Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast kako stopiti ''bližje k sebi'' Reply To: kako stopiti ''bližje k sebi''

Član

Tadej ok…zdaj sva v tem malem pogovoru…stvari mal prizemljila.

Einsten…je reciva to vedel…mislim pa, da ni vedel…rešitve…kako se dejansko ven potegniti.

Prepričanja…ki jih ima vsak od nas v sebi…globoko v sebi…so stvar izkušenj-spoznanj-prakse…tudi močnih sugestij…ki temeljijo na strahu…Strah je unčikovito orodje…da se druge ljudi podredi-zatre…ter ga sistem-družba rada uporablja.

Teh prepričanj ni moč spremeniti intelektualno…Kaj pa s prakso…če uporabim tvoj zgornji primer…Ne moreš ljubiti, če nisi svoboden…kar velja za mene…Recimo, da le srečam meni vsečno žensko…ki pa mi pušča svobodo…bi to spremenilo prvotno prepričanje !?

Sicer nerazumem najbolje…pozornost usmeriti v sebe…kako globoko v sebe…da bi razblinil prepričanja…ki so se tekom mojega življenja nabrala…Echkarta sem bral in mi je razumljivo…Če usmerim svojo zavestno pozornost na dogajanje v svoji notranjosti…ter zgolj opazujem…brez analize in sodb… …Kaj se dejansko začne dogajati z mano…in kakšna realnost…se bo začela kreirati…brez vpletanja mojih intelektualnih namenov !?

Torej..en POINT življenja je ta..da ni univerzalnih resnic…ampak smo deležni resnic…v katere verjamemo…posledično pa se nam dogajajo stvari…ki so v skladu s temi našimi resnicami.

Če me določena vibra drži…v določenem polju realnosti…se moram soočiti s to vibro…ter jo sprocesirati…Posledica tega naj bi bila druga realnost…drug privlak realnosti…kar pomeni…da se zacne sama posebi kreirati druga realnost…brez mojega intelektualnega vpletanja…Vprašanje pa je…ali bo meni ta realnost vseč !?… Je to res tisto kar želim…po čem hrepenim !?

Lepo je če deliš