Reply To: 2012 –>
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › 2012 –> › Reply To: 2012 –>
glas wrote:
Mayi,
Kelti so bili pogani ,
tud Slovani so bili pogani ..
to kot primerjava …in vsi so častili SONCEMe pa zanima tvoj pogled…kaj bi ti na to rekel.
Za mene so to vseeno “primitivna” ljudstva glede na nas.. To je pač moj pogled.. Kljub naši zahodni zblojenosti, je vseeno ta naša oblika družbe zadnja oblika, toraj evolucijsko “najnaprednejša”
Jaz vidim zahodno moderno civilizacijo na način, da smo se odpravili na eno pot, kjer smo razvili in raziskali en vidik ali pogled na svet! Da pa smo to lahko naredili, smo morali pozabiti mnoooge druge vidike, ki smo jih raziskali že v vseh prejšnjih civilizacijah, ki so že “propadle” a so vseeno del nas, v naših nezavednih zapisih.. Vse to smo MI, vedno smo bili tu in vedno bomo tu in vse civilizacije smo izkusili na lastni koži.. Mu, Atlantido, pa tudi Maye, …
Smo pa si kot moderna civilizacija pustili veliko ostankov starih kultur, da sedaj ko se želimo nazaj povezati z vsemi izgubljenimi znanji, z vsem čemur smo se morali na svoji poti odpovedati in pozabiti, da se lahko preko najdb, zapisov in še nekaj živečih potomcev, sporočil starih kultur, spomnimo plasti Sebe, ki smo jih na tej zadnji poti pozabili..
Napredno je nekaj kar napreduje. Zahodna civilizacija napreduje v propadin samouničenje. Destrukcija pa se nebi mogla imenovati napredek. Vsaj ne ko gre za evolucijski postopek. Zahodn civilizacija temelji na zablodah ki jih je treba ozdraviti oziroma se “prebuditi”.
Vedno znova vse po starem