5. čakra

Prikaz 1 prispevka (od skupno 19)
  • Avtor
    Prispevki
    Joy
    Član

Pozdravljeni vsi! Smile

Prav vesela sem, da je “nov” forum končno začel delovati! Smile

Tadej, prosila bi te, če bi lahko malo več napisal o 5. čakri – na način kot se je na “starem” forumu govorilo o 3. čakri. O 5. čakri sem že brala v tvoji knjigi. Zdaj bi pa mogoče rada še malo bolj poglobljeno razlago.Wink

Zanima me tudi ali lahko blokirana 5. čakra povzroča alergijo ali dermatitis na obrazu?
    Ali je delovanje 5. čakre neposredno povezano z delovanjem 1. čakre in obratno?

No, če je interes bi bila zelo vesela, da bi se mogoče odprla tema tudi za 3. čakro (še enkrat) in 1. čakro.

lep dan,

Joy
    Lepo je če deliš
    Član

Tadej ti bo verjetno napisal kaj zanimivega o čakrah.

Bi pa ti predlagal malo samoniciative…o čakrah in človeškem energijskem polju je na voljo ogromno informacij, toliko, da lahko doktorat narediš iz področja čaker. Informacije lahko prilagodiš svojim potrebam tako da uporabiš tisto kar ti potrebuješ, odvisno smatraš, da ti bo pomagalo v tvojem življenju. Ni pa ti potrebno vsega dobesedno jemat!

Btw, vseč mi je tvoj nick…Joy

Lepo je če deliš
    Joy
    Član

poglej…sem zelo samoiniciativna, saj venomer iščem nove in nove informacije po netu, vse kar me zanima poskušam raziskati. Če bi vsi tako razmišljali kot ti predlagaš, pa forumi skoraj ne bi obstajali, ker bi vse informacije enostavno poiskal na netu, kajne!?Wink

Tisto kar so Tadej in ostali v razpravi pisali ne starem forumu o 3. čakri težko še kje najdeš, sploh pa ne na enem mestu.

Ker dam nekaj na Tadejevo mnenje, me pač zanima ali mi lahko pove še kaj več, kot že vem ali sem že prebrala.

Dosti informacij, ki jih najdeš na netu, pa je treba včasih tudi z rezervo jemat, ker jih dostikrat pišejo tudi laiki, ki se (z)motijo ali pa kar nekaj pišejo, niti ne preverijo ali drži kar so nekje slišali ali brali.

Btw, tudi meni je tvoj nick všečWink

Joy2009-12-29 13:16:08

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Joy wrote:

Tisto kar so Tadej in ostali v razpravi pisali ne starem forumu o 3. čakri težko še kje najdeš, sploh pa ne na enem mestu.

Trenutno pišem nov učbnenik za bioterapevte in moram priznati, da imam ravno pri peti in šesti čakri najmanj novih stvari. Morda bomo kaj novega pogruntali skozi debato.

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Joy wrote: Pozdravljeni vsi! Smile

Prav vesela sem, da je “nov” forum končno začel delovati! Smile

Tadej, prosila bi te, če bi lahko malo več napisal o 5. čakri – na način kot se je na “starem” forumu govorilo o 3. čakri. O 5. čakri sem že brala v tvoji knjigi. Zdaj bi pa mogoče rada še malo bolj poglobljeno razlago.Wink

Zanima me tudi ali lahko blokirana 5. čakra povzroča alergijo ali dermatitis na obrazu?
    Ali je delovanje 5. čakre neposredno povezano z delovanjem 1. čakre in obratno?

No, če je interes bi bila zelo vesela, da bi se mogoče odprla tema tudi za 3. čakro (še enkrat) in 1. čakro.

lep dan,

Joy

Z dermatitisom je takole – nagnjenost/občutljivost je povezana z oslabelo tretjo čakro, v peti pa se odražajo slabosti vseh čaker, zlasti druge in tretje (prvo pa krmili šesta, ne peta). Za dermatitis je načeloma potreben zunanji dražljaj (tudi hrana), od delovanja naših čaker in genskih predispozicij pa je odvisno, ali potem dermatitis dobiš ali ne, neposredno pa je odvisen tudi od zdravja našega črevesja. Karkoli zato narediš za črevesje, narediš tudi za kožo. Men se zdi, da imamo v temi o zdravi prehrani omenjen probiotični jogurt – bi rekel, da je posredno (črevesje) dober za boj proti dermatitisu, potem olja, ki vsenujejo omega 3 maščobne kisline. Dobro je torej pogruntati, kateri zunanji dejavnik človeku ne paše, da do dermatitisa pride. Kar se hrane tiče, je pogostokrat “krivo” mleko, jajca, pri precej ljudeh pa tudi gluten, ki je pogostokrat v kruhu (odvisno od vrste), čokoladi …

Tole zaenkrat, o čakri začnem nakladat naslednjič.

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Na katere funkcije telesa vpliva dobro/slabo delovanje pete čakre:
    Ker z energijo napaja ščitnico, ta pa v kri izloča hormon tiroksin, vpliva na procese, ki so s tiroksinom povezani: rast, celična presnova, spolno dozorevanje in tempo zgorevanja hraniv v telesu – torej v veliki meri vpliva na to, ali smo bolj buckasti ali pa bolj Dachau style. Energijsko vpliva tudi ma obščitnice, bronhije, grlo, vrat,obraz in kosti.
    Omenil sem že, da je neposredno povezana z drugo čakro. Ta povezava je takomočna, da nas npr. pogosto v grlu stisne, kadar lažemo, koga zavestno verbalno ranimo … Z odprtostjo te čakre je povezana tudi nača volja – ker pa je ta center med srcem in glavo, ima tudi funkcijo uravnotežanja miselne in čustvene energije.

se nadaljuje …
    Daigu2010-01-03 14:50:40

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Ne me vprašat,kako m je ratalo napisati z modro, k’ nimam pojma …

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 19)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.