Reply To: Pasti na duhovni poti
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Pasti na duhovni poti › Reply To: Pasti na duhovni poti
No, škoda, da tale forum ni deloval že prej… recimo… kakšnih 13 let nazaj…
Oziroma, da ga nisem vsaj kakšno leto prej odkrila…
Pa da sem se tako odmaknila od vsega, da mi tudi knjiga Holistična radiestezija do danes še ni prekrižala poti…
In sem tako morala priti kar sama do nekaterih “ugotovitev”….
No, strela, zdaj pa nimam nikjer sogovornika … ker me noben ne šteka… Ful fino.
Prišla sem namreč do tega, da je “resnica” v bistvu neopisljiva.
“Resnica” je v očeh opazovalca…. Misel ne spreminja zgolj trdne materije. Kot si sam napisal “… fino energijsko strukturo spreminjamo že s samim opazovanjem… ” in so zato “… vsa odkritja odvisna od mentalne naravnanosti tistega, ki v eterično plast posega…”
Kot da se posameznik odloči za vstop v eno izmed številnih kinodvoran v Koloseju…in pri tem pri ogledu filma dejansko sodeluje v multimedijski predstavi ne le z gledalci filma, ampak istočasno sodeluje tudi v filmu samem… in nato poljubno, v skladu s svojimi prepričanji, prehaja med posameznimi kinodvoranami, med posameznimi realnostmi….
Soobstoj različnih realnosti v istem trenutku časa in prostora.
Absolutna resnica v neki določeni realnosti, v kateri živi, oz. v katero je vpet, oz. za katero se je zavestno ali na nezavedni ravni nek posameznik odločil, je torej popolnoma odvisna od njegovih prepričanj.
Za tega posameznika je njegova realnost dejstvo. Zanj je to absolutna resnica.
Jaz tega npr. dolgo nisem mogla razumet: pa kako je mogoče, da vidi nekdo te in te stvari na ta in ta način … nekdo drug ima spet čisto različno razumevanje… vsi pa naj bi bili “avtoritete” na svojem področju ? Vsi pa so popolnoma prepričani vase, v svoje teorije, pravilnost svojega delovanja….
Uf… dolgo, dolgo, dolgo sem bila vpeta na področju računalništva… logično, racionalno, ekzaktno, na trdnih temeljih grajeno…če hočeš: dokazljivo….
Istočasno je bilo pa v meni prisotno tudi to “vedenje” ŠE NEČESA… In tu… no tu je bil vedno prisoten ta moj VEČNI ZAKAJ…. pa KAKO…
In iskanje odgovorov na moja večna, vedno nova in nova vprašanja.. kam me je pripeljalo?
OJOJ – do radiestezije. ;o)) Še danes ne vem, kako…
Ej, vse sem doživela na lastni koži, kar je bilo na tem forumu napisano o radiesteziji, HA HA HA.
Od skepticizma… do pozitivnega presenečenja… do skoraj navdušenja… do spraševanja in rojevanja dvoma, kje je v bistvu moj učitelj s svojim razumevanjem… do dostopa do informacij brez repa in glave… do prepoznave moči avtosugestije… do tega, da sem se v nekem trenutku zavestno umaknila in si rekla… ej, darling, tole ni zate, še zmešalo se ti bo… in nihala skorajda nisem več prijela v roke…
No pred nekaj meseci pa me je moj Izis spet “poklical”…. Se niti ne spomnim več, kdaj in zakaj… (ja, tudi s tem se strinjam…nihalo mi je bergla, ja, mi je )…
In: HA HA HA sem šla najprej spet skozi zelo poznane stare dobre scene… s to razliko, da sem bila tokrat nanje pripravljena…
In prebila sem…ne vem, kako bi to poimenovala… recimo – nek nivo razumevanja.. in stvari so se neverjetno izkristalizirale…
Vse skupaj je tako enostavno, da skorajda ne moreš verjeti…
Radiestezija… če je to moja realnost, se moram zavedati, da je tukaj kup navlake zaradi (subjektivnih) prepričanj posameznikov, raziskovalcev in napačnih rezultatov raziskovanj…
Hartmannova in Curryjeva mreža obstajata, seveda obstajata – v njunih glavah in v njunih prepričanjih. To je bila njuna realnost…in je realnost marsikaterega radiestezista, saj to vzame zdravo za gotovo in dalje goji in hrani ta prepričanja.
In ko na koncu govoriš o sekundarnih mrežah… ker so jih “s svojim razmišljanjem in prepričanji skreirali radiestezisti…” Sem si ČISTO ZARES, ampak res ČISTO ZARES oddahnila…
In zgodbica: z nihalom ( !!! je upanje za radiesteziste, je, ti povem !!!) dobim rezultat, da te mreže ne obstajajo, razen v prepričanjih (posameznih) radiestezistov.
Potem pa stojim z odprtimi usti, ko me prijateljica prosi pa pregled prostora in ugotovim, da je en mali delček hiše pod vplivom Curryeve mreže….
In ne morem verjet, da se mi je že spet strgal…
No pa se mi ni… prijateljica mi je razložila, da je pred časom neka radiestezistka delala zaščito proti različnim sevanjem… in je očitno skreirala tudi Curryjevo mrežo… no, ob zaščitah, ki jih je postavila, je pa en mali delček vseeno še ostal aktiven in na tega sem pa jaz nabasala…
JAZ! Se pravi: vem,da mreža ne obstaja, dobim pa rezultat, da je aktivna.
No, puzzle se sestavlja 200 na uro… kaže, da bo danes dober spanec.AnčaPomaranča2012-12-22 22:31:58