Reply To: Prosim za pomoč, nasvet

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Prosim za pomoč, nasvet Reply To: Prosim za pomoč, nasvet

strelka
Participant

raco wrote:

Odvetnica Strelka,
imam kar nekaj izkušenj s pojavom dermatitisa pri psih. In sicer moj bernski planšar, ki je na žalost tragično preminil pred mesecem in pol, je imel s tem velike težave. Dermatitis se mu je pojavljal 2x na leto, običajno spomladi, ko narava začne cveteti in potem pozno poleti še enkrat. Pojavljal se mu je na bedru zadnje noge in se mu včasih precej razširil naokoli, tudi na rep.
V splošnem pa je to kar precej pogost problem predvsem pri čistokrvnih pasmah, sploh pri psih z daljšo dlako, kot so bernski planšarji, zlati prinašalci… Poznam kar nekaj ljudi v naši okolici, ki imajo ravno z omenjenima pasmama kar precej takšnih in drugačnih težav z kožo pri njihovih psih.
Prva leta smo našega psa vozili k veterinarju, kjer je dobival injekcije, antibiotike in kreme za oskrbovanje rane. Veterinarji so mi vedno govorili, da je to zaradi zajedalcev ali morda celo prehrane. Pri teh čistokrvnih pasmah je lahko po vsej verjetnosti tudi genski vpliv ( …zato priporočam mešance!). Pa tudi naše podnebje verjetno ni najbolj primerno za bernske pse, saj jim bolj paše hladnejše okolje.
Kasneje ga sploh nisem več vozil k veterinarju, saj vsi ti antibiotiki niso bistveno (če sploh kaj so…) pripomogli k temu, da so se mu rane hitreje zacelile, v vsakem primeru pa so se mu naslednjič spet težave ponovile. V glavnem, potem sem na psu sprobaval marsikaj, razne naravne in nenaravne kreme, celo neka prehranska dopolnila sem mu dajal…
…na MMS se nisem niti spomnil, čeprav ga imam doma, ampak mi gre na bruhanje, ko se spomnim nanj…ker odkar sem poskušal na sebi s MMS kuro ne morem več prebavit niti ananasovega sokaDead. Bljak.
Od prijateljice sem slišal nasvet, da je neka njena znanka za te težave uporabljala domače šentjanževo olje.
Kar je po eni strani logično, saj šentjanževke se (med drugim) uporabljajo tudi pri poškodbah in vnetjih kože.
Letos sem psa, ko so se mu pojavile te težave, začel mazati s šentjanževim oljem, ki sem ga pripravil doma. Res sem bil presenečen, ker še preden se je dermatitis razvil v celoti, so se rane začele sušiti in koža je bila zaceljena v rekordnem času. Sem mu pa zadnje nekaj časa dajal tudi laneno olje; tudi ribje olje je na splošno zelo koristno.
Poleg tega pa je bil zadnjih nekaj mesecev deležen tudi alternativnega zdravljenja na daljavo, ki se ga med drugim poslužujem tudi jaz sam. Za ta ukrep sem se odločil zato, ker po vpogledu v biopolje so bile vidne težave že na njegovih energijskih poljih. Hkrati pa je bilo ugotovljeno drastično pomanjkanje zaužitih maščob.
Ravno zaradi tega sem začel študirati stvari o pasji prehrani. In sem se bolj poučil o pasjih briketih, ki mimogrede vsebujejo kup konzervansov, raznih umetnih dodatkov, ostankov bolnih živali, celo pepela (da briketi nabreknejo…)… prav tako pa večina ostankov človeške prehrane ni najbolj primerna za pse. Spoznal sem, da psi potrebujejo zaužiti VELIKO MAŠČOB, kar je nekako nasprotno, kot bi mi ljudje razmišljali. Briketi in običajni ostanki človeške prehrane jih preprosto nimajo dovolj.
Torej Strelka, priporočam ti, da povečaš psu vnos maščob, kar zagotovo koristi njegovi koži.
Potem sem začel postopoma spreminjati tudi pasjo prehrano, kar mi od začetka ni bilo ravno všeč. Preprosto zato, ker sem se moral drugače organizirati, kot v preteklosti. Navada je železna srajca!
Ker mi je glih pri roki, tule objavljam link o zdravi prehrani psov:
Na tej strani je velik koristnih informacij, sam si je treba vzet čas, da vse raziščeš.
Kot sem pa že na začetku omenil, pa tega psa sedaj na veliko žalost več nimam, zato ne vem, kako bi se dalje stvari z njim odvijale, torej če bi se težave z kožo še ponavljale. Tudi zaradi vseh težav, ki jih imajo predvsem čistokrvne pasme, sem se sedaj odločil za pasjega mladička mešančka.

Big smile To je za odvetnico.
Nadaljujem Smile.

Hvala za veliko informacij in izkušnjo.

Naša psička je mešanček ,je pa res mešanka med labradorjem
in pa zlatim prinašalcev.

Zelo igriva…že kot majhna je pa imela mal težavic z ledvicam.
S kožo , dlako pa ne , je pa res kot praviš odvisno od hrane, po eni se ji je
pojavil prhlaj.

Je pa imel prejšni pes , ki pa je bil labradorec
, kaj precejšne težave , s prhlajem oz srbečo kožo.

Takrat nismo ravno imeli kaj veliko pojma o pravi kakovostni
hrani in je pač jedel pedigre.

Zraven pa kakšno žlico olivnega olja. Pa je bilo ok. Dosegel
je štirinajst let.

Pa bi morda lahko tudi več , prav zaradi prehrane , ker
pedigre sploh ni prava hrana za pse je preslana.. Tega nisem vedela…

Sedaj pa vemSmile.

Pes pa tudi bolj slano je, bolj hlasta …

Ta mešanka , pa sploh nobenih takih močnih težav. Razen sedaj

Je brikete …trainer fitnes 3 z omega …

To se ji je pa pojavilo okoli gobca, pa okoli oči …se pravi
podobno kot, da bi res bile garje.

Skratka , da ne dolgovezim , najlepša hvala za tak fajn in
praktičen odgovor.Thumbs UpSmile

Bom počakala na izvid , da črtamo ali pa ne iz seznama
garje,potem pa vem kako dalje.Smile

strelka2012-10-31 18:35:05

Lepo je če deliš