Fotovoltaična elektrarna na vrtcu
Forum Duhovnost › Forumi › Zdravje in alternativna medicina › Fotovoltaična elektrarna na vrtcu
- This topic has 10 odgovorov, 6 glasov, and was last updated 12 years, 8 months nazaj by xdx.
-
AvtorPrispevki
-
13. 2. 2012 ob 13:03 #13673palacinkaČlan
Na strehi podeželskega vrtca (in šole) so postavili fotovoltaično
elektrarno. Posamezen panel ima moč 5kW, površina strehe je vsaj 200m2 –
to so vsi podatki, ki smo jih uspeli pridobiti. Vrtec in šola staršev nista obvestila ne investitorju oz. odgovornem podjetju, niti o samih “sposobnostih” omenjene “elektrarne”.
Zanima me ali lahko ustvarjeno elektromagnetno sevanje vpliva na počutje otrok, ki v vrtcu preživijo vsaj 6ur na dan? Na internetu ni zaslediti nobenih podatkov, študij.Hvala za odgovor in lp.
13. 2. 2012 ob 13:31 #13674tadej pretnerModeratorpalacinka wrote: Na strehi podeželskega vrtca (in šole) so postavili fotovoltaično
to so vsi podatki, ki smo jih uspeli pridobiti. Vrtec in šola staršev nista obvestila ne investitorju oz. odgovornem podjetju, niti o samih “sposobnostih” omenjene “elektrarne”.
Zanima me ali lahko ustvarjeno elektromagnetno sevanje vpliva na počutje otrok, ki v vrtcu preživijo vsaj 6ur na dan? Na internetu ni zaslediti nobenih podatkov, študij.Hvala za odgovor in lp.
Nisem sicer prepričan, a zdi se mi, da je spodnji del panelov oblečen v Alu folijo – alu folija pa ne prepušča EM sevanja, tako, da bi moralo biti vse o.k.
13. 2. 2012 ob 23:31 #13688glasParticipantpalacinka wrote: Na strehi podeželskega vrtca (in šole) so postavili fotovoltaično
Ko sem najprej prebral ta post, sem se full razveselil, da so naredili sončno elektrarno, pa da je to po vrhu še vrtec, jupiiiiii
Zelo vzgojno ,dober vzgled za ostale ljudi še, da sledijo vgledu.. no potem sem šele videl, da pa je možno tudi, da nekdo namesto da bi po zraku skakal od veselja kot jaz, izraža zaskrbljenost in strah pred neznanim..
Hmmm saj je seveda tudi to pravilno..
Ampak če bi kdorkoli vedel, da jederske elektrarne s svojo radioaktivnostjo sevajo na eterske ravni, kjer smo vsi ves čas obsevani in naš imunski sistem je sesuvan zaradi prejetega sevanja,.. posledica tega je tudi vsesplošno pojavljanje alergij itd..
Plus vse jederske nesreče ki direktno uničijo okolje kjer se zgodijo (za kakih 1000 let naprej) plus vso sevanje, ki ga raznese po vsem planetu..
Če bi samo bilo malo več teh sončnih elektran, bi lahko zaprli vse jedrske elektrarne, po vsem svetu in bi otroci bili bolj zdravi, njihov imunski sistem ne bi več norel in alergije bi šle by by..“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
14. 2. 2012 ob 9:36 #13693palacinkaČlanehmmm da ne bo pomote – sem zagovornik rabe obnovljivih virov, naravnega življenja itd. ampak zatorej ni potrebno, da bi otroci bivali pod transformatorjem, ali pač? Ali je narobe če vprašam, če se pozanimam, če podvomim?
no in zakaj pa bi morale biti elektrarne na vrtcih? zakaj?glede na to, da nikjer ni moč najti podatkov, sem vprašala tukaj; soditi o tem, kar sem oz. celo špekulirati podporo jedrskim elektrarnam pa je pretiravanje.bi me pa seveda veselilo, da se iz te teme razvije konstruktivna debata, če bodo energije temu naklonjene …14. 2. 2012 ob 12:17 #13696ozelotParticipantglas wrote:
Na strehi podeželskega vrtca (in šole) so postavili fotovoltaično
Ko sem najprej prebral ta post, sem se full razveselil, da so naredili sončno elektrarno, pa da je to po vrhu še vrtec, jupiiiiii
Zelo vzgojno ,dober vzgled za ostale ljudi še, da sledijo vgledu.. no potem sem šele videl, da pa je možno tudi, da nekdo namesto da bi po zraku skakal od veselja kot jaz, izraža zaskrbljenost in strah pred neznanim..
Hmmm saj je seveda tudi to pravilno..
Ampak če bi kdorkoli vedel, da jederske elektrarne s svojo radioaktivnostjo sevajo na eterske ravni, kjer smo vsi ves čas obsevani in naš imunski sistem je sesuvan zaradi prejetega sevanja,.. posledica tega je tudi vsesplošno pojavljanje alergij itd..
Plus vse jederske nesreče ki direktno uničijo okolje kjer se zgodijo (za kakih 1000 let naprej) plus vso sevanje, ki ga raznese po vsem planetu..
Če bi samo bilo malo več teh sončnih elektran, bi lahko zaprli vse jedrske elektrarne, po vsem svetu in bi otroci bili bolj zdravi, njihov imunski sistem ne bi več norel in alergije bi šle by by..vsaka skrb in strah kreirata neželjeno realnost…
Vedno znova vse po starem
14. 2. 2012 ob 13:05 #13697glasParticipantpalacinka wrote: ehmmm da ne bo pomote – sem zagovornik rabe obnovljivih virov, naravnega življenja itd. ampak zatorej ni potrebno, da bi otroci bivali pod transformatorjem, ali pač? Ali je narobe če vprašam, če se pozanimam, če podvomim?
no in zakaj pa bi morale biti elektrarne na vrtcih? zakaj?glede na to, da nikjer ni moč najti podatkov, sem vprašala tukaj; soditi o tem, kar sem oz. celo špekulirati podporo jedrskim elektrarnam pa je pretiravanje.bi me pa seveda veselilo, da se iz te teme razvije konstruktivna debata, če bodo energije temu naklonjene …Da ne bo pomote, tudi jaz sem za konstruktivno debato, ampak sem enostavno moral najprej opisati svoj čustveni odziv, ki ga doživim, ko nekdo izraža skrb nad sončnimi celicami , nad jedersko energijo , ki je pač promovirana iz strani legalnih kriminalcev pa ne..
Vglavnem zaenkrat nimam kaj dosti za povedati na to temo, mogoče le to, da ne vem da bi kdorkoli kdaj izpostavljal kakršnokoli zaskrbljujoče sevanje glede sončnih celic..
Ker pa imam sam elektrotehnično izobrazbo, lahko komentiram le naravo elekto-magnetnega sevanja in sklepanja, ki jih jaz vidim..
Elektro-magnetno sevanje se nanaša le na izmenični tok in ne na enosmernega, ki se proizvaja v celicah! Recimo napeljave v naših hišah imajo frekvenco 50Hz, kar pomeni da ta tok v eni sekundi 50krat spremeni smer gibanja, kar je potem tudi generator elektro-magnetnega sevanja.. Recimo električno polje seva naboj, magnetno polje pa seva električni tok.. In recimo pri uporabi enosmernega toka ni nikdar govora o elektro-magnetnem sevanju, ker je to mehanizem, ki se pojavlja pri izmeničnih tokovih (tok, ki ga ima naša el.napeljava). Ker ravno zaradi frekvence, se ustvarja transformacija magnetnega polja v električnega in nato spet v obratno smer, zato ker spreminjanoče električno polje povzroča magnetno polje, spreminjajoče se
magnetno polje pa ustvarja električno polje. Takšna medsebojna povezava
električnega in magnetnega polja omogoča, da se sprememba v električnem
ali magnetnem polju širi skozi prostor.Pri enosmernih napetostih (in nizki voltaži), ki se pojavlja v el.celicah pri pretvorbi sončne energije, je toraj skrb o elektro-magnetnem sevanju odveč, morda bi lahko človek razmišljal o električnem polju, ki bi eventuelno lahko bilo pri celicah, pa še to če je spodaj folja, (ki jo omenja Tadej) je potem temu polju sevanje v smeri hiše navzdol preprečeno.. Pa tudi nasploh dvomim, da električno sevanje nese daleč navzdol v stavbo.. Jaz bi skrbel glede sevanja le tam kjer se ta enosmerni električni tok spreminja v izmeničnega, ker ponavadi gre iz takih ogromnih zbiralnikov vedno na transformator, da se energija spremeni v izmenično 50Hz in se nato vključi v naš sistem..
Ta trafo pa je lahko kar fajn sevaln ja!!To je pač moje razmišljanje iz svoje poklicne osnove in pač nasploh tudi iz laičnih poznavanj drugih nezdravih sevanj v našem okolju..
glas2012-02-14 13:06:13
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”
15. 2. 2012 ob 10:18 #13713strelkaParticipantNisem tega foha …tako da je tole zgolj vprašanje , pa mnenje …a
Kot sem mal prebirala o sončnih elektrarnah , gre nekako takole …Imamo kolektor . se pravi sončne celice …ki imajo nalogo da zbirajo sončno svetlobo ….in jo pretvorijo v elektriko …no da ne bom bom slikico prilepla:Torej kaj je tukaj najbolj kritično kar se tiče sevanja ?strelka2012-02-15 10:21:02
-
AvtorPrispevki
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.