Reply To: Karmična diagnostika
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Karmična diagnostika › Reply To: Karmična diagnostika
21. 8. 2012 ob 1:30
tadej pretner
Moderator
raco wrote:
Povsem mi je jasno, zakaj je manj kot 10% tistih učencev, ki furajo karmično diagnostiko dalje. Razlog je preprost: niso sposobni. To ni odvisno od vaše šole. Nekaj ti mora biti dano, da to počneš oz. moraš imeti vsaj malo talenta, potem si moraš urediti svoje življenje in še veliko delati oz. razvijati nadalje svoje sposobnosti. To zahteva kar nekaj volje in discipline. Ponavadi je lažje delati drugo metodo, kot pa KD.V osnovi jaz vidim dva pristopa pri alternativi, en temelji na delu z intuicijo, drugega pa jaz imenujem “analitičen” pristop. Ljudje uporabljajo tistega, ki jim je bližje.
Z vsem temle se strinjam le v manjši meri. Različni so motivi, zaradi katerih se ljudje vpišejo v šolo, sploh v zadnjih treh vpisnih obdobjih, ko sem spremenil prioritete pri sprejemu v šolo – včasih so imeli pri vpisu prednost tisti, ki so napisali, da se nameravajo z zdravilstvom ukvarjati profesionalno, sedaj pa imajo prednost tisti, ki že na tak ali drugačen način delajo z ljudmi. In nekateri jo potem preprosto ne rabijo. Poleg tega zadnji dve leti KD ni več v takšni meri udarna metoda šole, saj se učimo tudi precej drugih pristopov. Razlika med modernimi pristopi in KD je v tem, da KD skuša najti vzrok, zaradi katerega si v nekem polju težav, vodilo modernih kvantnih metod pa je, da je tisto, kar KD prepozna kot vzrok za težavo, bolj povod zanjo, razlogov pa je v resnici več (nek dražljaj/dogodek lahko nekoga povsem vrže s tira, kdo drug pa ne bo ob njem niti trepnil). Pogostokrat jih v tem pristopu ni smotrno iskati, ampak se osredotočiš na prepoznavanje “polja težav” in izstop iz njega.
Itak je v ozadju “potrebe”, da najdeš vzroke za nekaj, običajno ego – res pomembno je le najti pot, po kateri napreduješ.
Kar pa se tiče analitičnih ali intuitivnih pristopov, pa zadeva špila le, če je prisotno oboje. Kako boš sicer intuitivno prepoznal težavo, o kateri nimaš analitičnega znanja?
Kar pa se tiče analitičnih ali intuitivnih pristopov, pa zadeva špila le, če je prisotno oboje. Kako boš sicer intuitivno prepoznal težavo, o kateri nimaš analitičnega znanja?
Kar pa se tiče
raco wrote:
Sem mislil, da si bolj na vezi z Marjanom in zato bolj domač v KD.
Na vezi sva kar orenk, sam karmična diagnostika je zame le ena od metod, ena tistih, ki mi niso prioritetne.
tadej pretner2012-08-21 01:36:45