Reply To: Solarna Yoga
Forum Duhovnost › Forumi › Duhovna rast › Solarna Yoga › Reply To: Solarna Yoga
AVATAR wrote: Sem gledal tisti filmček s hrvaškim prevodom…in mi je zanimiv…je pa vprašanje…koliko je objektiven…Ljudje, ki so to prakticirali in jim je nekako to postalo rutina…so prikazani kot samotarji.
Zdaj nekateri so umrli od dehidracije…in dovolj trmast človek…ki temu sledi…zlahka umre.Je pa meni bolj zanimivo vprašanje…s čim se v resnici hranijo…je to prana-energija…ki nas obdaja..ali kaj drugega…Mogoče gre zgolj za osebno gotovost-prepričanje…torej posameznik-človek…ustvarja svoj lastni svet..svojo plast…in v bistvu hrani samega sebe…Niti ni važno…kaj on misli, da ga hrani.Isto bi lahko naprimer grel samega sebe-svoje telo ter bil prost ostalih virov toplote…To je nekako velik korak…v osebno svobodo…v neodvisnost od parazitskega sistema…Zakaj bi moral človek celo življenje garati za nek sistem…politiki in strokovnjaki…pa mu ves čas obljubljajo krize in mizerno plačilo-penzijo.
Ja hraniš se s prano ja.
Tudi če zavzameš pogled, da hraniš sam iz sebe v sebe, je ta pogled ali perspektiva za moje pojem čisto prava! Ker mi v tej eterski dimenziji, dejansko smo prana.. (jaz vidim te delčke prane, čez lastne oči (ko usmerim ta pogled) in dejansko prihajajo iz nič in izginjajo nazaj v nič.. mislim, da so delčki ki premoščajo to mejo, ki so nam jo tako trdno začrtali..)
Te sistem in prepričanja so nas v bistvu tista, ki so nas tako močno definirala v to gosto fizično realnost, kjer bi naj bili le meso in kri, vse izven tega pa bi naj bila ali iluzija ali filozofija..
Drugače pa ko opisuješ, da vidiš to kot eno pot v osvoboditev od vampirskega sistema itd.. Ta slovenska pranojedka Mira Omerzel v svoji knjigi opisuje, da če bi želel iti iz tega namena na prano (ekonomskega), da to naj ne bi šlo, da bi umrl.. Pravi da lahko greš na prano le po poti najvišjega namena duše, potem si podprt (tudi od zgoraj) in pospremljen v to stanje.. drugače se ti lahko slabo piše ja in te ulovijo nižje ravni motivov iz katerih izhajaš in si podvržen njihovim zakonitostim, kar pa se lahko konča s smrtjo..
glas2012-02-05 16:07:53
“Synchronicity is God’s way of remaining anonymous.”