Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori aktualnosti iz politike/ekonomije Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije

Ceres
Participant

Govorjenje, da se v Sloveniji tako ali tako nic ne izplaca, se na volitve ne hodit, da je vse brez veze…. je neka prav posebna slovenska znacilnost, ki seveda izhaja iz identitete zrtve delno, delno pa iz kompleksa vecvrednosti, kao jaz se ne udelezujem tega cirkusa, ker sem nad tem. Pri nas ni nic zelo boljse ali slabse kot kje v sosednjih dezelah, druzbena zavest pa ni nekaj od zunaj vsiljena, ampak jo tvorimo vsi mi s sodelovanjem, nesodelovanjem na volitvah, zavracanjem vsega, kritiziranjem, malimi pragmaticnimi odlocitvami, malimi osebnimi (ne)odgovornostmi, ki se zacnejo pri samemu sebi. Nekaj casa sem zivela v Italiji, pa poznam tudi nekaj amerikancev….in seveda so ljudje, ki ne hodijo na volitve. Samo njih potem niti ne mors zapeljati v debato o tem, ker jih to preprosto ne zanima. Pri nas imajo pa najvec povedati tisti, ki se najprej pohvalijo, da na volitve ne hodijo.

Aja, pa se to, v diktaturah ni referendumov.

Lepo je če deliš