osteoporoza
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › osteoporoza
- This topic has 15 odgovorov, 8 glasov, and was last updated 11 years, 8 months nazaj by Tintina.
-
AvtorPrispevki
-
31. 10. 2012 ob 18:12 #17189TintinaČlan
lep pozdrav
Zanima me, če ima kdo izkušnjo z osteoporozo, oz kako bi jo človek lajšal na naravan način. Zanimajo me tudi vzorci, ki pripeljejo do tega, da te obišče ta nadloga.Moja teto jo ima. Sicer jo lajša s svojimi zdravili, mene je pa prosila, če ji lahko pomagam še s kakšnim alternativnim načinom. Malo sem poguglala, našla črni sezam, laneno in konopljino olje, potem pa nič več kaj koristnega.vsak nasvet je dobrodošel1. 11. 2012 ob 17:25 #17197IrenaČlanTintina wrote:
lep pozdrav
Zanima me, če ima kdo izkušnjo z osteoporozo, oz kako bi jo človek lajšal na naravan način. Zanimajo me tudi vzorci, ki pripeljejo do tega, da te obišče ta nadloga.Moja teto jo ima. Sicer jo lajša s svojimi zdravili, mene je pa prosila, če ji lahko pomagam še s kakšnim alternativnim načinom. Malo sem poguglala, našla črni sezam, laneno in konopljino olje, potem pa nič več kaj koristnega.vsak nasvet je dobrodošelMed bolezni zaradi zakisanosti telesa spada tudi osteoporoza. Kronična metabolična acidoza povzroči med drugim tudi-izgubo kalcija v seču in razgradnjo kosti,-zvišano raven parathormona v krvi, hormona, ki povzroča krhanje kosti in večjo možnost njihovega lomljenja.—skratka, kroničnemu pomanjkanju mineralov v kosteh botrujejo nezdrave prehranjevalne navade….Teta naj spremeni način prehrane – razkisat je treba telo. V pomoč ji bo knjiga ALKALIZIRAJTE SE V PRAKSI : KISLINSKO – BAZIČNI PREHRANSKI VODNIK (dr. Susan E. Brown, Larry Trivieri ml.).Sicer pa naj malo “pogleda” vase, kakšen je njen “samohod” skozi življenje – se podpore zaveda ali ne (od koga, kje in kdaj jo črpa? ).Lep pozdrav,Irena1. 11. 2012 ob 18:22 #17198strelkaParticipantvse lepo in prav , tole o kislosti organizma.
pa vendar osteoporoza se rada pojavlja pri ženskah po 50.letu , saj večina.torej so vzroki tudi hormonske spremembe.po drugi strani pa za osteoporozo tudi zbolevajo moški.sicer zdravniki priporočajo piti veliko mleka jesti mlečne izdelke, ampak če je telo itak zakisano (pomeni poje se preveč beljakovinske hrane in premalo zelenjave) se itak ta kalcij porabi za alkaliziranje …torej spet ni ne vem kak učinek.po drugi strani pa tudi Mg je pomemben.torej najbolje bi bilo , da bi se jedlo čim več zelenjave , take , ki vsebujejo veliko kalcija …npr, kitajsko zelje, veliko pilo vode , da se telo čimbolj čisti , popiti tudi donat Mg, se gibati pomeni hoja-zunaj na soncu , da telo dobi tudi vitamin d.uživati ribje olje …(se dobijo kapsule)pa še nekaj …ne vem sicer zelo se propagira ta koralni kalcij , vendar sama sem prebrala , da je dodatek boljše kalcijev citrat , da ga telo lažje absorbira.mogoče bo kdo tudi o tem kaj znal več povedati.strelka2012-11-01 18:34:12
1. 11. 2012 ob 18:34 #17199TintinaČlan1. 11. 2012 ob 18:41 #17200TintinaČlan1. 11. 2012 ob 21:50 #17213glasParticipantstrelka wrote:
pa še nekaj …ne vem sicer zelo se propagira ta koralni kalcij , vendar sama sem prebrala , da je dodatek boljše kalcijev citrat , da ga telo lažje absorbira.mogoče bo kdo tudi o tem kaj znal več povedati.Absolutno RES !!! Citrat se absorbira, oni drugi ne..
Samo pri nas ga je kar težko najti..“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
2. 11. 2012 ob 8:26 #17222ozelotParticipantTintina wrote:
lep pozdrav
Zanima me, če ima kdo izkušnjo z osteoporozo, oz kako bi jo človek lajšal na naravan način. Zanimajo me tudi vzorci, ki pripeljejo do tega, da te obišče ta nadloga.Moja teto jo ima. Sicer jo lajša s svojimi zdravili, mene je pa prosila, če ji lahko pomagam še s kakšnim alternativnim načinom. Malo sem poguglala, našla črni sezam, laneno in konopljino olje, potem pa nič več kaj koristnega.vsak nasvet je dobrodošelLihkar berem knjigo Sveži zelenjavni in sadni sokovi Norman W. Walker in kar nekaj besed namenja tudi tej težavi. Kaj jest za pomoč pri tem.
Vedno znova vse po starem
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.