Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › aktualnosti iz politike/ekonomije › Reply To: aktualnosti iz politike/ekonomije
strelka wrote:
Čeprav konckoncev je internet še lažje nadzorovat …, kar se po moje tud dela že sedaj …
Mislim, da se interneta ne da nadzotovati. Vsaj ne v vseh pogledih. Pravico in možnost ima praktično vsak objaviti karkoli in tega se mu niti ne da preprečiti. Ko neka interesna skupnost zazna, da je nekdo objavil nekaj, kar jim ne odgovarja, so že prepozni. Vsekakor lahko avtorja onemogočijo, da tega ne počne naprej, ampak kar je že na medmrežju, se ne da več izbrisati in to znanje ali informacije, ki so bile objavljene, so že med ljudmi in ne morejo več biti izbrisane ali pozabljene. Ampak interesne skupine so vedno močnejše v vseh ozirih od posameznikov ali skupinami, ki se jim želijo zoperstaviti. Da ne nakladam, bom dal primer.
Npr. Beckov protokol. Bob Beck je bil mislim, da celo v igri za nominacijo za Nobelovo nagrdo, čez nekaj let pa, ko se je njegovo delo usmerilo v drugo smer, pa je končal tako, da je “padel po stopnicah”, ker se menda ni hotel odpovedati širjenju svojih odkritij. Seveda ne morem jamčiti za vse, kar pišem, jamčim pa, da pišem točno tako, kot sem prebral tudi sam. Kje točno, pa se ne spomnim in zato ne morem posredovati povezave.
Podobno je npr. s koloidnim srebrom. Med množico prispevkov, ki koloidno srebro kujejo v zvezde, se najdejo tudi taki, ki ga predstavljajo kot škodljivega, nevarnega, neučinkovitega. In ti prispevki so napisani in plasirani zelo prefinjeno. Niso preveč vsiljivi, a dovolj prodorni, da v vsakem bralcu vzbudijo dvom o koristnosti koloidnega srebra, ali vsaj o dvomljivosti njegove priprave, uporabe… To verjetno počne farmacevtski lobi. Vsekakor pa so med temi protipropagandnimi prispevki o koloidnem srebru tudi pristni prispevki nazdovoljnih uporabnikov, ki tega srebra niso koristili pravilno in je razumljivo, da z učinki niso zadovoljni.
O gonji proti zdravilnim učinkom in uporabnosti konoplje pa vsekakor nima smisla izgubljati besed.
Uglavnem… Noben zakon ne more preprečiti, kar je možno izvajati. Seveda lahko prepove, preprečiti pa ne more. Lahko pa in to tudi verjetno počnejo, da “dobre” informacije preplavijo s svojimi, da zasenčijo njim neželjene.
Prav zanima me, koliko klonov ljudi, da ne rečem živali se ta trenutek nekje sonči, medtem ko mi tukaj trošimo čas za nekaj ali za karkoli… samo zato, da se ne ukvarjamo sami s sabo
janko2012-01-30 11:11:05