Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori aktualnosti iz politike/ekonomije Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

tadej pretner
Moderator

Ceres wrote: Joj Tadej, na Madzarskem je vladajoca elita komunizma samo s prehodom v nov sistem omogocila sama sebi divjo privatizacijo. Ravno tako v Rusiji, da ne recem pri nas.

Za bojkot bi bila pa tudi jaz, ce bi karkoli resil. To so romanticne utopije. Kdo pa rabi nase izpolnjene listke, al pa popisane s srcki?!

Ceres, vem da te politika zanima in o njej veš več kot jaz. Ampak zdajle izkrivljaš dejstva, ker hočeš imeti prav. A so pri nas vse pokradli komunisti, oziroma a so komunisti omogočili divje privatizacije? Kolikor je meni znano, so bili tajkunski zakoni sprejeti za časa Janševe vade. Kot študent je Janša sicer verjetno glede na to, da je študiral obramboslovje bil komi, v času sprejemanja teh zakonov pa že zdavnaj ni bil več. In te divje privatizacije je v veliki meri omogočala vlada – tipi, ki za gromozanske kredite absolutno niso imeli pogojev, so jih dobili potem, ko je kateri iz vladajoče garniture poklical na LB.
Tudi po osamosvojitvi je pri nas seveda obstajal močan komunistični lobij, ampak niso bili oni tisti, ki so na veliko “privatizirali”.
Predvidevam, da so se podobni štosi dogajali tudi v drugih “podobnih” državah. Sestopu iz oblasti sledijo volitve in šele novoizvoljena garnitura je lahko zakonsko omogočila divjo privatizacijo.

tadej pretner2012-03-21 23:27:30

Lepo je če deliš