije je neskočno veliko. Mnooooogo tega je bedarij ampak te bedarije spet nekomu prav pridejo. Vsak se odloči sam v kateri realnosti bo živel. Ali v zarotah ali v napredku,..
Kar se tiče golega obstoja UFO, verjetno ne gre dvomiti. Konec koncev je bilo narejenih precej resnih dokumentarnih oddaj na to temo. Mimogrede – mislim, da sem UFO videl tudi sam. Če se ne motim, je bilo to jeseni 1997. Takrat sem še živel v bloku, v Litiji. Ura je bila okoli 11 zvečer in sedel sem na balkonu. Nenadoma se je zelo nizko nad sosednjim blokom pojavil svetleč predmet velikosti avtobusa, ki je imel smer in hitrost gibanja takšno, da sem glede na to, da mi je zelo hitro ušel iz vidnega polja, pričakoval “tresk” v hrib Sitarjevec. A ga ni bilo. Naslednji dan sem telefoniral na Litijsko policijo, če je kdo prijavil opažanje NLP, a so rekli, da ne. Ampak zanimivo je nekaj drugega – isti dan (torej dan po mojem videnju NLPja) je bila na prvi strani Dnevnika vest, da je bilo na področju Vrhnike precej opažanj NLP.
ozelot wrote: …kar se tiče prepričevanja drugih je tako da lahko človek rabi samopotrditve in zato vabi ljudi na svojo stran,, lahko ga je strah za druge in jih hoče prepričat toda pozor iz strahu se nič dobrega ne rodi… ali pa so še drugi razlogi za prepričevanje. Mogoče ljubosumnost. Človek ki se ne znajde najbolje hoče spotaknit tistega ki se, na način, da ga skuša prepričat nekaj s čimer bi mu zamajal stabilnost in bi bila vsaj enaka na koncu.
Z energijskimi dimenzijami stvarstva sem imel že precej opravka, tako da vanje ne dvomim, kljub temu pa sem osebno glede večjega dela raznih kanaliziranj, opisov takšnih in drugačnih videnj različnih vidcev ipd. skeptičen. Kadar so namreč stvari preverljive, se v glavnem pokaže, da so videnja večine precej “neuporabna” (spomnite se le, kakšne pizdarije vse je bilo moč prebrati glede 22.12. 2012 ). Sicer pa veliko tistih, ki se imajo za vidce deluje v arhetipu otroka, kar pomeni, da so njihova videnja lahko uporabna zanje in za nekatere od tistih, ki delujejo/živijo v enakem arhetipu, kakšne splošne objektivne vrednosti pa nimajo.
Kar pa se tiče golega prepričevanja kogarkoli, pa je nesmiselno. Sam recimo postov nekaterih avtorjev iz tega in drugih forumov, za katere imam občutek, da so “preveč v zraku”, preprosto ne berem; vsaj kar se določenih tematik tiče