Reply To: Osebni kristal
Forum Duhovnost › Forumi › Kristali › Osebni kristal › Reply To: Osebni kristal
nena wrote: Tadej, hvala za tako hiter odgovor.
Ja, kar se tiče kontrole mojih čustev imate čisto prav, zato bi rada to zadevo rešila. Kar se tiče strahov prav tako.
Poglej tudi v temo o anksioznosti (v forumu zdravje in alter medicina, al kwa je že), da vidiš, kaj se dogaja, ko čustva zadržuješ. Prvo zlato pravilo je zato: Proti čustvom se nikdar ne bori in jih ne zadržuj. Počasi pa se jih bo treba naučiti izražati zavestno.
Primer: Ko te nekaj ujezi, lahko reagiraš na tri načine:
– Da se delaš, kot da ni bilo nič (to je slabo, saj s tem agresivno čustvo deponiraš v svoj sistem)
– Da totalka popizdiš in recimo komu omeniš mamo (slabo, na ta način čustva upravljajo s tabo in marsikoga prizadaneš)
– Da jih izraziš zavestno – recimo z močnim izdihom, v skozi katerega zavestno sprostiš napetost iz telesa.
nena wrote:
Potem je najboljše, da si kupim kristal roževec in ga dam v predel srca. Ga lahko vedno s sabo nosim?
Za koncentracijo bi uporabila akvamarin, kako ga uporabljam, naj ga imam pri sebi, ko se učim? Za pravilno delovanje pete čakre bi uporabila turkiz. Kako je z tigrovim očesom?Upam, da vam nisemnaložila preveč informacij, ampak verjamem, da mi boste lahko pomagali, da bom živela bolj sproščeno in ne preveč obremenjeno.
– roževca ne nosi s seboj. Zvečer pred spanjem ga položi na srčni predel in se prepusti njegovi vibri.
– za koncentracijo ti bodo precej bolj kot akvamarin učinkovito pomagale ustrezne vaje, pri katerih krepiš pozornost in stik s samo sabo. Več takšnih vaj imaš opisanih v moji knjigi Celostna bioterapija. Ima jo Pegamova Maja, s katero se, če se ne motim, redno videvaš. Prosi jo, naj ti jo posodi.
– Namesto s peto čakro se v tej fazi raje ukvarjaj s tretjo. V pomoč ti je lahko tigrovo oko in vaje za tretjo čakro, ki so tudi v prej omenjeni knjigi.