Reply To: Znanost preverja duhovnost

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Znanost preverja duhovnost Reply To: Znanost preverja duhovnost

_alesh_
Član

_alesh_ wrote:

Vmes bo pa kup faz, katerih značilnost je “ti ne veš, jaz vem”. Prav dobesedno tole sem recimo izkusil včeraj in mi seveda na misel ni prišlo, da bi možakarja, ki je to izrekel, poskušal prepričati, da se moti.

Kaj pa ti je včeraj ta možakar izrekel?

Saj sem dobesedno napisal, kaj je rekel – ti ne veš, jaz vem. V čem j sploh štos – v fazi rasti ima velikoljudi obdobja, ko takele pokajo. Najbolj pameten si, ko prebereš eno samo knjigo. Takrat misliš, da “veš”. Potem sledi faza, ko recimo prebereš cel kup ezoterične literature in sprejmeš neko splošno priznano mnenje o nečem, potem pa o tem prebereš nek znanstveni članek, ki svari “postavi” drugače. Če mu verjameš, je to spet ena faza, v kateri sogovornikom rad rečeš – jaz vem, ti pa ne. Ko pa o isti stvari potem bereš še iz različnih drugih perspektiv, postaneš ponavadi bolj previden in začneš v svojih trditvah uporabljati besede, kot so “kaže da”, “verjetno”, “videti je” … Dejansko deluje vesolje na tako nenavaden način, da postane sila veliko opredelitev problematičnih, čim jih pogledaš še iz kakšnih drugih zornih kotov.
[/QUOTE]

Ja dobesedno si napisal, ampak nisi pa napisal, kaj pravzaprav ti je možakar rekel v pravih in resničnih stavkih, samo da je brez logike, filozofije oziroma primeri?
[/QUOTE]

Tadej -> Si pozabil odgovoriti na to vprašanje?

Citiram še enkrat:
Ja dobesedno si napisal, ampak nisi pa napisal, kaj pravzaprav ti je
možakar rekel v pravih in resničnih stavkih, samo da je brez logike,
filozofije oziroma primeri?

Lepo je če deliš