Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

tadej pretner
Moderator

Na moj komentar…se je nepričakovano odzvala ena deklina…Hm…zakaj vidim v tem…toliko resnice ?!

————————————————————————————–

Koliko berem njene komentarje…so tako neprijetno realni..stanje človeške družbe…njene realne izkušnje…in lahko bi se kar strinjal z njo…Človek je človeku ovira…kamor koli se obrneš…naletiš na oviro…ki te zajebava…tako ali drugače…ves čas se moraš bojevati-taktizirati-plačevati…se jih na nek način znebiti.

No…nakladanja in duhovnega filozofiranja…ter ostale pozitivne-prazne osladnosti…imam že krepko čez glavo… …O smislu mojega življenja in samega stvarstva…se mi ne sanja…in očitno bo ostala večna uganka…ker pač univerzalnih resnic NI… …No, bom nadaljeval svoje vsakodnevno osredotočanje na telo…čeprav me lomi…na dva pol…in se nič ne zgodi.

Stari, na netu kroži en slikovni pregled religij, v katerem je citat, v katerem je bit vsega. Citat:

– Ko sem bil mulc, sem molil Boga, da mi da kolo.
Potem sem počasi poštekal, da Bog na ta način ne deluje.
Zato sem kolo ukradel in prosil Boga, da mi odpusti.”

Pred kratkim sem nekje napisal, v katero smer se razvijamo in zakaj. V prvobitni plemenski skupnosti so bili najpomembnejši odnosi (integracija), materialne stvari pa je folk pridobival v meri, v kakršni jih je res potreboval. Danes v fokusu nimamo več ljudi in pomembnosti odnosov, ampak odnose zgolj “uporabljamo” za to, da dobimo materialno. V svoji biti pa imamo potrebo po integraciji, ki je ni – zato skuša folk to kompenzirati tako, da moli za odpuščanje, se gre duhovne tehnike …, v resnici pa sploh ne opazi, kaj se mu v resnici dogaja. In te tehnike ima bolj za pomiritev vesti, niso pa njegova resnična življenjska opredelitev. Včasih celo kdo misli, da ima stik z vodniki, ker se mu zgodijo kakšni srečni slučaji, a je pogosto zgolj v vlogi vira energije v službi polja realnosti, ki z njim upravlja. In v telesu so v obliki napetosti, nevronskih povezav … programi, ki takšno realnost sprožajo.
Sproščanje napetosti skozi osredotočanje na telo vsebuje precej pasti. Tvoja bit je skrita nekje za vsem sranjem, ki ga nosiš v sebi, zato moraš to sranje najprej ven. In v tej fazi so normalne telesne slabosti (povzročijo jih problemi/energije, ki so bile prej potisnjenee), neprijetni dogodki (s povezanim dihanjem paralelno procesiraš precej teles bolečine, druga pa prihajajo na plan in kličejo realnosz, v kateri se bodo lahko sprocesirala) in demotivacije (odpor ega, da naredi spremembo, ki zanj pomeni smrt).

V lavnem – samo osredotočanje na telo ni dovolj. Napetosti, ki jih takrat zaznaš in ki skozi opazovanje izginjajo, niso telesa bolečine, ampak tvoji kontrolni mehanizmi, s katerimi jih zadržuješ v sebi. Zato se ponavadi ne zgodi nič ali malo. Nujen je tudi drugi korak – da potem, ko skozi opazovanje “umakneš” energije kontrole, telesa bolečine spravi v gibanje in s tem v procesiranje. To funkcijo pa ima povezano dihanje.

Lepo je če deliš