Alergija na hrano pri dojenčku
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Alergija na hrano pri dojenčku
- This topic has 14 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 11 years, 3 months nazaj by ozelot.
-
AvtorPrispevki
-
11. 6. 2012 ob 14:19 #15261lunaČlan
Imam 8 mesečnega dojenčka, pri katerem se je okoli 3 meseca pojavil atopijski dermatitis. Pri testiranju s kožnimi testi so ugotovili alergijo na kravje mleko ++, jajca +, arašide + in pšenično moko+. Pred tednom dni sva zaradi koprivnice pristala celo na Pediatrični kliniki. Prej sem tu in tam malo pregrešila strogo dieto, sedaj pa se diete držim skoraj 100 % (le kruh sem 2x jedla), pa je revček še vedno ves pikast, kožica ga zelo srbi in se do krvi spraska. Iz obupa in v želji, da mu vseeno nekako olajšam stanje, mu dajem antihistaminske kapljice in ga mažem s kortikosteroidno kremo. Želim mu pomagati brez kemikalij. Sem zagovornica alternativnih pristopov, a mi nikakor ne uspe najti poti. Poskusila sva tudi s homeopatijo, s katero imam sama zelo dobre izkušnje, sinčku pa ni pomagala. Mogoče zato, ker je vedno vse pljunil ven, ne vem. Sinčka še vedno dojim. Mleku in jacem se mi ni tako grozno odpovedati. Poskušam s presno hrano, a pogrešam oreščke. Sem že precej uničena, ker ne vem, kako mu pomagati. Ima kdo kakšen nasvet? Zmankuje mi idej kaj jesti in kaj mu pripraviti, da bi dobil dovolj hranljivih snovi?
Sem večkrat prebrala v knjigah Marjana Ogorevca, da smo mamice odgovorne za zdravje svojih otrok (že pred časom, ko še nisem imela svojih sončkov in se ne spomnim točno kaj je napisal). Mi lahko kdo namigne kaj delam narobe, kaj moram spremeniti v svoji glavi?
Lepo, lepo prosim za nasvet!
12. 6. 2012 ob 0:37 #15262tadej pretnerModeratorluna wrote: Imam 8 mesečnega dojenčka, pri katerem se je okoli 3 meseca pojavil atopijski dermatitis. Pri testiranju s kožnimi testi so ugotovili alergijo na kravje mleko ++, jajca +, arašide + in pšenično moko+. Pred tednom dni sva zaradi koprivnice pristala celo na Pediatrični kliniki. Prej sem tu in tam malo pregrešila strogo dieto, sedaj pa se diete držim skoraj 100 % (le kruh sem 2x jedla), pa je revček še vedno ves pikast, kožica ga zelo srbi in se do krvi spraska. Iz obupa in v želji, da mu vseeno nekako olajšam stanje, mu dajem antihistaminske kapljice in ga mažem s kortikosteroidno kremo. Želim mu pomagati brez kemikalij. Sem zagovornica alternativnih pristopov, a mi nikakor ne uspe najti poti. Poskusila sva tudi s homeopatijo, s katero imam sama zelo dobre izkušnje, sinčku pa ni pomagala. Mogoče zato, ker je vedno vse pljunil ven, ne vem. Sinčka še vedno dojim. Mleku in jacem se mi ni tako grozno odpovedati. Poskušam s presno hrano, a pogrešam oreščke. Sem že precej uničena, ker ne vem, kako mu pomagati. Ima kdo kakšen nasvet? Zmankuje mi idej kaj jesti in kaj mu pripraviti, da bi dobil dovolj hranljivih snovi?
Sem večkrat prebrala v knjigah Marjana Ogorevca, da smo mamice odgovorne za zdravje svojih otrok (že pred časom, ko še nisem imela svojih sončkov in se ne spomnim točno kaj je napisal). Mi lahko kdo namigne kaj delam narobe, kaj moram spremeniti v svoji glavi?
Lepo, lepo prosim za nasvet!
Problem tvojega otroka je t.i. tuberkulinska mijazma.
Miazme so
energijske infekcije v avričnem polju, nekakšne prirojene
obremenitve oziroma predispozicije,
ki so nastale kot posledica dejstva, da so naši predniki prebolevali
določene hude bolezni, ki so jih oslabile. Nekateri bolezni, ki jih
prebolimo, namreč puščajo posledice. To svojo pridobljeno šibkost
lahko zato prenesemo na potomce. Bolezni, ki puščajo posledice tudi
na potomcih, so sifilis, gonoreja, tuberkuloza, garjavost, rakava
obolenja in druge. Mijazmam lahko sledimo tudi do sedem generacij v
preteklost. Kako
se mijazme prenašajo iz roda v rod, ni povsem jasno. Hipotez je zelo
veliko.-
-
Tuberkulinska
miazma (tuberculinum)
je nastala kot posledica prebolevanja tuberkuloze pri naših
prednikih. Šibka točka so vse sluznice, koža in vezivno tkivo. Ker je bila tuberkuloza v zadnjih 200 letih med našo
populacijo do petdesetih let 20. stoletja zelo pogosta bolezen, je
tudi ta miazma zelo pogosta, najbolj pogosta od vseh miazem.
Podatkov za Slovenijo ni, podatki za nemško populacijo pa kažejo,
da se 70% deklic in 40% dečkov rodi z aktivno tuberkulinsko miazmo.
Nagnjeni so k
povečani tvorbi sluzi in imajo okrnjen imunski sistem. Običajno pri posamezniku ni oslabljena
celotna površina sluznic, ampak le določen del. Nekateri kmalu
ugotovijo, da imajo šibko točko dihala, drugi črevo, tretji nosno
votlino, četrti sečila, peti kožo itd. -
Ljudje s tuberkulinsko
miazmo ne
bi smeli nikoli prejeti cepiva proti tuberkulozi,
ker na ta način tuberkulinsko miazmo nemudoma aktiviramo. Pri
cepljenju namreč vnašajo v novorojenčke žive oslabljene
povzročitelje goveje tuberkuloze – mikobakterije, ki zato lahko
povzročijo infekcijo in izločajo svoje baterijske toksine –
tuberkuline. Tuberkulini
so zelo strupeni toksini in pri nas imamo zaradi opisane situacije
kravje mleko in izdelke iz kravjega mleka s tuberkulini zelo
okužene. Prav okuženost mleka s tuberkulini je običajno kriva za
nastanek alergije na mleko pri tistih, ki imajo tuberkulinsko
miazmo. Poleg
tega imajo te osebe zaradi miazme oslabljene sluznice in se po
cepljenju lahko zgodi, da se vbrizgane mikobakterije naselijo v
telesu in v določenem delu povzročijo kronično vnetje.
Tuberkulini iz mikobakterij potem povzročajo celo kopico težav –
odvisno od mesta, kjer je vnetje, pa tudi mnogih drugih okoliščin
– npr. kje imajo druge šibke točke in načina čiščenja
tuberkulinov iz telesa. Tuberkulini so tako velike molekule, da jih
telo ne more izločiti prek ledvic. Zato se izločajo izključno
skozi sluznice in sicer zelo
počasi.
Ni redko, da se izločajo tudi nekaj let. Zelo radi se „priključijo“
čiščenju telesa po akutnih boleznih. Različni ljudje izločajo
tuberkuline skozi različne dele sluznic, nekateri skozi kožo,
drugi skozi sluznice pljuč, nosne votline ali črevesa. Prizadete
sluznice pri čiščenju tuberkulinov izločajo velike količine
sluzi. -
Tuberkulinska miazma
zaradi svojega delovanja s seboj prinese nagnjenost k alergijam. 60
odstotkov alergikov ima tuberkulinsko podlago.
Tuberkulini organizem izredno
razdražijo. Tak imunski sistem je v posebnem razdraženem stanju
(tudi direktna alergija na tuberkuline ni redka) in v takem stanju
lahko odreagira na mnogo stvari, ki same po sebi sploh niso
problematične (hrana, prah, pelodi, dlake…),Čeprav je mijazme odkril dr. Hahnemann, torej ortodoksni zdravnik, današnji zdravniki o njih bolj ali manj nimajo pojma. Mijazme zdravijo kvalitetni homeopati in kvalitetni izvajalci bioresonance. Da se jih lotiti tudi na povsem energijski način, a pri otroku je verjetno homeopatija primernejša.
12. 6. 2012 ob 9:10 #15263lunaČlanTadej najlepša hvala za zelo razumljiv odgovor. Sem našla povezavo v vsem skupaj. Čudi me, da homeopatija ni delovala. S svojo homeopatinjo sem namreč zelo zadovoljna. Sedaj mi svetovala, da počakamo do konca avgusta in šele takrat ponovimo terapijo. Meni pa se tile dnevi zaradi vseh diet zelo vlečejo in sinček se mi smili.
Prebrala sem, da se močno odsvetuje cepljenje proti tuberkulozi pri takšnih otrocih. Kaj pa ostala cepljenja. Prvi odmerek Di-Te-Per cepiva je dobil, ker se nisem uspela izogniti cepljenju, sedaj pa z drugim odmerkom odlašam prav zaradi alergij, a nam je zdravnica postavila zadnji rok začetek julija. Cepljenja me tako ali tako spravljajo ob pamet :). Kaj narediti?
Za bioresonanco sem nekje zasledila, da naj bi povzročala multiplo sklerozo. Je kaj znanega o tem? Je to le antireklama oz. podatek iz zdravniških krogov, ki odvračajo ljudi od alternative?
12. 6. 2012 ob 16:22 #15265tadej pretnerModeratorluna wrote: Tadej najlepša hvala za zelo razumljiv odgovor. Sem našla povezavo v vsem skupaj. Čudi me, da homeopatija ni delovala. S svojo homeopatinjo sem namreč zelo zadovoljna. Sedaj mi svetovala, da počakamo do konca avgusta in šele takrat ponovimo terapijo. Meni pa se tile dnevi zaradi vseh diet zelo vlečejo in sinček se mi smili.
Itak zdravljenje mijazem traja dolgo. Problem, ki sem ga izpostavil v prejšnjem postu, so velike tuberkulinske molekule, ki se izločajo zelo počasi. Strup, ki torej mora ven, se izloča počasi, hkrati pa ne smeš vnesti v telo ničesar, kar tubekuline spodbuja.
Aja, zgoraj si omenila nekakšno kremo, s katero ga mažeš. Ne poznam in ne ljubi se mi proučevati po netu za kaj gre. Rad bi ti rekel le tole – pri mijazmah se pojavijo različne kožne reakcije zato in samo zato, ker hoče telo odriniti strupe ven. Zato moraš paziti, s čim ga mažeš – nekatere maže/kreme seveda zavirajo tovrstno izločanje strupov iz telesa. Po mojem bi bila glina oziroma krema, ki vsebuje glino (glineno mazilo, se ga dobi prek spletne strani harmonije narave) še najboljše.
luna wrote:
Prebrala sem, da se močno odsvetuje cepljenje proti tuberkulozi pri takšnih otrocih. Kaj pa ostala cepljenja. Prvi odmerek Di-Te-Per cepiva je dobil, ker se nisem uspela izogniti cepljenju, sedaj pa z drugim odmerkom odlašam prav zaradi alergij, a nam je zdravnica postavila zadnji rok začetek julija. Cepljenja me tako ali tako spravljajo ob pamet :). Kaj narediti?Obstaja več vrst mijazem (poleg tuberkulinske še psorična, kancerozna, sikotična …) in aktivirajo jih različne stvari – na različne načine in z različnimi posledicami. Celo avtizem so že povezali s cepljenjem, a osebno sem prepričan, da tudi v tem primeru cepljenje aktivira ustrezno mijazmo. Terapevti bioresonance bi ti lahko povedali, kolikokrat pri svojih pacijentih “popravljajo škodo”, ki jo naredijo cepiva. Kako pa je pri nas vse skupaj pravno urejeno, oziroma kako je s pravico odklonitve “obveznega cepljenja”, pa res ne vem.
luna wrote:
Za bioresonanco sem nekje zasledila, da naj bi povzročala multiplo sklerozo. Je kaj znanega o tem? Je to le antireklama oz. podatek iz zdravniških krogov, ki odvračajo ljudi od alternative?Tole pa res prvič slišim. Z bioresonanco kot takšno ni zanesljivo nič narobe. Gre le za to, da ni ustrezno regulirano, kdo jo lahko izvaja. Nekateri pač vložijo prihranjen denar v opremo za bioresonanco in jo začnejo izvajati. K eni takšni je nekaj časa hodila moja mama – bejba ni imela blage veze in terapije niso dale nbenih rezultatov. Ko je mama zamenjala terapevtko, je bila zgodba bistveno drugačna.Zato sem tudi v prejšnjem postu napisal, da mijazme zdravijo DOBRI homeopati in izvajalci bioresonance.12. 6. 2012 ob 17:11 #15267lunaČlanTadej, še enkrat najlepša hvala za odgovore.
Samo za info: Kortikosteroidne kreme predpišejo tistim, ki imajo atopični dermatitis. To so močne kreme, seveda po mojem mnenju zdravju škodljive in pri dolgotrajni uporabi lahko stanjšajo kožo, ki je pri dojenčkih že tako občutljiva. Seveda se nekaj absorbira tudi skozi kožo in lahko pride še do drugih sistemskih neželenih učinkov, ki jih tu ne bi naštevala. V glavnem živa packarija, a hitro blaži razdraženo kožo in zmanjša srbenje.
Hvala tudi za nasvet o uporabi gline. Nisem niti pomislila.
Vidim, da bom morala postati še bolj potrpežljiva :), da bodo mijazme “spokale kufre”.
Ti res zaupam, si mi dal več zaupanja v bioresonanco. Če nisi slišal nič o MS in bioresonanci bom vzela to kot antipropagando ljudi, ki zagovarjajo samo uradno medicino.19. 6. 2012 ob 20:37 #15299RenaParticipant2. 7. 2012 ob 21:08 #15498tadej pretnerModeratorRena wrote: Pa se da te miazme odkriti in dokazati v telesu, recimo pred cepljenjem? In če ja, kako?
Hvala za odgovorOprosti Rena, tegale vprašanja preprosto nisem opazil.Problem je v tem, da imaš lahko mijazmo v speči ali v aktivni obliki. Pri nekaterih odraslih recimo že po koži in nekaterih drugih znakih (npr. ko mi gdo reče, da ga rado zebe ipd.) vem, katero mijazmo imajo. Če pa je mijazma v speči obliki, pa žal ne vem, ali obstaja konvencialni način, s katerim bi jo bilo moč odkriti. Štos je ravno v tem, da pogostokrat mijazmo aktivira ravno cepljenje.Res škoda, da konvencialna medicina tega ne upošteva, oziroma mijazem verjetno sploh ne priznava. Ko sem bil v šestem razredu osnovne šole, sem imel recimo na zgornjem delu telesa precej turov. Danes vem, da je bila to posledica tuberkulinske mijazme in takrat bi bilo stanje precej manj problematično, če bi mi kdo povedal, da ne smem jesti mleka in mlečnih izdelkov. Nasploh so mijazme precej pogoste – po nekaterih znakih vem, da sem red leti definitivno imel aktivno tudi sifilitično mijazmo.Še to – mijazma je lahko v neki fazi življenja aktivna, a če potem recimo iz prehrane in drugih življenjskih situacij umakneš stvari, ki “jo hranijo”, se lahko potem prikrije tudi za več deset let. Ponovno se rada aktivira na stara leta, ko ima človek šibkejši imunski sistem. -
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.