Terapija, težave, skrbi…

Forum Duhovnost Forumi Duhovna rast Terapija, težave, skrbi…

Prikaz 1 prispevka (od skupno 3)
  • Avtor
    Prispevki
    BAD-BOY
    Participant

V eni knjigi, ki jo trenutno berem sem prebral, da je znanstveno dokazano, da terapija pomaga ljudem. Ugotovili so, da s tem, ko govorimo s terapevtom o svojih težavah in skrbeh, ugodno vplivamo na svoje možgane. Lahko se o tem pogovarjamo tudi s prijatelji in zaradi tega se vsa negativnost ne nalaga v nas. Ugotovili so pa tudi, da ljudje, ki svoje skrbi, težave in druge negativne misli izlijejo na papir, s tem početjem zmanjšajo raven stresnih hormonov s telesu.

Po drugi strani pa naj bi bilo tako, da bolj, ko govorimo o svojih težavah oz. smo na njih osredotočeni, več sranja nam bo vesolje dalo. 

Confused???

Lepo je če deliš
    Vesna
    Član

Ja, oboje je res. Izpoved je zdravilna, dokler deluje v okviru izpovedi. Ko iskrica preskoči na samopomilovanje ali kaj drugega, kar ni izpoved, se prelevi v svoje nasprotje. V nezdravo kolobocijo, ki si jo nakopavamo z vztrajanjem v lastnem zosu, ko bi že morali biti zunaj. Padamo v vrtinec samopomilovanja, ki nas vleče globlje in globlje, namesto da bi se končno veselili zmage nad problemom.

Lepo je če deliš
    BAD-BOY
    Participant

Ja ja. Sej je res zanimivo vse skup tole. Smile Glih danes sem poslušal nek online event od Dr. Wayne Dyer-ja kjer mi je odgovoril na vprašanje. Pravi, da je pri terapiji pomembno to, da osredotoči pacient na težavo le za kakih 7 min, ker drugače se naravna na negativno frekvenco itd. in se mu začne dogajati sranje.

Sej bi ta posnetek objavil, ker je tudi drugače full hud, samo ne najdem več povezave. 

Hvala tud tebi. Očitno je tako, da je vse v pravi meri dobro. Smile

BAD-BOY2010-02-22 17:39:59

Lepo je če deliš
Prikaz 1 prispevka (od skupno 3)
  • Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.