Reply To: Vpliv glasbe na rast marjetic
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Vpliv glasbe na rast marjetic › Reply To: Vpliv glasbe na rast marjetic
strelka wrote:
hja s temi priredbami …je pa tako …
kaj vem …vedno original ven seka…Tale ti si moj sonček v angleščini pa v slovenščini , ko ga je biksal agropop…pa tole terra folk ……ja ne vem no …kaj bi si mislila ..če bi to prvič slišla…, ko melodije sploh ne bi poznala.Tole je meni pokvarilo sploh vso pesmico…Bach … slišala enkrat v cerkvi, me je potegnilo notri, ko je nekdo vadil in je igral prav tole …In se je slišalo čist drugače …ker tudi je drugače…zlo mogočno …pač to kar znajo narediti orgle ..Tole pa spet …hja …no ja …je pa čist lahkotno za poslušat.Epigenetika ….hm …no ja ….misilm da ni čist epigenetika…recimo več generacij nazaj …( predniki -saj to je mišljeno a ne)Kaj pa vem ….meni npr. je všeč to kar sem poslušala kot otrok in predvsem kot najstnik…In mi še vedno sede ..sedaj pa ..priznam jaz zbiram glasbo čist po počutju…Čeprav meni sede muzika tud bolj nazaj ..ko me še na svetu sploh ni blo ….Tehnično pa nikol nisem gledala na muziko ..eto …zato mi lahko tud kdo razlaga …to pa ono ..če bo meni zanič …bo pač zanič …tud če bo tehnično dovršeno v nulo.Klasika mi je pa večino tuja …ker jo nisem veliko poslušala…opere pa priznam saj večino ne maram …Po drugi strani pa moja mama obOžuje opero, pa klasično glasbo …ni poznavalec pa tako dalje ..ampak ona pravi da jo klasika pomiri ..opera pa tudi …Ata pa domačo ..je igral tudi v ansamblu ..tko da to tud kar poznam ..ampak je pa saj večina ne maram …čeprav mi je čisto prebavljiva.Tole sem enkrat tud slišala opazko ..kako se more klasika spustiti tako nizko ..da igra npr. tole ..meni je tole fenomenalno( orkester da polnost , en čar) …sem pa najbrž tud tole že postnila, tko da naj bo še enkrat….Metallica – Nothing Else Matters ( +SINFONIČNI ORKESTER)
Kt npr. tud tale komad ..pa nisem oboževalec te skupine ….Epica/ Cry For The Moon
Pa npr. Era (spet nekaj drugega): tole tudi …
Ta Terrafolk je za moje pojme… ehhh… malenkost čuden, v glavnem tako kot si napisala priredba in takšne so tudi priredbe, lahko so boljše lahko pa slabe in zelo slabe. Zelo dobrih pa ni ker je ponavadi orginal ravno zelo dober, je pa tudi tako lahko je ista skupina z več različni pevci saj so se čez zgodovino menjali in vsi pojejo enako pesem in si priredijo hitrost, ritem… Za svoje zmožnosti petja imam takšen primerek in ga pozanm tebi ne bo všeč ampak je takšen primerek, da isto pesem vsak pevec drugače zapoje iz iste skupine…
Ta prva verzija je v orginalu in ta, ki poje je tudi napisal pesem res, da je temačna pesem ampak nisem se mogel boljše spomnit… napisana leta 1989 izdana v demo albumu leta 1990 in potem v celotnem albumu leta 1996
http://www.youtube.com/watch?v=PQ7EWtZ19vE
Druga priredba je bila izdana v albumu leta 1994…Ista pesem in ista skupina…
http://www.youtube.com/watch?v=qD91KoF0Kdg
Tretja priredba leta 1998 in odpeta na koncertu leta 2004… Ista pesem in ista skupina…
http://www.youtube.com/watch?v=y84gW_5ZFKE&feature=related
No pa da se preselim nazaj na temo o Terrafolku je pa tako meni ni všeč lahko priznam in ne bom razlagal zakaj poznam pa eno podobno pesem tej ni priredba je orginal in ne poje je Terrafolk ampak Draconiana in je orginal… Je podobna stavr ampak je vseeno malo gotike zraven dodano in to je to ne bom razlagal več sami si oglejte…