Plin, steklokeramika ali indukcija ?

Forum Duhovnost Forumi Zdravje in alternativna medicina Plin, steklokeramika ali indukcija ?

Prikaz 1 prispevka (od skupno 5)
  • Avtor
    Prispevki
    Sanzen
    Član

Obrnil sem se na ta forum, ker se mi zdi, da je pravi naslov za rezreševanje moje dileme. Kupujem štedilnik in se odločam med plinom, steklokeramiko in indukcijo. Za indukcijo samo pogojno, ker najbrž ne bo denarja, ampak me vseeno zanima. Prebral sem da je plin ( poleg seveda klasične kuhe na drva) za pripravo hrane najbolj zdrav in da je na plinu hrana najboljša. Nekateri pravijo da obe, steklokeramika in indukcija “sevata”, kar škoduje človeku in bržkone tudi hrana, ki naj bi bila slabše kvalitete kot na plinu. Kaj menite vi ? Je to res ali so ti učinki steklokeramike in indukcije zanemarljivi ?

Hvala za odgovor!

Lepo je če deliš
    glas
    Participant

Sanzen wrote:

Obrnil sem se na ta forum, ker se mi zdi, da je pravi naslov za rezreševanje moje dileme. Kupujem štedilnik in se odločam med plinom, steklokeramiko in indukcijo. Za indukcijo samo pogojno, ker najbrž ne bo denarja, ampak me vseeno zanima. Prebral sem da je plin ( poleg seveda klasične kuhe na drva) za pripravo hrane najbolj zdrav in da je na plinu hrana najboljša. Nekateri pravijo da obe, steklokeramika in indukcija “sevata”, kar škoduje človeku in bržkone tudi hrana, ki naj bi bila slabše kvalitete kot na plinu. Kaj menite vi ? Je to res ali so ti učinki steklokeramike in indukcije zanemarljivi ?

Hvala za odgovor!

Vbistvu je vrstni red nizanja opcij po moje tudi pravi energetski red, kot si že sam ugotovil..
    Ja najbolj prijazna toplota bi bila iz štedilnika na drva.. ampak tudi plin ni kaj dosti slabši, (če izhajam iz prepričanja, ogenj je ogenj..) Pri elektriki je pač elektromagnetno sevanje, kar vbistvu ne bi bil problem, če bi živeli v stari realnosti, ko ti pač ”avtoritete” rečejo, da vse kar dobiš v trgovini je super Smile Danes pač že vemo, da voda prevzema nase vsa čustva, vsa sevanja, vso energetsko usmerjanje, zvok, misli.. itd.. in to čemu je izpostavljena, to formo kristalov tudi nato tvori.. Tako da če pred užitjem eno uro kuhaš na elektriki, vsekakor voda izpostavljena tem frekvencam 50Hz in el./mag. sevanju, in prevzame te forme nase.. Indukcijo sicer ne poznam čist v detajle, samo predvidevam da je isti učinek, meni se zdi, da bi to lahko bilo še slabše kot navadno električno kuhanje.. Že mehanizem se mi zdi podoben mikrovalovnemu segrevanju.. Mikrovalovno segrevanje pa je tako in tako NAJSLABŠE kar lahko narediš hrani preden jo vneseš! Delali so nek test, da so z vodo, ki je bila prej v mikrovalovki in so na daljše časovno obdobje zalivali rastline, veliko jih je umrlo.. toliko o tem Sleepy

Samo če pa boš dal v kuhinjo štedilnik, ki tvoji partnerki ne bo všeč, pa spet nisi nič naredil, ker botem bo nejevoljna kuhala in boš spet pokasiral negativo na krožnik.. Smile Tako, da to je tudi faktor, ki ga vključi v matematiko, če ta faktor pač obstaja.. Če boš sam kuhal pa pravtako..

Jaz sam imam plin, pa ni to edini razlog da ti ga priporočam..
    poglej si malo to kako voda prevzema oblike.. to dajem kot razlago iz česa izhajam v svojih razmišljanjih..
    http://vimeo.com/19287211

v tem filmu je tudi tudi fizični primer, ki se je zgodil v enem laboratoriju, ko so se znanstveniki zastrupili z H2O, ki je bil izpostavljen mislim znanstvenikom, ki so razpravljali in iskali kateri kemično/biološki strup je najboljši v vojne namene.. ko so nato spili vodo, ki je bila na mizi med sestankom, so se vsi ”zastrupili, s tem strupom”.. čeprav je v kozarcu bil le H20, ampak energetsko je voda prevzela mimiko strupa..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

Sanzen
    Član

Hvala za zanimiv odgovor!
    Misli so pomembne , ampak včasih je lažje kontrolirati nakup štedilnika kot lastne misli. Potem pa pravijo koliko smo razviti, heh…
    Vedno bolj se nagibam k nakupu plinskega štedilnika. Sem bil pa vedno skeptičen , če plin pri kuhi ne spušča v zrak tudi katerih škodljivih snovi , ki prav tako škodujejo. To me je skušala prepričati tudi prodajalka in moj čut za avtoriteto ji je dal skoraj zeleno luč. Se pa sprašujem ja…

Lepo je če deliš
    glas
    Participant

Sanzen wrote: Hvala za zanimiv odgovor!
    Misli so pomembne , ampak včasih je lažje kontrolirati nakup štedilnika kot lastne misli. Potem pa pravijo koliko smo razviti, heh…
    Vedno bolj se nagibam k nakupu plinskega štedilnika. Sem bil pa vedno skeptičen , če plin pri kuhi ne spušča v zrak tudi katerih škodljivih snovi , ki prav tako škodujejo. To me je skušala prepričati tudi prodajalka in moj čut za avtoriteto ji je dal skoraj zeleno luč. Se pa sprašujem ja…

Hehe
    ko gre za motive prodajalcev, je zadeva ki ti jo ponujajo vedno 2 do 3 krat dražja, kot je prvotna želja kupca Wink
    Saj če bi plin bil najdražji, pa bi temu slavospeve prepevala prodajalka LOL

Glede škodljivih plinov pa mislim, da ni razloga za skrb..

Lepo je če deliš

“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”

skipper
    Participant
Prikaz 1 prispevka (od skupno 5)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.