Reply To: Športna sreča

Forum Duhovnost Forumi E-pogovori Športna sreča Reply To: Športna sreča

tadej pretner
Moderator

AVATAR wrote: No Petra Majdič je zelo dober dokaz…da je filozofija Transurfinga lažna…glede zmanjševanja pomembnosti cilja in sil ravnovesja !?

Petra se je hudičevo borila za svoj cilj-dosežek…kar je povsem v nasprotju s Transurfingom…Po Transurfingu bi sledil neuspeh zaradi močnega potenciala pomembnosti…prit pa bi morale tudi kokoške ravnovesja in jo skljuvat…za kazen…ker se tako trudi.

No Petra Majdič je DOKAZALA…nasprotno…Prav ponosen sem na njo

Matr stari, tvoji sklepi so me spomnili na logiko, ki je konstruirana recimo takole:
– Ženske nosijo krila, moški pa ne. Škoti nosijo krila. Sklep: Škoti niso moški.LOL

Stari, posplošuješ. Mimogrede, formulacija “zmanjševanje pomembnosti” se mi zdi mal blesava, ampak nima veze. Dejstvo je, da VEČINA zahteven cilj doživlja kot pritisk, stres … in ga zato težje doseže. Energija re tja, kamor so usmerjene misli/želje … in ostane jo manj za realizacijo tega. Zato na splošno velja, da je prava stvar, da se usmeriš na pot, ne na cilj. In to je tisto, kar je pri večini problem. Šampijoni znajo usmeriti energijo na izvedbo in če to znaš, te zahteven cilj dodatno motivira. A to redkokdo zna.
Prepričan sem, da Petra zna. Med tekom milijon posto ni razmišljala o tem, kako pomembno je zanjo to tekmovanje, ampak je preprosto postala “tek na smučeh”, oziroma je “not padla” (seveda ne mislim na tisto luknjo)- In da lahko spontano “not padeš”, je nujno ustrezno razmerje med sposobnostmi in izzivom.

Lepo je če deliš