Reply To: Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic › Reply To: Vpliv glasbe na rast marjetic
strelka wrote:
Si lepo tole napisal.Glasba nas spremlja že od pamtiveka.
Od prvega kaj vem tleska kamen na kamen , do potem pisanja
kompliciranih stvaritev.Od tega da si z njo krajšamo čas, morda tud pogovarjamo. Do
uporabe različnih pesmi, ritmov , kjer pridemo v stik z naravo, našo notranjostjo
. pa rečmo stik z našimi demoni al pa stik z bogom .Uporabljali so jo pri različnih ritualih , obredih …konckoncev
nas pa tud zabava ali nas žalostiTko kot si rekel većno plavanje v neskočnosti teme in
svetlobe …Kdor ne pozna teme, težko, spozna svetlobo …
In kogar je strah teme, težko pride do svetlobe , to je pa
tudi res. Spoznat svojo temo je pa po moje najtežje…Tako da na koncu lahko rečem , da vsaka glasba doprinese
nekaj…neko izkušno oz spoznanje samega sebe ..To o glasbi na splošno in duhovnosti.
Si fino napisal , da sama sploh ne vem kaj naj še
napišem .Lahko samo rečem , da se strinjam.
Da pa nadaljujem:
Moje mnenje, da sva pristala v tej temi, ne temi kot je noč je, ker je šla glasba v nos ljudem , ki so radi nonstop v svetlobi …in
so že tako presvetljeni , da so pozabili …da tud če jim direktno na glavo sveti,
da imajo v sebi še senco katero zanikajo.In kdaj pa kdaj kakšni
demončki skriti fajn ven butnejo .Sem pa vprašala za mnenje , ker sem velikokrat izrazla marsikatero neodobravanje na moj mal konfuzen
način ,
pa je potem vedno izpadlo , da imam black aute , prisluhe, privide …da sem človek
, ki rad pozornost zbuja. Oz. na koncu celo da umetno ustvarjam konflikte tam kjer jih sploh
ni in vse super teče.Čeprav, če bi se še enkrat ponavljal ta filem …se v take fore
sploh ne bi poglablja.Pa še nekaj, ta tema je namenjena vsem. Zdaj, če ima kdo rad
metal glasbo , zakaj jo ne bi predstavil. In se še potrudil jo razložit …oz. jo
mal bolj približat poslušalcem:če mu je to v veselje.Saj vsak se pa sam odloči …in si ustvari mnenje.
Prav tako pa velja obratno oz. velja za druge žanre.
Tko da okaraktirizirat kaj je duhovno in kaj ni …je težko.
Kot primer tale pesmica …ki je tudi temačna oz čista dekadenca …ampak sem
skoraj 100% , da ne bi nihče opazil in bi pristala kot pesem za duhovno rastKar konckoncev tud je…
http://www.youtube.com/watch?v=l5pIC2MIelQ
Lahko pa še kdo drug napiše kaj si o tem misli. Mojih vprašanjih …kakšna glasba je primerna za duhovno širino oz duhovno rast?
kakšno mnejne pa ima on.
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Navadna tabela”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}
Strelka si me pa presenetla ( z prvim delom tvojega odgovora ) si sploh nisem misli da boš kaj takšnega napisala se čisto strinjam s tabo in vrjetno si tudi ugotovila vrjetno v čem je sploh vrednota…
nekdodrug2013-01-06 18:00:15