Reply To: Povezava anksioznosti z grleno čakro
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Povezava anksioznosti z grleno čakro › Reply To: Povezava anksioznosti z grleno čakro
4. 3. 2010 ob 11:23
Lilly
Član
tissa wrote: Hoj,
nedavno sm zasledila, da je vzrok anksioznosti v zaprti ali slabo delujoči grleni čakri, kar me niti ni presenetilo. In, da naj bi se vse vrste anksioznih motenj dalo odpravit z uspešnim kultiviranjem te čakre. Kaj menite o tem in o tej povezavi čakre in anksioznosti??
Mislim, da je ta povezava res precej močna. Že odziv samega telesa nam pove, v katerem delu energija trči ob blokado, ko začutimo strah. In to je res najpogosteje v zgornjem delu prsnega koša oz. v grlu, kar je potem vzrok za motnje v govoru in razne druge težave.
Tole “kultiviranje čaker” se mi včasih sliši kot ubadanje s simptomi… Sicer pa obstaja dosti uspešnih načinov, da se odpravi anksioznost, saj spada v eno najbolj “zdravljivih” skupin motenj.
Nekaj me zanima, ali je možno da me zaradi prevelike agresije vesolje enostavno blokira, kar se pozna na tej čakri, katera sicer omogoča izražanje in ustvarjanje.tissa wrote:
Tudi med agresijo in strahom vidim precejšnjo povezavo. Skupen jima je velik energetski potencial, ki ne zmore najti pravega kanala za sprostitev. Po svoje je ta energija zelo dobrodošla, vključno z izbruhi, ki se pojavljajo, saj kaže na samoohranitvene zmožnosti človeka. Po drugi strani pa ji ni dobro postavljati na pot uničujočih misli in prepričanj, saj v svojem toku potem zavije v neko drugo smer… Hkrati s prebujanjem moči se v človeku lahko potencirajo strahovi in agresivni izbruhi, to gre eno z drugim. Je znak pospešenega ozaveščanja tega, kar nosimo v nezavednem (potencialov in ovir za njihovo koriščenje). Ampak je treba vedeti, da se s tem krepi tudi moč za odpravljanje destruktivnih misli in vzorcev in tako bi jo bilo tudi najboljše uporabiti.
Jaz bi na tvojem mestu raje rekla, da se sama blokiram, ne da mi to dela vesolje, saj bi potem vedela, da sem zmožna te blokade tudi odpraviti sama. Sicer se prepustiš v milost in nemislost, kar ti ne da ravno najbolj konstruktivnega izhodišča za reševanje problemov.