Kristali in minerali.
Forum Duhovnost › Forumi › Kristali › Kristali in minerali.
- This topic has 117 odgovorov, 20 glasov, and was last updated 9 years, 6 months nazaj by strelka.
-
AvtorPrispevki
-
3. 3. 2010 ob 18:22 #1454chamillionaireČlan
Lepo pozdravljeni.
Pred kratkim sem malo brskal po spletu in
iskal informacije o kristalih in mineralih, pa naletim na vašo spletno
stran in mnoge članke… Vidim, da ste pravi poznavalec. Zato, če smem,
bi vam rad postavil par vpašanj:Kakšno mnenje imate o trgovini Ahat? ali tam prodajajo prave
minerale in kristale ali samo pobarvane ”kič kamenčke” (nekaj o tem
sem že slišal…) ?Kateri je najboljši mineral za grleno čakro?
amazonit, obisidian, tirkiz, kalcedon? Zelo hitro namreč iztrošim svojo
govorno energijo in potem se pojavi šibek glas, zatikanje, feclanje,
oteženo izražanje, občutek zaprtosti,…Potreboval bi tudi en mineral za zaščito pred slabimi energijami
(nasploh sem na energijske vplive zelo občutljiv in se hitro
razblinim). Za moč, koncentracijo, delavnost, budnost in občutek
prizemljenosti?In še zadnje: Ali se energije posameznih
mineralov med seboj potencirajo in povečajo učinek delovanja? Je
razlika med tem, da imam pri sebi en mineral ali celo ogrlico? Ali
lahko pride do nekompatibilnosti posameznih mineralov, če jim imam več?Za odgovor sem vam najlepše zahvaljujem, vem da ste fer in da
govorite resnico, za razliko od mnogih, ki minerale izkoriščajo za
osebni profit.LP.
3. 3. 2010 ob 20:29 #1460tadej pretnerModeratorchamillionaire wrote: Lepo pozdravljeni.
Pred kratkim sem malo brskal po spletu in
iskal informacije o kristalih in mineralih, pa naletim na vašo spletno
stran in mnoge članke… Vidim, da ste pravi poznavalec. Zato, če smem,
bi vam rad postavil par vpašanj:Kakšno mnenje imate o trgovini Ahat? ali tam prodajajo prave
minerale in kristale ali samo pobarvane ”kič kamenčke” (nekaj o tem
sem že slišal…) ?Pozdravljen na forumu.
Kakšnega posebnega takšnega ali drugačnega mnenja o trgovini Ahat nimam, opažam pa sledeče:
– Imajo lepo urejene trgovine in prodajalke razmeroma dobr’ zgledajo;
– Cene so razmeroma visoke, treba pa je vedeti, da večina kupcov kupi zgolj posamezne kamenčke, ki prav dragi niso. Treba pa je pač pokriti najemnino prostorov, imeti za plače … Notranje rezerve pri cenah gotovo so, a da bi jih lastniki aktivirali, bi morali biti za to motivirani. Motivira pa te seveda konkurenca, katere pri nas praktično nimajo.
– Kar se tiče ponaredkov in pobarvanih kamnov, niso pri Ahatu nič boljši ali slabši, kot v večini drugih trgovin s kamni. Seveda prodajajo tako pobarvane, kot tudi sintetične kamne, s tem, da sem ob zadnjem obisku opazil, da je ob zlatem kamnu pisalo, da je sintetičen, kar je seveda lepo in prav. Če mene vprašaš, bi morali na sintetiko, druge ponaredke in pobarvane kamne vedno z ustreznim napisom opozoriti. Nekoč sem namreč v neki drugi naši trgovini s kamni lastniku “očital”, da prodaja veliko pobarvanih kamnov, pa mi je dejal: “Seveda jih, če pa ljudje takšne najraje kupujejo.” Že, že, a kupujejo jih zato, ker ne vedo, da so pobarvani.
Na ponaredke sicer naletiš tudi na večini sejmov mineralov. Kolikor je meni znano, na to pazijo le na sejmu mineralov v Munchnu – če kateremu od prodajalcev dokažejo, da je prodal ponaredek, izgubi pravico do stojnice tudi za naslednje leto.chamillionaire wrote:
Kateri je najboljši mineral za grleno čakro?
amazonit, obisidian, tirkiz, kalcedon? Zelo hitro namreč iztrošim svojo
govorno energijo in potem se pojavi šibek glas, zatikanje, feclanje,
oteženo izražanje, občutek zaprtosti,…Obsidian in amazonit zanesljivo ne. Odvisno od tega, kakšen je vzrok slabšega delovanja čakre – nekje imamo temo o peti čakri, pa si jo malce poglej. Lahko pa mi na osebni mail pošlješ kakšno svojo čim novejšo fotko v e obliki, da preverim delovanje čakre, nakar ti bom lažje svetoval.
chamillionaire wrote:
Potreboval bi tudi en mineral za zaščito pred slabimi energijami
(nasploh sem na energijske vplive zelo občutljiv in se hitro
razblinim).Kot zaščita veljajo v glavnem črni minerali, pa tudi nekateri drugi. Vendar pa je dobro vedeti, da je najboljša zaščita sproščenost. Dolgoročno boš torej najbolj zaščiten, če boš načrtno delal na odpravljanju notranjih napetosti, pri čemer si lahko seveda pomagaš tudi s kamni. A vsega ti tule ne morem napisati. a jasnejšo sliko o tem predlagam kombinirano branje mojih knjig Praktična uporaba zdravilnih kamnov in Celostna bioterapija. Najdeš jih v večini knjižnic.
chamillionaire wrote:
Za moč, koncentracijo, delavnost, budnost in občutek
prizemljenosti?O koncentraciji sem na forumu pred kratkim nekje pisal. Malo poglej. Upam, da se post ob nedavni okvari strežnika ni izgubil. Če se pa je, bom napisal ponovno.
chamillionaire wrote:
In še zadnje: Ali se energije posameznih
mineralov med seboj potencirajo in povečajo učinek delovanja? Je
razlika med tem, da imam pri sebi en mineral ali celo ogrlico? Ali
lahko pride do nekompatibilnosti posameznih mineralov, če jim imam več?Odvisno, katere minerale uporabljaš skupaj. Nekateri se podpirajo, nekateri drug drugega aktivirajo, nekarteri pa ustvarjajo energijski kaos. Fantastičen primer aktivacije vidiš, če položiš hematit na palico selenita. Selenit se na ta način prav neverjetno aktivira.
3. 3. 2010 ob 22:13 #1465chamillionaireČlanNajlepša hvala za odgovor. Mi lahko prosim poveste katere kamne imate
trenutno na voljo za 5. čakro in kateri bi bil zame, individualno
najbolj primeren? Pa tudi za zaščito pred tujimi vplivi, moč,
prizemljenost in trdnost, po možnosti takega, ki bo ujemajoč s prvim.Ali je učinkovitost posameznega minerala povezana tudi z njegovo velikostjo, takole po kmečki logiki večji je bolj deluje? Ali pa, če nosim kar celo ogrlico istih mineralov, bo bolj delovalo, kot če imam pri sebi enega?
Sliko dobite na vaš elektronski naslov.
4. 3. 2010 ob 14:49 #1478tadej pretnerModeratorchamillionaire wrote: Najlepša hvala za odgovor. Mi lahko prosim poveste katere kamne imate
trenutno na voljo za 5. čakro in kateri bi bil zame, individualno
najbolj primeren? Pa tudi za zaščito pred tujimi vplivi, moč,
prizemljenost in trdnost, po možnosti takega, ki bo ujemajoč s prvim.Delno sem ti odgovoril že na mailu – lapis lazuli je ql za oboje. Nekaj jih imam, in po mojem se nekje skriva celo eden v formi obeska. Moram pogledat.
QUOTE=chamillionaire]
Ali je učinkovitost posameznega minerala povezana tudi z njegovo velikostjo, takole po kmečki logiki večji je bolj deluje?
[/QUOTE]Kdor trdi, da velikost ni pomembna, ima majhnega.
QUOTE=chamillionaire]
Ali pa, če nosim kar celo ogrlico istih mineralov, bo bolj delovalo, kot če imam pri sebi enega?[/QUOTE]
Precej bolj pomemben je tvoj odnos do kamna. Če je tvoj pristop v stilu: “o.k., tole bom probal, pa bomo videli, če bo delovalo”, rezultati ne bodo bog ve kakšni. Pomembno je, da imaš zaupanje v to, kar počneš, da si izbral optimalno rešitev …
4. 3. 2010 ob 18:48 #1486chamillionaireČlan5. 3. 2010 ob 23:07 #1530BAD-BOYParticipanttadej pretner wrote:
Precej bolj pomemben je tvoj odnos do kamna. Če je tvoj pristop v stilu: “o.k., tole bom probal, pa bomo videli, če bo delovalo”, rezultati ne bodo bog ve kakšni. Pomembno je, da imaš zaupanje v to, kar počneš, da si izbral optimalno rešitev …
A s tem, ko verjameš in zaupaš tudi povečaš samo moč kristala, ali s tem le ustvariš placebo efekt?
6. 3. 2010 ob 0:23 #1531tadej pretnerModeratorBAD-BOY wrote:
A s tem, ko verjameš in zaupaš tudi povečaš samo moč kristala, ali s tem le ustvariš placebo efekt?
Bil si na prvem dnevu delavnice equilibrium, ko sem razlagal o paralelnih realnostih. Placebo kot tak sploh ne obstaja. S tem, ko nekaj verjameš, se pač usmerjaš v želeno realnost. Če imaš primeren kristal in še verjameš v njegovo delovanje, sta torej to že dve “sili”, ki te usmerjata v želeno realnost.
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.