Silva mind metoda
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Silva mind metoda
- This topic has 6 odgovorov, 4 glasovi, and was last updated 11 years, 8 months nazaj by Ceres.
-
AvtorPrispevki
-
12. 3. 2013 ob 21:27 #18988racoČlan13. 3. 2013 ob 8:36 #18992tadej pretnerModerator
Silva velja za enega najpomembnejših avtorjev metod osebne rasti s številnimi privrženci po celem svetu. V Srbiji so delavnice Silva metode sila razširjene, kako je pri nas ne vem – ne spremljam ravno, katere delavnice folk razpisuje, tako “ponesreči” pa nisem nikoli opazil Silva metode. Prakticira jo en moj frend in je precej navdušen. Sam imam o Silva metodi eno knjigo (če je že nisem komu šenkal ;o)), ampak je nisem nikoli prebral. Ko sem jo malce prelistal, si ogledal poglavja in prebral kak krajši insert, me preprosto ni potegnilo. Od tega je pa že tako dolgo, da ne morem niti komentirati, za kaj točno gre.
13. 3. 2013 ob 8:52 #18993CeresParticipantNe vem zakaj bi bila ta metoda nategancija. Veliko ljudi trdi, da si je s pomocjo te metode olajsalo ali celo popolnoma spremenilo zivljenje.
Metoda temelji na boljsem izkoristku nasih mozganov in znanstvenih ugotovitvah o razlicnih mozganskih sposobnostih na razlicnih frekvencah ter uporabi t.i. mentalnega zaslona. Mene zadeva precej spominja na nevrolingivsticno programiranje predvsem ker daje velik poudarek uporabi vseh cutnih zaznav pri projiciranju zelenega dogodka.
13. 3. 2013 ob 9:08 #18994tadej pretnerModeratorCeres wrote: Ne vem zakaj bi bila ta metoda nategancija. Veliko ljudi trdi, da si je s pomocjo te metode olajsalo ali celo popolnoma spremenilo zivljenje.
Metoda temelji na boljsem izkoristku nasih mozganov in znanstvenih ugotovitvah o razlicnih mozganskih sposobnostih na razlicnih frekvencah ter uporabi t.i. mentalnega zaslona. Mene zadeva precej spominja na nevrolingivsticno programiranje predvsem ker daje velik poudarek uporabi vseh cutnih zaznav pri projiciranju zelenega dogodka.
Morda ne bo škodil še tale link: http://www.silva-metoda.com/o_silva_metodi.htmOd Silvine smrti je že skoraj 15 let in predvidevam, da je sedaj osnovna metoda nekoliko modificirana.13. 3. 2013 ob 11:44 #18996strelkaParticipantraco wrote: Ima kdo izkušnje z “Silva mind” metodo
Al je to samo še ena od nategancij….to je to a ne …tukaj je knjigica …13. 3. 2013 ob 14:58 #18998racoČlanCeres wrote: Ne vem zakaj bi bila ta metoda nategancija. Veliko ljudi trdi, da si je s pomocjo te metode olajsalo ali celo popolnoma spremenilo zivljenje.
Hvala vsem vam za odziv. Prvič sem slišal za to metodo in me je zanimalo, ker preprosto nimam pojma za kaj se gre. Sicer bo en tečaj v kratkem pri nas, sem zasledil na netu. Prebral sem da deluje na možgansko valovanje -alfa stanje. Kakšen theta healing me ne zanima, niti delta….zato sem predvideval, da je Silva mind samo še ena od….
….v poplavi vseh delavnic in obljubljenih supelativov se preprosto ne znajdem več.
Bom si še moral malo ogledati po netu, ker še vedno mi ni jasno….13. 3. 2013 ob 17:32 #19001CeresParticipantBlitz kurz, kot sem ga jaz razumem in tako vcasih delam:
1, jasno si predstavljas problem…na tem nivoju si v beti
2. Gres v alfo (nacinov je nekaj, lahko si pomagas z zvokom, stejes…..)
3. Zavedas se, da si v globjem stanju zavesti in da mora tvoj cilj vsebovati dobro tudi za druge
4. Se enkrat si odvrtis film problema
5. Zdaj problem pretvoris v projekt…..resitev, kot si jo zelis si predstavljas v korakih
6. Resitev vidis, zacutis, zavonjas, slisis….uzivas v njej…..se vedno si v alfi
7. Tu si potem v meditaciji lahko vrtis se dolocene trditve…vsaj tako je posneto po originalni metodi.
Seveda so potem detajli, ampak to je v grobem, ko gre za neko problematicno situacijo.
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.