Reply To: Nebuloze 1,618
Forum Duhovnost › Forumi › E-pogovori › Nebuloze 1,618 › Reply To: Nebuloze 1,618
Br dan,
nekje v zacetnih postih sem omenila, da sm bla dobra tri leta nazaj pr enmu tipu, ki mi je karte vrgu in seveda mi je povedal, da pac ne zanam dihat, tud trudu se je z mano, da bi dih spravla v trebuh ampak evo nc.
Seveda jest uletim domu in studiram zakva jest ne morem dihat s trebuhom, tk kot mi je pokazal, zakaj, pa spet glih jest ne…hahaha…Evo, doma knjiga Bioenergoterapija…nas mojster Tadej in na strani 149 Tadej pise o trebusnem dihanju…jest berem…no, evo, pa probejmo glih tk, kot pise….se nastimam, hrbtenica zravnana,noge na tla, diham nos usta …pa gremo….nc…dih ne gre in ne gre v trebuh….no, evo ziher vsi znajo tole dihat, prov mi je, zakva sm pa tk u p….i, da nimam dnarja, evo, bi lohk sla u solo, bi me tam Tadej naucu…al pa Marjan, jest sem bla fulll besna na sebe, da mi niti po enmu tednu vsakdanje vaje parkrat na dan, ni in ni uspelo spravit diha v trebuh…..
No, pa mal internetam okol teh dihov in uletavam na razlicne site in berem….hmmm, oh …a res…in pridm na en site, k tipo cist po domac razlaga se mi zdi, da je bil hrvaski site, no, tipo razlaga okol tega dihanja, pa da vecina ljudi diha sam s pluci, pa se to sam z zgornjimi…bl plitko…pa si mislim, evo to sm jest…juhuhu…pa berem dalje…pa tipo prav, da mamo glavno dihalno misico, ki ji pravmo diaphragma, to je ploscata misica vbocena proti prsnemu kosu….in, da je to misisco treba trenirat s posebnim dihom, ki se mu rece ognjeni dih in, da je tud mal nevaren, ce mas visok prtisk….no, to,da je mal nevaren me je se bolj pritegnil…evo pa berem dalje…, da je to pac dih, ki se ga najhitreje naucimo, ce gledamo psa kako diha…ja fino…super…hura…ajde psi…pa da vidmo zdej kako pa vi dihate, jest namrec rabm zdej glih tk dihat, da mi zacne delat tale moja glavna dihalna misisca….hahaha…evo, jest gledam pse…in zacnem …cist nalahko nos – nos–nos–usta, cist nalahko, kot psi…pa iz nalahkega na srednje..pa bolj globok…pa seveda cist zadihana …ampak…evo…hura…moja misica je mignla…jest sm dihala moj pasji dih al pa ognjeni in seveda bla cist ampak cist zadeta od zraka…od veselja…, da sm koncno dobila dih v trebuh….hahahaha…in cist slucajno…hahaha…men hcerka prav, ej mami, dej jest sem dubila neki dnarja ekstra, dej ti kej kupim, kaj bi pa rada ????? Jest srecna, juhu…neki bom dobila…in, k me tamala vprasa, dej povej kava bi, pa glih u BTC-ju sva ble, pa jest ustrelim k is topa jest bi rada kej okol Kriya yoge, k sm na internetu neki brala, da je to bolj dinamicna yoga oziroma tolk dinamicna, kuker sam hoces,pa se to me je pritegnil na netu, k prau, da se Kriya joga ne ukvarja najprej z mirom u glavi, ampak zagovarja, da nej clovk kar dela Kriyo, mir bo ze prsu… evo knjigo bi rada ….in glih greva mim male knjigarnice v nevemkeri hali in evo jest dobim knjigo Duhovna znanost Kriya yoge….
Jest sem se zakopala v studij Duhovne znanosti Kriya yoge in tile stavki so mene cist preprical, da sm zacela uornk delat dihalne vaje, prvo mal po knjigi…pol pa spet velik…po moje……
Evo stavki””””Z izvajanjem tehnik dihanja oziroma pranajame, se vdihani kisik hitreje absorbira na povrsini misic kot na povrsini zivcev in povzroci staticen elekrticni naboj. Mocna koncentracija na mozganskih podrocjih, ko se izvaja tehnike, poslje vec krvi v to smer. Potemtakem, ker staticna elektrika spremlja normalen pretok krvi, deluje kot katalizator ali stimulans pri prebujanju vecje kolicine mozganskih celic. S tem prebujanjem pride do vecje percepcije, vecjega zadrzevanja, vecjega spominjanja, vecje kreativnosti in tega, kar poudarja joga: vecja pozitivnost, vecja zivljenska vedrost in sreca…
Se en razlog je, zakaj povprecen clovek uporablja zgolj mali del svoje sive materije, in sicer zaradi svojih vzorcev dihanja, nezdravega prehranjevanja in prekomerne teze, kar ni primerno za pravilno prehranjevanje zivcev. Da bi se zscitil mehanizem mozganov uspava veliko vecino svojih sivih celic. Zato potrebujejo mozgani telesa samo majhno kolicino krvi, kisika…, da bi vzdrzevali zivljenje. Z odstranitvijo sluzi in necistoc in s povecanim polnjenjem krvnega obtoka s kisikom in polnjenem zivcev s prano (s praniziranjem) v daljsem casovnem obdobju, zacne zavestni mehanizem prepoznavati, da se lahko zivcne celice ponovno prebudijo in povzrocijo sirjenje zavesti, imenovano kozmicna zavest….””””
Evo, jest sem tri leta nazaj zgoraj napisano vzela cist zares in zacela sama dihat, v stanovanju, zuni, najraje v naravi…kasneje sem spet brala na enmu situ o dihanju stoletnikov…imenovano endogeno dihanje.in sem dihala….se mizdi, tk, da folk…use je vzrok – posledica…dihanje je nadpomembno….jest mam se dons moj ognjeni dih, ki ga seveda dons obvladam u nulo..lohk ga delam tud zelllooooooo pocasi……in zelooooo dolgo….., kar sicer ne bi priporocala zacetnikom….bi pa vsakmu priporocala nekaj sekund ognjenega diha, pol pa zavesten kuntinuiran dih….kolk hiter al pa pocasen nej bo pa zdej ta dih…je pa cist odvisen od posameznika…drgac, pa tud, ko sedite za racunalnikom…, ko kuhate….karkoli, spolnite se na dih in nobenga nc ne stane, ce dela v zacetku cim veckrat na dan po kaksno minuto…dve…tri kontinuiran dih…., da pride navada …pol pa skoz dlje…hodit po naravi in zavestno dihat, spremljat svoj dih….oci so lahko pripete na drevesa…na livado…na kamnje… al pa zaprte, kuker kaksnemu pase…dihat s celim svojim bitjem, biti eno z dihom …..cim veckrat na dan….
slismo