nespečnost

Prikaz 1 prispevka (od skupno 9)
  • Avtor
    Prispevki
    bitjece
    Član

Pozdrav

Zanima me, kako rešujete težave z nespečnostjo. Seveda tisti, ki se s to grozoto srečujete.

Prej nisem imela teh težav tako izrazitih, tu in tam kakšna neprespana noč. Zdaj, v nosečnosti, pa zelo slabo spim AMPAK samo med tednom, se pravi, pred delovnimi dnevi. Seveda je očitno, da je moja nespečnost povezana z službo, ampak res ne vem, v čem je fora. V službi se počutim super, se zabavam, delam, nič mi ne manjka… (vsaj ne zavedam se, da bi mi). Med vikendom spim kot ubita.

Kakšen predlog? Bom vsakega vesela.

Hvala
    LP

Lepo je če deliš
    tadej pretner
    Moderator

Matr bitjece, kar tiho je v tejle temi. Kaže, da vsi spimo dobro. Kadar jaz tu in tam nisem mogel zaspati, je bil vedno razlog v porušenem polarnem ravnotežju (preveč ognja – občutek vročih nog), kar se da komot uravnovesiti. Morda je pri tebi čist kakšna glupa psihološka fora – misliš, da “moraš” čim hitreje zaspati, da boš drugi dan spočita za v službo, pa potem ravno zaradi tega “moraš” ne zaspiš.

Lepo je če deliš
    zlati rez
    Član

Hmmmm, jest sem enkrat nekje prebrala….men se zdi, da pr Lazarevu…k, je opisoval…da je imel raka…pa te stvari, pa si je polozu roke na prsni kos….pa je izgovarju v umu besedo ljubezen….al pa naglas…..torej, jest sem od takrat naprej, karkoli se mi je pac dogajalo polozila svoje roke na doticno mesto na telesu in izgovarjala besedo ljubezen….men je zmeri delal….torej….mogoce bi probala, ko se ulezes v posteljo polozi roke na svoj trebuh, najdi ugoden polozaj za roke ….in izgovarjaj v umu besedo ljubezen….ne samo izgovarjaj tudi obcuti……….in mogoce bos blazeno tudi med tednom zaspala……..

Lepo je če deliš
    mojka
    Participant

moram napisat, kaj sem prebrala kot prvi stavek tadejevaga pisanja, je blo tako poetično.
    Matr bitjece kar tiho tam v temi leži.
    sem si prav predstavljala.
    meni je pri zaspanju pomagalo sproščanje v stilu občutiš težo rok,..nog..trupa…glave..
    kadar ni kakih večjih težav
    ampak zgornji nasvet se mi zdi prav super, tudi če ni težav s spanjem. bom sprobala.

Lepo je če deliš
    bitjece
    Član

tadej pretner wrote: Morda je pri tebi čist kakšna glupa psihološka fora – misliš, da “moraš” čim hitreje zaspati, da boš drugi dan spočita za v službo, pa potem ravno zaradi tega “moraš” ne zaspiš.

Ma ja, čisto taka glupa fora je. In ta “fora” se kar sama vklopi vsak večer, ko ležem v posteljo. Censored What to do?

Hvala za nasvete, polaganje rok se sliši prijetno, bom probala!

In blagor vsem, ki spite dobro celo noč! Smile

Lepo je če deliš
    enya
    Član

Meni je v takšnih trenutkih, ko sem imela daljša obdobja nespečnosti zmeraj učinkovito pomagala tale meditacija (skineš si jo zastonj iz interneta, jo naložiš na telefon in poslušaš s slušalkami, lahko pa tudi na cd, ker je v mp3 obliki):

Lepo je če deliš
    Veria
    Član

V času nosečnosti se največkrat poruši hormonski sistem, delovanje žlez z notranjim izločanjem. Pojavijo se razne težavice, med drugim lahko tudi nespečnost.

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 9)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.