Reply To: Veganstvo, vegetarijanstvo,..
Forum Duhovnost › Forumi › Zdrava prehrana › Veganstvo, vegetarijanstvo,.. › Reply To: Veganstvo, vegetarijanstvo,..

strelka wrote:
A tako :
sama pa tako pravim:Tole enostavno ne gre skupaj …
Potem se ne sme jesti nič, kar je živo ..-
Od mesa,rastlin , semen sploh ne, ker če ješ semena je tako
kot da si naredil rastlini splav ….itd itd …Tako da lahko jemo samo še zrak …
In še nekaj , zakaj bi bili pa ravno prašiček , krava, zajček,
kura …več vredna kot pa rastlina , da tisto pa lahko ubijamo na human način jo
odrežemo izruvamo, ker nič ne cvilijo, potem ni nič hudega …Naš organizem je tako narejen , da za funkcioniranje rabi energijo , ko jo večina ljudi pridobivamo iz rastlin , mesa , semen …torej iz hrane.
Če komu ne paše jesti mesa ali ga ne rabi ok ..nimam nič
proti …Samo ne pa razlagat da je ta hrana oporečna ker ni.
Oporečnost vemo kaj je …pokvarjena, zastrupljena …( so v
njej razni škodljivi mikroorganizmi, in ostale strupene zadeve)In ,če je bilo meso v lazanjah in pa menda tudi v mesnih
kroglicah in ne vemv čem še neoporečno ..se mi zdi nesmisel , da tako hrano
mečemo stran…oz. bo romala v smeti.Ps. Ne trdim pa da je zdravo za organizem če se nonstop
nažiramo z mesom ..ker ni, …Samo to še ni oporečnost hrane….
OK dejva drugače začet. Ti si začela z fanatizmam pa bom jest nadaljeval z njim. Meni se zdi precej fanatično da je nekdo tako brezčuten da mu je vseeno za življenja drugih čutečih bitij. Veliko ljudi postrani gleda kitajce ki jedo pse in mnogi se zgražajo ali celo borijo proti japoncem ki lovijo kite. Si kdaj lastnoročno ubila pršiča ali konja morda kravo,kozo,jagnje,..? Jest sem jih. Na stotine sem jih in to še v časih ko je bila “humanost” le beseda v slovenskem slovarju in se ni uporabljala na terenu. Nož in kolji kot v vojni sosed soseda. Samo enkrat v življenju sem bil pri spovedi in takrat sem prosil boga odpuščanja ker sem pobil toliko živali (ki so jih pojedli naročniki ki si niti v glavi ne zamišljajo da je žival z pogledom prosila rablja naj jo ne ubije) Teh pogledov ne pozabiš. Takrat ko sem to počel se tega nisem zavedal v taki meri. Prišlo je za mano. Kakor tudi pride za večino klavcev. Poleg tega klanje predstavlja tako količino stresa da se zablokirš za usmisljenje in sočutje. Postaneš še celo bolj agresiven in bi vse naredil da žival čimprej ugonobiš in se ogneš njenim pogledom. V resnici je pravi exekutor naročnik le da se potuhnjeno ogne dogajanju in odgovornostim na bojišču.
Kar se tiče rastlin sem ti že opisal pa verjetno nisi prebrala. Rastline se ne morejo razmnoževati brez da jih nekdo poje. Sploh semena. Če bi semena samo padla na tla pod rastlino bi bila ta vrsta samo na enmu kupu in bi propadla zelo hitro. Tako pa so semena vsepovsod. Poslanstvo rastline je da je užita in je s tem izpopolnjena. To lahko zaslediš v nekaterih ezoteričnih virih dočim o živalih nikjer ne piše nič niti približno podobnega. In da se ponovim; rastline ki ne želijo biti pojedene imajo obrambni sistem.
Praviš da je bilo meso neoporečno v lazanjah. S tem se nebi ravno strinjal ker z biološkega oz kemičnega kota gledano tega ne morejo trditi. Ne vedo namreč ali je to meso športnih konj ali vzrejnih. Vsekakor je pa oporečna informacija ki jo prejme kupec. Če kupuješ svinjsko in ga tudi plačaš potem moraš dobiti svinjsko. Ampak ker so svinje še bolj kot v lazanjah trgovci je pa tako kot je. In ker sem omenil biološko oporečnost… vsak normalen človek ve da je hrana iz mikrovalovke “oporečna” ni dobra ker jo mikrovalovka naredi takšno. Ta hrana je škodljiva in si zasluži naziv oporečen. Ravno tako je meso živali ki ni bila usmrčena z vsemi posvetili in protokoli energijsko oporečno. V sebi nosi strah, žalost, trpljenje,..in to škodi konzumerju. Se pravi da je oporečno. Mogoče ti temu ne oporekaš jest pa vsekakor ja. Torej kaj zdej je oporečno ali ni?
In če misliš da dobiš energijo iz mesa kot si omenila potem pa res nič ne veš. Par tednov nazaj sem celo zasledil neko novo shujševalno kuro ki zajema mesne obroke. Meso ljudje uživajo zato ker jim za prebavo pobere toliko energije da shujšajo. Se pravi da meso močno obremeni organizem. To je fajn za bolnike da čimprej shirajo.
Vedno znova vse po starem